- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Je zajímavé, že na služební cestě se zaměstnanec může stravovat za
peníze, které dostane od zaměstnavatele v hotovosti (a nezdaněné !!!). Nikoho nezajímá, jestli náhodou to stravné nepropije nebo neprokouří...
Pokud
ten samý zaměstnanec ale zůstane na svém pracovišti, najednou stravné v
hotovosti dostat nemůže, protože by ho mohl propít a prokouřit...
Neremcejte !! Miliony Cechu nadavaji na stravenky a stravenkove firmy, ale aby se pokusili podnikat sami - to ne ! Pocitac vam natiskne stravenky a uz nazitri jste v byznysu. Jak jednoduche ! Zadna investice, zadne riziko ! Jeste jednodusejsi je ale nadavat Francouzum a pritom brat jejich stravenky ! To same jako nadavat vietnamskym trhovcum a byt jejich nejlepsim zakaznikem !
tak az se ti strachy ze ztraty prace prestane klepat brada, zkus presvedcit treba Nemce, o tech tvych vyhodach. Zatim o ne jaksi nestoji
u nas tyto poukazky pouziva vetsina lidi k tomu ze za ne nakupuje v obchodech. a nasli i takove, ktere za ne prodaji i cigarety a alkohol, ale jsou to vyjimky.
kazdopadne nevidim nic zdravejsiho na tom, kdyz si clovek za stravenky nakoupi treba kure, doma si ho upece a druhy den v praci v mikrovlnce ohreje, protoze stejny proces by absolvoval i pri neexistenci stravenek.
a k tem benefitum. ja bych jako nejuzitecnejsi benefit videl tyden dovolene nad ramec stanoveny zakonikem prace. asi proto, ze ho jsem ho mel a jiz nemam
Stravenka nutí člověka utratit ji celou. Takže si nedá dotyčný nejlevnější jídlo, když by mu zbytek propadl. I když si polovinu hradil ze svého, ze stravenky.
Určité množství lidí by přešlo na studenou stravu, pokud by si měli obědy platit zcela sami. To je fakt, pokud stravenky zruší, tak to restauratéři potvrdí. Což oni vědí i nyní, vědí, jak funguje trh.
zrušit, zrušit a pro jistotu ještě jednou zrušit....
A nebude to už moc? Aby nebyly vzrušeny,co? Nebo ne?
Od doby, co byly vynalezeny peníze tu máme jednoduchý způsob, jak ocenit zaměstnance. Pokud stát svými zákony zvýhodňuje poskytování stravenek, podporuje pouze firmy, které je vydávají. Místo jednoho platidla se nám v oběhu vyskytuje platidel více a ta vydávaná stravenkovými společnostmi mají menší hodnotu, než je na nich uvedeno. Přispívá k tomu hlavně to, že nejsou volně směnitelná za koruny.
Stravenka nejsou peníze, ale poukázka na oběd. Měla by kompenzovat to, že někdo má závodní jídelnu, kde má dotované a levné jídlo. Závodní jídelna je nejlepší variantou. Ne pro zisk, ale pro zaměstnance. I kdyby byla bez dotace, tak je lepší než zakouřená restaurace. Je lepší i pro firmu - lepší jídlo, kratší obědová přestávka atd.
Stravenka či dotace - mají kompenzovat, že si člověk nepřipravuje jídlo sám. Sám hradí necelou polovinu, tj. přibližně cenu materiálu a energie, co by spotřeboval doma. Firma mu dotuje, že jídlo je hotové. Jinak by dost lidí si teplé jídlo nekoupila, nebo nějaký hot dog. Praktičnost stravenek - pokud odpovídají ceně jídla, tak je to lepší, než muset sebou tahat peníze. Jistě by šlo lidem dát ty peníze rovnou. V praxi - řeklo by se, že to lidi mají v platu a nedostali by nic. Takto mají lidi dojem, že dostávají víc. Psychologický efekt.
nevíte někdo kolik ten příjemce (restaurace, obchod..) platí za to , že přijme stravenky ?
kamos mi to kdysi rikal, ale uz si to nepamatuji. Tipuji nekde v radu % 3-5
To je hezké, ale je to všechno blábol z kampaně stravenkových firem na zachování businessu. Jasně, že restaurace je chtějí brát - musí, jinak půjdou lidé jinam. Jediný, kdo z toho má opravdu výhodu, je stravenková firma. Stačí to dát do daňových odpočtů jinak a stravenky padnou sami.
Ja bych ten benefit videl skoro jako vyhodu, pokud by ovsem prijatelna míra akceptance byla prijatelnou.
Zase novináři nezklamali. Píší o zrušení stravenek, ačkoliv jde o něco jiného. Jde o to, co je i v článku zmíněno, tzn. možnost zahrnutí určité části z cény stravenky do nákladů zaměstnavatele. O to konkrétně jde. Nikdo nezakazuje (ani o tom neuvažuje), aby zakázal zaměstnavatelům poskytovat stravenky svým zaměstnancům. Řeč je jen o tom, zda bude část z ceny stravenky uznatelným nákladem nebo ne. Toť vše. Ale novináři si to opět zjednoduší, podobně jako např. že když si podnikatel něco koupí, tak to "odečte z daní" apod. Potom mezi lidmi vzniká falešná představa, že podnikatel místo toho, aby zaplatil 100.000 nas dani, tak si za těch 100.000 koupí auto a nemusí platit tudíž nic. Ach jo...