Diskuze

Chyběly jí švýcarské sýry, tak je začala prodávat

V Jesenici u Prahy nabízí Barbara John švýcarské sýry. S podnikám začala z prostého důvodu, prostě jí v Česku chyběly pravé švýcarské sýry. Češi podle ní mají rádi hlavně ty pikantnější a smradlavější.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R

richu.ch

29. 3. 2011 8:08
Co dodat...

Prostě borka. A draho tam mít nebude, když ''nejdrazsi'' je za 80/100g.

0 0
možnosti
KV

kavac

16. 3. 2011 21:50
Sýry jsou lepší než uzeniny

Kvalitním dobrým zrajícím sýrům dávám přednost i před masem. O uzeninách nemluvě. Přece jenom se nedají zrající sýry při výrobě tak ošidit a nahrazovat výchozí suroviny něčím jiným a levným. Příkladem je soja, tuk, voda, separát a  další bordel v uzeninách. Masa je v nich velice málo - jestli vůbec nějaké. Kvalitní sýry jsou bohužel také o dost dražší. Mezi kvalitní sýry ale nepočítám náš Eidam - ten je při výrobě také nahražován levnější surovinou, proto je tak zázračně levný. Některé současné lahůdkářské pochutiny mi začínají připomínat výrobky z fabriky pana Tricatela z filmu "Křídýlko nebo stehýnko".  

0 0
možnosti
P

polpot1

14. 3. 2011 18:26
Chyběly....

největší hlupota je kupovat drahé sýry,není jak si doma vyrobit sýreček,tak jako za dávné doby,zásada kvalitní mlíko od domácí kravky a kvalitní tvaroh je na světě. 

0 0
možnosti
P

PLSFS

15. 3. 2011 11:30
Re: Chyběly....

To ma byt vtip, predpokladam..;-D

0 0
možnosti
PM

falda

14. 3. 2011 17:05
Pokud je nebude prodávat 2x až 3x dráž

než ve Švýcarsku (jak je u nás u mnohých kvalitních dovozových potravin zvykem), tak je to dobrá zpráva.

0 0
možnosti
SFS

Scarlett from Scottland

14. 3. 2011 8:05
miluji sýry

všech možných typů a ze všech druhů mlék..... kraví, kozí, ovčí.. ale je fakt, že u nás je velice malý výběr, škoda ;-( ale olomoucké tvarůžky a romadůr či niva jsou také dobré.... R^ V

0 0
možnosti
JV

vths111

14. 3. 2011 10:19
Re: miluji sýry

Zrovna ta Niva bývá dost často jeden velký, tuhý, tvarohový průser, ve kterém je cítit leda sůl. Zvlášť ta předem krájená a balená ze supermarketu, to je skoro sázka na jistotu, ale aby taky ne, když to stojí i 150 za kg. Osobně si moc rád připlatím za aromatický plísňák typu Caesar (a ten ani není o moc dražší), který lze vychutnat, a to v menším množství. Člověk toho pak moc nesežere, nekyne, utratí cca stejně a je spokojenější.

0 0
možnosti
S

stedrik

14. 3. 2011 7:57
no dobrý, mám to kousek, ale nechodím tam

mám radši maso. Jen by mně paní novinářko zajímalo, který chyběly "robertci". Já jen, že v Jesenici je i sexshop;-D

0 0
možnosti
DK

Dominicio

14. 3. 2011 0:02
Komunisti

Tady jsou komunisti, vemte nohy na ramena a utíkejte co Vám nohy stačí, zpátky na západ. Tady Vás časem bolševici stejně odkráglujou a Vaše děti taky. Tak utíkejte co Vám nohy stačí. Tady je bída a hlad. Kam jednou bolševik vstoupil tam 1000 let tráva nevyroste.

0 0
možnosti
LK

kabalenka

14. 3. 2011 14:44
Re: Komunisti

kdy tě pustili z léčení?

0 0
možnosti
TK

tkoranda

13. 3. 2011 23:21
Eidam, Niva nemusi byt z PVC

Dobry den,

dovolim si tak uplne nesouhlasit, dost zalezi od jakeho ceskeho vyrobce ten eidam nebo nivu kupujete, znam alespon jednoho, kt. je vynikajici. Od toho, kdo vyrabi PVC nekupujte. Jinak me osobne chutna Niva vice nez roquefort, ten je chutove  na me moc vyrazny. A vzdycky kdyz jedu do Svycarska si par kilo Gruyeru privezu.

0 0
možnosti
TK

tkoranda

13. 3. 2011 23:24
Re: Eidam, Niva nemusi byt z PVC

Reakce na prispevek : Ta paní je velice slušná, co se týká PVC - hmot, zvaný... , akorat se mi ji podarilo vlozit jinam.

0 0
možnosti
JN

borks

13. 3. 2011 22:37
Technická

Přeji hodně úspěchů, chci se jen zeptat jak je tedy ošetřen prodej sýrů, jejichž výroba odporuje normám "EU".

0 0
možnosti
D

dolomiti

22. 3. 2011 11:52
Re: Technická

Jestli máte na mysli výrobu sýrů ze syrového mléka, tak ta není zakázaná v EU! Je to jen otázka, jaký máte stupeň čísla mlékárny a od toho se odvíjí Vaše možnosti prodeje! Dám Vám příklad od nás z Jižního Tirolska. Pokud máte registraci mlékárny na obci, můžete sýry prodávat v celém Jižním Tirolsku, pokud máte registraci z provincie, můžete prodávat v JT a v přilehlých provinciích a pokud máte evropské číslo můžete prodávat v celé EU, ale tohle číslo je jeden veliký problém a je to neskutečně finančně náročný. Podmínky tepelné úpravy mléka zrušila EU svojí směrnicí v roce 2006. ;-)

0 0
možnosti
BC

BezPrace com

13. 3. 2011 22:20
Sákriš, až jsem dostal chuť na pořádný sýr :-)

Jdu pohledat, co máme dobrého, nějak jsem dostal při čtení chuť. Nejlepší je napráskat se něčím dobrým takhle na noc ;-D

0 0
možnosti