- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Deně jím u počítače. Jelikož mě živí, tak jaksi má monitor na jídelním stole přednost.
Hm, původně jsem chtěl zavtipkovat a přínos odborníků a vědců srovnat s přínosem nepřizpůsobivých skupin a vládců. Ovšem chvilka zamyšlení bere úsměv: drtivá většina vědních oborů je degenerovaná, kromě toho účelná, tzn. jako pravda či skutečnost vyjde vždycky to, co si objednatel přeje. Bližší rozvádění zde nemožné, to je minimálně na tlustý esej, ale třeba způsobím ještě trochu nadzvedlý koutek: Věta ve zprávách začínající na slovo vědec nebo odborník mne hned ze startu naladí jako věta, která začíná slovem developer. (zde chybí ten zvracející smajlík)
Aha, a abych nezapomněl, proč se tak čilím - žrat pětkrát denně, to znamená přizpůsobit tomu jaksi celé život. Ale já jsem se naučil, že jíme, abysme žili, a ne že žijeme, abysme jedli. Ty jejich donekonečna omílaný žvásty jsou ale napadnutelný ještě z velkého počtu jiných, konkrétnějších pozic.
Odborníci z "vyvinutých " to považují za lenost snižující produktivitu, ale ona siesta po obědě má něco do sebe.
Ono mimochodem zkuste být ajťák s často 12-18h hodinovou směnou a pak jen zaskočit na dvě hoďky se mrknout jak to šlape a dodržujte nějaký odborně doporučený režim. Odložete tužku každé tři hodiny a jděte je nacpak jen proto že je to dobré.
Jako pořád s tou snídaní. Já prostě snídat nemůžu, byť jsem se to zodpovědně snažila naučit. Dřív jak dvě, spíš tři hodiny po probuzení do sebe žádnou pevnou stravu nedostanu. Když se přemůžu a něco sním, jsem vzápětí příšerně unavená, ospalá. A že bych kvůli vynechávání snídaně měla sklony k tloustnutí, tak to fakt ne.
ja myslim,ze takhle to ma hodne lidi.To,ze se ma rano snidat,uz je davno vyvraceny nesmysl..
odborníkem na vaření. já právě po skvělých jídlech, jako grilované
kuře, svíčková, vepřo knedlo zelo podávám nejlepší pracovní výkony.
A to já zas ne, mně po obědě leniví hlava. Takže co tři hodiny něco malého chroustám, v tom by ze mě asi tihle výživáři měli radost, ale jinak zase funguju nezdravě "po italsku", tedy podstatnější jídlo až večer, kdy už nikam nespěchám, a hezky v klidu.
Zruší stravenky (firemní jídelny zanikly většinou již dávno). Ale obecně jsou to rady jak stehno. K husté polévce žádné pečivo? A co když si dám k obědu jen tu polévku, třeba dobrý borš, bujabézu, dršťkovku, gulášovku, čočkovou s párkem, frankfurtskou ...
A vůbec odbourat pečivo k obědu? Co Francouzi, Bulhaři, Řekové, Italové ...
S tou solí už se safra taky domluvte, jeden říká jedině mořskou (to mimochodem všechna) další plácá hlouposti jen o jodidované (to je u nás všechna (krom té extra mořské).
Už mi to připadá jen jako módní rady ve stylu do sandálů jedině růžové ponožky. Rady k ničemu.
Jo a díky za radu restauracím - menší porce. Takže máme zrušené stravenky, DPH podraží a ještě menší porce? S vámi bych chtěl mít dvojdomek.
ale podobných veledůmyslných rad už jsem viděl spoustu. Většinou se od sebe lišily tím že každá doporučovala něco jiného, nejlépe opačného. Pijte mléko, nepijte mléko, jezte vajíčka, nejezte vajíčka. A vůbec nejlepší je univerzalita: stejné zásady v tropech i na severním pólu, ouřada nebo horník - všechno jedno.