- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
lanýž..... není to nějaký druh slimáka, či šneka?......
Moc by mě zajímalo, jak to chutná. Můžete popsat?
tak to je panečku otázka ,to ti asi nikdo nedokáže popsat,zlusim to ale težko se to k něčemu přirovnává ta chut je dost specifická a určitě nefunguje Babicovo když nemáš lanýž nastrouhej tam třeba kaštany, na jazyku lehce štiplavý ale ne jako po pepři nebo feferonce a má to intenzivní jakoby vzdáleně houbovou vůni ,na těstovinách je ta chuť výraznější a zajímavější než parmezan -takže dokáže to obohatit méně výrazné jídlo ,určitě bych to nedával k něčemu co už je výrazný samo o sobě jako třeba ten parmezan nebo silně kořeněný maso,to by se nesmyslně tlouklo a stačí skutečně málo -určitě stojí za to to někde ochutnat my jsme to jedli v Italii v Pise na těstovinách a na bagetě s oliváčem -
...co by samou rozežraností do tý huby dali ! ! ! Prý krize panečku ! ! ! Někdo poctivě pracuje, je rád, že si jednou za čas dá pečený bůček, kolikrát ani na zpáteční jízdenku do Prahy nemá a rozmazlenci v článku se ládují lanýžema ! ! !
tak si kup jízdenku do Čimelic a neobtěžuj...
69 Euro není to hodně , to je dražší než u Michelina
Tak tenhle článek už jsem četl, už to bude nějakej ten rok. To nemáte něco novějšího?
dokaž to.. Podle mého kecáš.
stavte,ale teď se vraťte k čínské polévce...
Mohl by mi autor článku vysvětlit, co nebo koho si představuje pod pojmem "gurmet"? Pokud je mi známo, tak toto slovo používají prosťáčci, kterým již "gurmán" připadá příliš nemoderní.
Nejsem autor článku, ale pokusím se. Pravdu máte jen částečně. Gurmán je v originále (fr.) v podstatě "žrout", milovník jídla. Gurmet by mělo být spíš cosi jako degustátor, původně vína, později i jídla. Používá se spíš pro milovníky 8mi chodových menu kdy na každém talířku dostanete 2-3 sousta tak abyste polechtali chuťové buňky, ale břicho si nenacpete. Oboje má něco do sebe. Já si dám rád jak 3 dobře uležené utopence tak polechtám chuťové pohárky tak nevím co jsem, říkám si gurmán nebo všežravec.
Ono vesměs chudí i bohatí používají a konzumují stejné věci, akorát jedni závidí druhým, že to mohou používat a konzumovat na vyhlášených místech.
Myslím, že to horší teprve přijde, že roky 2012 a 2013 budou hodně těžké.
Jistě nerozlišujete mezi poctivými podnikateli a zloději.