Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Naše výrobky nám musí chutnat, říká uzenář z dynastie Steinhauser

Když bylo Ladislavu Steinhauserovi asi dvacet let, seděl se spolužáky z veteriny v hospodě a každý říkal, čím by chtěl jednou být. "Chci být ředitelem masokombinátu," prohlásil tehdy a celá hospoda se začala smát. Po patnácti letech se mu sen splnil. Otevřel brány vlastního podniku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

hnx

Šunka ok

Šunka Gold od Steinhausera s 87% procenty masa není špatná, prodává ji mimojiné i Interspar pod svým logem ..

0/0
30.4.2012 5:50

Travnicek

Steinhauser nic moc

Nevim, jestli je zrovna Steinhauser etalonem kvality, podle meho nazuru NENI kvalitnim vyrobcem.

Na zaklade tohoto clanku jsem se dnes v obchode dival na slozeni jeho vyrobku, obsah masa 59% me nepresvedcil. Naopak me presvedcily klobasky od nejake konkurence s obsahem masa 86 a 92%. Sice je tam stale jeste par procent pro soju a jine nahrazky, ale prece jen je tam toho masa vice nez u tohoto "kvalitniho vyrobce". Konkurenci zamerne nejmenuji, aby me nekdo neosocoval, ze ji propaguji.

Ctete slozeni na vyrobcich a podobne propagacni rozhovory ctete s nadhledem a filtrujte hlavou informace v nich obsazene. Pokud nikdo nebude kupovat podobne malomasove vyrobky a bude brat ty s vetsim obsahem masa, tak i Steinhauser bude muset zacit vyrabet kvalitu z masa, nikoli z nahrazek.

+5/0
29.4.2012 20:25

Sir Humphrey Appleby

Re: Steinhauser nic moc

klobásá s 92% masa? to v ní není žádný tuk? to se mi na klobásu fakt nezdá - párek klidně, ale klobása neee

0/0
30.4.2012 15:24

MiKos112

Re: Steinhauser nic moc

Běžné jsou kvalitní párky s 90% masa a 25% tuku. Také jsou klobásy, kdy na 100g bylo použito 130g masa a obsahují přitom 30+% tuku.

0/0
30.4.2012 17:14

Travnicek

Re: Steinhauser nic moc

Tuk je prece soucasti toho masa, nikoli dalsi surovinou ve slozeni, drahy Sire :-)

+2/0
30.4.2012 23:42

tlkounev

.

standa_m mi přijde jako hysterka. 20 příspěvků o tom, jak je všechno škodlivé, přitom nezmiňuje v jakém množství to škodí. Neberte ho tolik vážně, buď je to "bio-blázen" a nebo někdo, kdo nevěří ničemu a jí pouze kořínky.

+3/0
29.4.2012 0:55

standa_m

Re: .

BIO blazen to je dobry ;-D;-D;-D

BIO je jenom dalsi pseudo znacka kvality potravin - doporucuji nastudovat co je vse do tzv biopotravin povoleno pridavat R^

Ne jsem jenom citlivy na tradicni kvalitu zvlaste uzenin a dost mi vadi tluchubove, kteri tvrdi jak dbaji na kvalitu a pritom v klidu prodavaji sunku nalitou vodou.

Je to hnus velebnosti ;-€

+4/0
29.4.2012 10:48

Přezdívka1

Re: .

No hrůza šunka s vodou, to je nezdravé ;-D;-D;-D

0/0
29.4.2012 10:51

standa_m

Re: .

Nejde o vodu, ale o chemii, ktera vodu zadrzuje. Dovolim si citaci:

...Zde je nutno připomenout upozornění, že polyfosfáty vážou vápník, což je

velmi nebezpečné pro malé děti, těhotné ženy, ženy v klimakteriu, osoby

s osteoporózou a vůbec pro všechny, včetně vašeho psa!...http://kvalitapotravin.webnode.cz/uzenarske-vyrobky/

+1/0
29.4.2012 11:19

tlkounev

Re: .

Ty články jsou občas dost přehnané. Povětšinou jsou to bláboly.

0/0
29.4.2012 13:07

standa_m

Re: .

tak se pojdme podivat na bezpecnostni list vyrobce, namatkou difosforečnan disodný E450!!

P270 Při používání tohoto výrobku nejezte, nepijte ani nekuřte.P301+P312 PŘI POŽITÍ: Necítíte-li se dobře, volejte TOXIKOLOGICKÉ INFORMAČNÍ STŘEDISKO nebo lékaře. P330 Vypláchněte ústa. 2.3. Další nebezpečnost: Není známa. Klasifikační systém:

· Zasažení očí: Může způsobit podráždění očí.

· Zasažení kůže: Může způsobit podráždění pokožky.

· Požití: Může způsobit lehké žaludeční a střevní podráždění spojené s nevolností a zvracením.

+1/0
29.4.2012 16:13

Přezdívka1

Re: .

Maso bez polyfosfatu je osizeny polsky smejd!

0/0
29.4.2012 21:41

Radek-334

Re: .

Především je to zlodějina, protože výrobce tvrdí, že prodává šunku. Pokud máte v šunce 40% vody, tak to musíte nějakým sajrajtem spojit. Nechápu proč bych měl nějaký takový sajrajt jíst. Navíc si myslím, že cena takové hnusné šunky přepočítaná na čisté maso je vyšší než kvalitní šunky...

+2/0
30.4.2012 13:54

Neposlušný_občan_Rebel

Ne tak

vám musí chutnat ake hlavně to musí chutnat zákazníkovi

0/0
28.4.2012 23:20

yanoshick

Re: Ne tak

Tak zákazníkům chutná i Coca-cola i párky ze kuřecího separátu. Ale je dobré vědět, že existují i poctiví výrobci a  dodávají masné výrobky z opravdového masa.

  

http://dobreazdravo.wordpress.com/

0/0
29.4.2012 11:55

Carmel Tel

Tak isto mrazaky

Fenomen co zacal v polovicui 80 rokov v ceskoslovensku ked zlacneli vacsie mrazaky a zacali s aj vyrabat v calexe ci dovazat. Kazdy mal navalene doma plne mrazaky a ked sa to rozmrazilo muselo sa to ladovat dekami korenin a udit aby to malo aspon nejaky smak..hnus socialny , hlavne plne brucho:-( A to vsetko sme ucili deti..

0/0
28.4.2012 23:17

Carmel Tel

nic proti dynastii

Ale ako ten co rozumie a ma skusenosti poviem svoj rebricek:

1miesto- korzika, sardinia, spanielsko, taliansko -suche masove vyrobky po nasom. Ziadna slanina sa nevyrovna vysusenej sunke ci pliecku kde nieje nic umeleho a cisty tuk sa pekne leskne na reze, jemna chut ....proste nas juzania predbehli o stovky rokov v masovych specialitach, a asi aj v celkovej kulture jedla. Komunizmus vo svojej fylozofii kde je -viac je lepsie-zabil zdravy rozum a chut narodov. jasne v kazdom narode su magori to len tak na okraj.

iberske prasata-cista chut stavnateho masa-klobasky. ziadne vodnate maso ci doma vychovana svina na plesnivych chleboch.. a potom to musime tu v strednej europe dochutovat tolkymi koreninami a udit silno -aby to malo aspon nejaku chut:-/

+2/0
28.4.2012 23:10

qawadar

Uzeniny nejsou zdrave uz z principu

cerstve maso je cerstve maso R^  driv ty uzeniny mely smysl, udelala se zabijacka a co s tim masem? mrazaky nebyly a aspon nejaky maso to chtelo uchovat v tech uzeninach

+2/0
28.4.2012 22:37

ZamrzlejPubertak

A dělají ty svoje výrobky skutečně poctivě, nebo

je to stejná chemická fabrika jako ti ostatní?

Netušíte někdo jak je to v reálu?

+1/0
28.4.2012 22:21

alandelon

Re: A dělají ty svoje výrobky skutečně poctivě, nebo

Stačí se podívat vzadu na balení jejich eso párků či jiných a uvidítě,že je stejné jako u ostatních.

+4/0
28.4.2012 22:58

aristokrat.ducha

steinhauser že by byl nějakej zázrak?

0/0
28.4.2012 21:10

alandelon

Re: steinhauser že by byl nějakej zázrak?

ne není to zázrak

+4/0
28.4.2012 22:58

Quix

Kvalita

Od té doby,co se trhu chopili velkovýrobci, tak já uzeniny vůbec nejím. Mám pocit, že to začaly být nepoživatelné chemické sloučeniny, zaměřené jen na zisk a nízkou cenu. Kvalita nikde. A překvapuje mne, jak mi to nechybí. Naopak, když minisousto ochutnám, výsledná chuť je sůl,sůl a chemie a z konzistence se mi dělá špatně. Takže na druhé straně, já musím velkovýrobcům poděkovat,jak dbají o mé zdraví. Protože i nešizené a vynikající uzeniny jsou nezdravé potraviny, natožpak to, co se prodává v českých obchodech.

+3/0
28.4.2012 18:22

1navi

Výrobek nám "chutná"

Taky si myslím  , že v době různých zvýrazňovačů a stabilizátorů fakt kdy výrobek "chutná" neznamená, že je kvalitní. Párkrát jsem pozorně studoval obsah masa v párcích od Steinhausera a jestli se mi to vybavuje správně tak to bylo asi 68%. Pak se ptám, co tvoří ten ostatní obsah?  Že by přírodní koření a střívka? Není to ale specofikum pouze tohoto výrobce ani jiní na tom moc lépe nejsou. Párky s obsahem masa nad 82% se snad ani nedají koupit.

0/0
28.4.2012 16:35

já George XVII

Re: Výrobek nám

já kupuju párky "Metro" v Makru, ty mají masa, pokud mě paměť neklame, nad 80%.

0/0
28.4.2012 16:48

janduben

Re: Výrobek nám

obvykle se jedna o vodu a treba veprove kuze, voda se do takovych mletych uzenin pridava casto a to v podobe ledu, i nejlepsi spekacky musi mit v sobe led, bez neho je neumichas, otazka je zda to musi byt jen tech 68%, asi ne

0/0
28.4.2012 17:32

lucky_24

Re: Výrobek nám

Párky jsou většinou do 82%, klobása jde dostat i na 90%, a to i od Schneidera z Plzně :-) Mě osobně ty zázraky od Steinhauser nechutnají a dle etikety to žádná sláva není.

0/0
28.4.2012 18:01

Pietrolini

Párky

když párky tak Steinhauserovy . Konkrétně Eso párky. Pro klobásy si jezdím do Polska,protože to mám blízko a nedám na hloupé řeči. No a s tím jsem obojím absolutně spokojen. ))) Jo a když mám potřebu si dát chorizo,tak jedu do Andorry,na sýry do Francie. Prostě to není v penězích,že nekupuju ten do igelitu natlačený hnus,který má tak bááááječně nízkou cenu v blízkém šuntmarketu a řve na mně z letáku firmy ABCD...

+1/0
28.4.2012 15:51

BigpetBig

Re: Párky

Co na to říct? Si prostě děsně cool. :-)

+5/0
28.4.2012 20:50

bojimbojim

!!

V dnesni dobe pratele neni mozne uhlidat kvalitu vyrobku,aby zakaznik se mel dobre a on byl skoro sul nul.Protoze dnes existuje tolik maskovacich prostredku a nahrazek,ze to clovek nepozna pokud to tam vyslovene nebude napsano.Proto nebudme lini,nevymlouvejme se,ze nemame cas a zacneme si nektere vyrobky delat doma,jedine tak vite presne co jite.Ja uz jsem odboural pekare(chleba,rohliky,housky,chlebanky s posypem i bez)delam uz jen doma.Uzenare taky,udime si sve uzene,klobasky,slaninu,zebra,taky doma.Ano vyjde to kapanek draaaz nez v obchode,ale vime,ze nemame zadne!! chemikalie v produktech a pak to i potesi,kdyz se podivate na vyrobek ktery vam prosel pod rukama.Ted zaciname studovat vyrobu mlecnych vyrobku tvaroh,jogurt,syr.Pravda nebude to jako z obchodu barevne a zazracne chuti.Vim,ze spousta lidi ma miliony starosti a nema cas,ale pro trosku namahy to stoji,verte mi.Hezky vikend vsem preji.

+4/0
28.4.2012 13:26

ort

Re: !!

Souhlas, taky si děláme hodně věcí  doma, ale všechno doma dělat nejde, pekaře tady mám jednoho vytipovaného a u toho už nakupuji 20 let, vždycky říkám, že se ani nemůžu odstěhovat kvůli tomu dobrému chlebu, co pečou.   Šunku nemám odvahu doma vytvářet, prý to není tak jednoduché a výsledek nejistý.

0/0
28.4.2012 13:38

bojimbojim

Re: !!

Urcite s vami souhlasim,ze ne vse je clovek schopen delat z ruznych duvodu,ovsem na 2 strane kdyz uz clovek ma silu a chut udelat neco pro svoji rodinu,tak to zvladne.Se sunkou je to trosku narocnejsi,ano.Ale pokud si netroufate na sunku z kyty jako celek,tak udelejte sunku ktera je dusena v sunkovaru,ovsem zapomente na rychlo sul.Ja ji ignoruju,jen morskou pripadne stolni.Reknu vam,ze je to sice ne tak ruzove jak uzasna sunka v obchode,ale je poctiva.Chleba ktery delame doma,ma misto sprosteho margarinu,olivovy olej,ale nic se nestane,kdyz nahodou nemate,tak tam date klasicky .Prisaham vam,ze ten chleba jsme testovali jak dlouho vydrzi a vydrzel lezet na kuch.lince normalne zabaleny v sacku 2 tydny a byl bez plisne a zapachu kyselosti!!Zkuste najit na netu dobrou pekarskou mouku a nebudete litovat.Ja nejsem v CR a takze musim kupovat mouku jinou,ale kupuju indickou ktera je na chleba,tortily a jine veci.Uz nekupuju jinou protoze uz z toho pucu i sladke testa a jde to.Hezky den preji.

0/0
28.4.2012 15:25

claricia

Re: !!

Taky jsem spoustu věcí začala dělat doma - pečivo z obchodu kupujeme minimálně, marmelády a další věci taktéž. Ráda bych začala dělat vlastní mléčné výrobky, ale problém je s mlékem jako takovým (ač máme v obci kravín, tak nejbližší prodej ze dvora nebo mlékomat je 17 km daleko mimo všechny naše obvyklé trasy a to už je hodně na to, abych tam zajížděla pravidelně). Ale ono se to poddá... Řezníka máme perfektního ve vedlejší vsi, část masa máme ze svého (jehňata), část beru od kamarádů, co mají malochovy. A zásobujeme i kamarády ve městech. :o)

0/0
28.4.2012 13:44

bojimbojim

Re: !!

Clari,fandim vam.Co se tyka mleka,tak ja to resim s mlekem cerstvym 4% tuku,koupim poprve jen jogurt prirodni a tvaroh ,ktery je bez prisad,kouknete na obal,jo?nedavam,zadne jine prisady a kdyz jsem to udelal z prirodniho jogurtu,tak to slo taky.Jogurt jsem pak na druhy den nechal odstat,ze co se s tim bude dit,protoze podle ruznych rad na netu,ma zrat nasledne 8-12h.Takze nejlepsi je toto zacit delat odpo  arano je vysledek.Ja jsem sel trosku dal a tu hmotu jsem precedil pres bavl.uterku,ale pry je dobra detska bavl.plena,ale tu uz nemam a nechal jsem to okapat a ze syrovatky mam na pristi davku na ockovani(nemusim uz kupovat jogurt ci tvaroh) a pak uz jen pridam citron.stavu.Taky experimentuju s timto poprve,ale muzu vam rict,ze na poprve,vy uzasny velejemny tvaroho jogurt do ktereho jsem uz jen zamichal praskovy cukr s pravou vanilkou a kolac jak vino!praskovy cukr si delam doma sam a vanilku celou zpracuju i s timto cukrem a mam nefalsovany vanilkovy cukr na peceni.Hezky den i vam.

0/0
28.4.2012 15:37

Quix

Re: !!

Prosím Vás, nemohl byste přesně napsat ty poměry potravin a přesný postup? Já Vám za to pošlu tu plenu.:-) Děkuji

0/0
28.4.2012 17:57

lozja.blabol

Re: !!

Použitou? ;-)

0/0
28.4.2012 21:53

pavlik12

Re: !!

Pokud na to mate cas, klidne.

Ja bych ochotne zaplatil o dost nadprumernou cenu za kvalitni pecivo/maso atd... - ten cas straveny jejich domaci vyrobou by mne stal mnohem vic.

Jenomze takova poptavka je minimalni, takze neni ani nabidka - slozite a dlouho jsem hledal reznika a kdo vi jak dlouho mu obchod vydrzi, kdyz 90% zakazniku si radeji koupi levnou igelitku strouhanky a ochucene vody v hypermerketu.

0/0
28.4.2012 21:48

standa_m

Re: !!

Na hlidani kvality neni nic sloziteho R^

Uplne by postacilo u definovanych vyrobku uzakonit neco jako byvali CSN s povinnosti pripadne odchylky uvadet ZRETELNE na obalu ve slozeni ;-)

0/0
29.4.2012 0:25

govi

To je všecko moc hezké , ale...

Když jsem si chtěl včera koupit ve Špáru 100g vepř. kolene ve fólii, tak jsem z hrůzou zjistil že už nestojí 14kč nýbrž již 17kč .....A tak jsem se zachoval tržně a ...nekoupil ho. (a to jsem si před tím vždy koupil 3-4 balení)....Jeho škoda.Takhle se přichází o zákazníky!Rv

0/0
28.4.2012 13:10

Chester

Re: To je všecko moc hezké , ale...

Ano, tak si radši kupte kdoví co ve folii za těch 14 korun a představujte si, že to je to samé koleno, co jste si kupoval dříve, ale hádal bych se, kdybyste mi řekl, že chuť a kvalita je stejná.

Je škoda, že nepodpoříte výrobek, se kterým jste byl dlouhodobě spokojený a radši si koupíte masovou hmotu napěchovanou vším možným jen proto, že je o 3 koruny levnější. Pak se divme, že tu nemáme kvalitní potraviny, když každý přemýšlí, kde by ušetřil, místo, aby si připlatil za jistou kvalitu a tím kvalitní (a navíc čeští) výrobci zanikají a ti, kdo do toho rvou i podrážky z bot prosperují.

Co kdybyste si místo 4 balení za nižší cenu koupil 2 za vyšší, ale aspoň si pochutnal? ;-)

+6/0
28.4.2012 14:24

heparinka

Re: To je všecko moc hezké , ale...

ale jde o to se najíst.. ne degustovat

0/0
28.4.2012 16:05

já George XVII

Re: To je všecko moc hezké , ale...

on se z těhc levných moc nanajíte. Ta napěchovaná voda totiž nemá žádnou energetickou hodnotu. Naopak užitnou část výrobku to prakticky prodražuje a navíc díky chemikáliím na vázání vody v masu vám to poškozuje zdraví. Takže se ani nenajíte, ani si nepochutnáte a nakonec na tom ani neušetříte - naopak na tom proděláte.

+4/0
28.4.2012 16:53

standa_m

Re: To je všecko moc hezké , ale...

Mam tip !!;-D

Zkus koupit skutecnou sunku...tedy polovinu vahy co te sizene.

A na deset deka sunky si dej deci vody do ktere naredis 1gram vyvazene smesi polyfosfatu R^

Vodu pij rychle nez ztuhne :-P

Zasytis se stejne a prijde si na svou davku chemie jako u sizene sunky...pokud davas prednost zdravi zapijej pouze cistou vodou ;-D

+3/0
29.4.2012 0:21

Huffnagellův duch

Nakupuju u nich na Joštově ulici v Brně

a zatím jsem se nikdy nezklamal. Je to dražší, než obvykle, ale komu záleží na tom, co jí, nekouká na pár korun.

+3/0
28.4.2012 13:01

heparinka

Re: Nakupuju u nich na Joštově ulici v Brně

tomu kdo nežije od výplaty k výplatě je to fuk.. bohužel spousta slušných lidí na to nemá

0/0
28.4.2012 16:06

Petrik73

Re: Nakupuju u nich na Joštově ulici v Brně

A spousta slusnych ano.

0/0
28.4.2012 19:27

harkh

Re: Nakupuju u nich na Joštově ulici v Brně

Tak až budete zase nakupovat na Joštové, tak se ještě předtím sjeďte podívat na Mojmírovo náměstí, kde mají sklad, hlavně ráno, stojí tam v řadě tři až pět kamionů s polskými SPZ a zacouvávají do jejich skladu..... zapomeňte na iluze o českém poctivém mase, kdo nevěří, může se tam jít podívat, je to denně!

+3/0
28.4.2012 21:38

JiHik

Re: Nakupuju u nich na Joštově ulici v Brně

No však v článku se píše, že vyváží do Polska, ne?

+1/0
28.4.2012 23:19

harkh

Re: Nakupuju u nich na Joštově ulici v Brně

Ne on dováží, protože to tam vykládají, půlky prasat atd., je to tam vidět, doporučuji na nezávznou obhlídku...

+1/0
28.4.2012 23:50

Karel Infeld Prácheňský, osobně

Re: Nakupuju u nich na Joštově ulici v Brně

A na polských prasatech je špatného co konkrétně? Mají 6 noh a maso z křemíku?

+1/0
30.4.2012 9:15





Finance.iDNES.cz radí

Víte, že můžete nechat peníze úročit a zároveň je kdykoliv vybrat?

Další rady k nezaplacení

Dopřejte si vše a přesto utrácejte chytře!

V sekci osobni.finance.idnes.cz naleznete výhodné nabídky finančních produktů, energií a telefonování.

Vstupte do obchodu

Poraďte se s odborníkem

Nevíte si rady s finančními otázkami? Naši odborníci vám vždy poradí v každé životní situaci.

Vstoupit do poradny

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.