Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Etiketa na pracovišti. Jídla, která do kanceláře nesmí

Čínské jídlo z rychlého občerstvení, ryba či segedínský guláš ohřátý ve firemní mikrovlnné troubě. To jsou tradiční postrachy pracovišť s otevřenými kancelářemi, takzvaných open space. Navíc často zadělávají na nepříjemné konflikty mezi zaměstnanci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

bobísekbobísek

hm

stejný problém jako otevřená kuchyň do celého bytu. Taková vejce na tvrdo a cibule-fuj.V

0/0
18.9.2012 7:43

nemsi

jasne, do prace jenom staroceska jidla jako

SYRECKY, CIBULIFKA, CMUNDA s CESNEKEM a PIVNI SEJRA !

0/0
17.9.2012 20:46

redusy

se postrilejte kancl krysy je mi to fuk

0/0
17.9.2012 19:58

Gaspaccho

Re: se postrilejte kancl krysy je mi to fuk

Toto je hodnotný příspěvek.

0/0
18.9.2012 15:27

Yen

Kapitalismus

Von by se ten kapitalismus asi zhroutil, kdyby se udělala půlhodinová pauza na jídlo. Ale v klidu, to jen do prvního žaludečního vředu.

0/0
17.9.2012 13:34

Kidkid

Já osobně považuji jíst v kanceláři

za nešvar, který na pracoviště nepatří. Kolik už se vyhodilo klávesnic omylem politých čajem nebo kávou. Větší firmy mají kantýnu, kde se v klidu najím a pak pokračuji v práci. A pokud si někdo nosí obědy z domova, tak je lepší udělat ve firmě koutek s mikrovlnkou, kde si jídlo ohřeji a v klidu je sním, než vonět všem kolegům na pracovišti třeba se syrečky s máslem nebo třeným česnekem případně topinkami. Jedině, že se topinky připraví pro celé pracoviště za účelem jednotného dechu. To se dělá v případě kontroly, protože kontrolní skupina omdlí už při vstupu na pracoviště.:-)

0/0
17.9.2012 7:01

Ufo.nick

Asi tak...

;-D Jsem šťastný dělník, zvaný socka a žeru chleba se salámem

0/0
16.9.2012 21:52

Kefalín9

Re: Asi tak...

A to ještě ve výkopu...;-D;-D;-DR^

0/0
17.9.2012 9:15

Antonin, topič

No jo,

my měli v ooupenspejs kuchyňku i se stolečkama a židličkama, ale klimoška stejně všechny smrady spolehlivě potahala po baráku, protože to byl cirkulační systém jen s malým podílem přidanýho čerstvýho vzduchu. Taky když se na dílně lakovalo, tak to bylo v bleděmodrým.

0/0
15.9.2012 12:05

Antonin, topič

Re: No jo,

Jo a teď jsme asi "lidnatá korporace" >100000 lidí, ale kupodivu neděláme všichni na jednom místě.

0/0
15.9.2012 12:07

Nečasjennačas

Nejlepší je studená bomba sestavená z éček.

;-D

0/0
15.9.2012 11:56

LaHa1

Já ať sním co sním,kolegům je to jedno.

Jeden sedí v kabině a druhý na stupačce Kuka vozu.:-P

+5/0
14.9.2012 19:31

Kefalín9

Re: Já ať sním co sním,kolegům je to jedno.

;-D;-D;-D

0/0
17.9.2012 9:16

Ultrarealistka

:-)

V zahraničí je to hrooozně udivuje.Ale ono jejich každodenní bagetování také není zrovna zdravé a vkusné.Jiný kraj a jiný mrav.Přeci nemohou chtít aby jsme se jim ve všem podobali.Češi jsou také známi jako národ kastrůlkářů.Zřejmně proto,že ne každý zaměstnanec si může dovolt denně dát 150,-Kč za oběd v restauraci.

+4/0
14.9.2012 13:32

Patrik Šebesta

já nevím,. ale co vidím z těch bank tady kolem mne

tak neoblíbenější jídlo je pizza nebo salát... a žerou to denně... Rv

0/0
13.9.2012 16:29

bobomyl

Nejlepší jsou rybičky z konzervy a posypané cibulí

tak to nejraději žere kolega z práce.Doma mu to manželka netrpí tak si to nosí do práce.Prázdnou konzervu pak hodí do koše takže to tam smrdí až do doby kdy to uklizečka vynese,což někdy trvá i několik dní..

0/0
13.9.2012 5:20

pikacu

Re: Nejlepší jsou rybičky z konzervy a posypané cibulí

tak to musí bejt pěknej magor.Rv

0/0
14.9.2012 16:11

Prohrávající obyčejný člověk

Řešení je snadné.

Navrhuji zbudovat přepážky a na dveřích každé kanceláře vyobrazit oblíbený pokrm příslušného úředníka. Klienti si vyberou. Dá se čekat, že tak vzroste empatie mezi oběma stranami.

0/0
11.9.2012 23:11

Martin Faltyn

Re: Řešení je snadné.

Slabota. Nejlepsi by bylo jidla objednavkou na telefom, ktera vam potom privezou na servirovacim stolku primo k pocitaci ;-D

0/0
12.9.2012 12:59

Inkvizitor Johny

Vokurky

Rostou, co?;-D

+7/0
11.9.2012 20:41

Tangua

To je pravda, ostatním se pak sbíhají sliny

0/0
11.9.2012 18:38

nemsi

Re: To je pravda, ostatním se pak sbíhají sliny

nejde o to co snite, ale co s tim vase zazivani provede !;-D

0/0
17.9.2012 20:51

pohrobek

kdy už pochopí, že OpenSpace je zlo a přežitek

efektivitu  to nikdy nepřineslo. ba naopak, produktivita se snižuje.  Ve zbytku světa se od tohoto systemu upoustí....

+21/0
11.9.2012 15:06

ax52

Re: kdy už pochopí, že OpenSpace je zlo a přežitek

pravda, větší debilitu jsem neviděl.

+3/0
11.9.2012 21:23

Roger Wilco - 4. reinkarnace

Re: kdy už pochopí, že OpenSpace je zlo a přežitek

R^

0/0
14.9.2012 15:15

w2004

Re: kdy už pochopí, že OpenSpace je zlo a přežitek

vy by jste mel pochopit, ze to oni, co tady vladnou vedi. nejde jim o produktivitu ale o sikanovani zamestnancu. ovsem kravataci z openspace jsou ptupy stado

0/0
17.9.2012 12:37

AP2

neco na tom bude

ale nic se nema prehanet :-)

0/0
11.9.2012 13:49

King_Feanor

hm a pop corn nevadí?

:-/

0/0
11.9.2012 9:44

Kovac10

Jasný

jídla v kanceláři zakazují, ale když má člověk sdílet místnost se smradlavým kolegou, kterej se potí a nečistí si zuby, hlavně teda v létě, tak to je samozřejmě v pořádku, že...

0/0
11.9.2012 0:49

Refu

nejen jídlo v kanceláři

V kanceláři si pravidelně stříhala nehty na nohou, kousky nehtů lítaly prostorem a obšťastňovaly přísedící. To, že jedla denně z kastrůlku oběd na psacím stole, bylo nejmenší zlo. Nejhorší bylo, že si v umyvadle vedle varné konvice denně omývala po příchodu do práce boty. A to by člověk myslel, že člověk s doktorským titulem se bude chovat decentně. Jo, a pod skříní střádala zapáchající krabice od mléka, údajně pro dceru do školy. :-)

+6/0
11.9.2012 0:03

Patrik Šebesta

Re: nejen jídlo v kanceláři

s těmi nehty by asi jí přistál můj vyzvracený oběd na hlavě... třeba by si to potom rozmyslela ;-D;-D;-D

+1/0
13.9.2012 16:21

radim36

Re: nejen jídlo v kanceláři

Jakákoliv jedna věc z výše vyjmenovaných by na pracovištích Open Space, kde jsem pracoval nebo se vyskytoval, byla důvodem k diskrétní promluvě do duše nejdřív od nějakého staršího kolegy ( ti jsou ale dneska obvykle propouštěni kvůli vyšímu věku a na pracovištích se tak nevyskytují),  od vedoucího příslušné skupiny (šéf 1 - 5 lidí) , případně potom od vedoucího příslušného oddělení. Pokud by nedošlo k nápravě, nastal by znatelný tlak od spolupracovníků i od šéfů k vytěsnění takového pracovníka někde pryč. Takže nevím, co se tady řeší.

Buď  se takový člověk přizpůsobí většině nebo odejde sám nebo je propuštěn či se ho zbaví jinak.

Když se s takovými lidmi na pracovišti nic nedělá a jen se žvaní kolem, jak to s nimi nejde , a ještě navíc za jeho zády, takže o tom ten dotyčný nemusí mít ani tušení , tak to prostě takhle bude pokračovat pořád dál.....

0/0
16.9.2012 8:57

bobísekbobísek

Re: nejen jídlo v kanceláři

a ještě žije??? Já bych jí zabilaV

0/0
18.9.2012 7:46

kiv

Dotaz

Může pan redachtor prosím vysvětlit, co dělá tenhle bulvární blábol o jakési (pa)kultúře žrádla někde na  pracovišt v rubrice FINANCE ?8-o8-o

+5/0
10.9.2012 23:42

kubas_86

no nevim

nikdy sem v takovydle kralikarně nedělal, ale že by se chlapi na dispečinku hadali, že tomu smrdí jeho oběd :D a jeho to rozptyluje.......takovy jedinci musej mít ten život hodně težkej, nejlepší asi je, když se takhle v kanclu sejdou hubený a tlustý, jedněm je furt vedro a větraj a druhejm je zase zima .......

0/0
10.9.2012 23:38

jozko skocdopole

Ja zase nejradeji chleba s maslem,

tvaruzky, cibulku a cerstvy cesnek. Nechapu co na tom komu vadi. A komu to vadi, at jde pryc.

0/0
10.9.2012 23:09

5x zabanovany Pusher

Re: Ja zase nejradeji chleba s maslem,

Presne tak. Ja snidam u komplu rybi salat. Na svacinu cibulovy chipsy. Obed, to je vetsinou neco jako varena brokolice s teplym vejcem. Odpoledni svacina uz jen neco mensiho, oblibil jsem si par platku slaniny s cglebem, muze byt i s cibulkou, ale na tom netrvam, protoze se tezko lovi z klavesnice.

+2/0
10.9.2012 23:27

,Moravian,

Re: Ja zase nejradeji chleba s maslem,

No jo, ale co potom ten sirovodik kterym obstasnujes sve okoli!!!

+1/0
12.9.2012 21:15

FoDa

Mohla by nám "odbornice" vysvětlit tuto velikou myšlenku:

Co třeba vařené vajíčko, uzená makrela, nebo rybí filé či jídlo z čínského bistra? "Z toho vidím jako nejnepříjemnější vařené vajíčko". Co je z této trojice na vajíčku nejnepříjemnějšího ? Nebo zase někdo nechápe správně smysl některých slov ? ;-)

0/0
10.9.2012 22:19

_Zuzka

Re: Mohla by nám

Asi jí smrdí vařené vejce. Mně by přišlo horší to čínské bistro.

0/0
10.9.2012 22:23

roenick

Re: Mohla by nám

nejhorší je, když někomu smrdí vejce [##5##]

0/0
12.9.2012 11:27

Kovac10

Re: Mohla by nám

Nejhorší smrad mají ryby. To jak cejtím, tak jsem schopnej vohodit stůl. Ten smrad přímo nesnáším. Cibuli i česnek snesu víc než rybu

+2/0
11.9.2012 0:51

Alechin

Re: Mohla by nám

ryba prece smrdi az druhy den, ne?

0/0
11.9.2012 15:51

WIFI

Re: Mohla by nám

a od hlavy :-)

0/0
12.9.2012 8:43

A.N.K.

Re: Mohla by nám

Dvě věci smrdí jako ryba. Jedna z nich je ryba...

+3/0
12.9.2012 11:49

Aglája Vopajšlíková

Re: Mohla by nám

;-D;-D;-D

0/0
13.9.2012 13:10

polednice

Proč by mě mělo vzrušovat

z čeho jsou holandští manažeři překvapeni. Já jsem zase překvapen, že si holandský turista po sobě neuklidí svým dítětem po... záchod, myslím štětkou.... Ať si klidně bouchaj svoje bagety. Já je nemůžu protože mi po nich vyletí cukr nad 10, a to teda ne...

+2/0
10.9.2012 21:47

Menno Coehoorn

.

Najlepšie podobné veci vo firmách zhodnotil v tomto klipe Samo Trnka:

http://tv.sme.sk/v/23135/gorila-je-nuda-horsi-su-skrtaci-vydavkov.html

Nieje síce o personalistoch, ale sposob zmýšlania týchto ludí a ludí čo sú schopný vymyšlať podobné kraviny vystihol dobre.

+1/0
10.9.2012 21:39

Doricek

Hloupý článek o ničem

...a skoro 500 příspěvků ;-€

0/0
10.9.2012 21:15

opportunity

Re: Hloupý článek o ničem

O ničem? Ty přes den nejíš?

+2/0
10.9.2012 21:18





Finance.iDNES.cz radí

Víte, že pokud je vám cizí řidič způsobí škodu, může likvidaci pojistné události vyřídit vaše pojišťovna nikoli jeho?

Další rady k nezaplacení

Dopřejte si vše a přesto utrácejte chytře!

V sekci osobni.finance.idnes.cz naleznete výhodné nabídky finančních produktů, energií a telefonování.

Vstupte do obchodu

Poraďte se s odborníkem

Nevíte si rady s finančními otázkami? Naši odborníci vám vždy poradí v každé životní situaci.

Vstoupit do poradny

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.