Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Na samotě rozjela „retrobyznys“. Vaří a prodává domácí marmelády

Blanka Milfaitová opustila teplé kancelářské místo a dala se do podnikání. Snaží se prosadit s marmeládami z kvalitního ovoce. Teď za ně získala prestižní ocenění v Londýně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V54á81c29l74a74v 64Š97u93b43r68t 9127223268877

Strategie "luxusní" malovýroby je zvolená dobře. Vzhledem k tomu, že má zřejmě malou kapacitu, je správné soustředit se na kvalitu a dodat tomu ještě punc speciální, i když drahé, sklenice. Nejen já ale asi zůstanu u marmelád z Lidlu;-(;-(

+1/0
12.3.2013 11:10

V94ě29r52a 85S63t25o68e29v59o90v89á 3904755636

Jako dárek skvělé, ale jako denní spotřeba je 60,- Kč za prázdnou skleničku holý nesmysl.

+14/−1
10.3.2013 17:04

M52i54r72a 41L89o45v59e 3954210848524

...za prazdnou sklenicku 60; Kc?

0/0
25.5.2013 23:53

K26a80t65k96a 87H92o49š65k10o20v66á 4412702161700

Možná by bylo fajn udělat i řadu v levných sklenicích, kvalita obsahu netrpí a dostupnost pro obyč. lid se zvyšuje. Efektní sklenice by lidé kupovali v případě dárku či zahr. turisté jako suvenýr.

+16/−1
10.3.2013 13:16

J39a34n 32S37l83a83v87í44k 3511880945708

Předpokládám, že nepodnikáte že? Tady nejde jen o obsah, ale o celkově luxusní produkt... Nové Ferrari taky stojí 4+ mil a šlo by udělat levněji... Její cesta je správná...

+5/−2
11.3.2013 15:15

J32o80s38e98f 17V66o42m47á43č13k32a 5713964503344

Jenže to nové Ferrari není věcí každodenní spotřeby, navíc u něj jde o design - tím autem se budete chlubit. Vynikající marmeládou se sice také můžete chlubit, nicméně pokud se budete chlubit skleničkou, asi si lidé budou ťukat na čelo. Třetina až polovina nákladů pouze na obal, i když to není nezbytné pro obsah, je opravdu blbost. Jak píší ostatní: mohu ochutnat, ale pravidelně kupovat nebudu, i když bych se mohl po marmeládě utlouct, protože pořád budu mít v hlavě ty vyhozené peníze za sklenici (při konzumaci 1 marmelády týdně je to 250 Kč měsíčně a to není zrovna málo).

Paní bych doporučil, pokud chce mít tyto skleničky, sklenice zpět vykupovat nebo zavést zálohu - zákazník by investoval jednou a měl by marmeládu pořád v pěkné sklenici.

+4/0
12.3.2013 15:08

L75e52n85k22a 12K34o28m16á34r73k83o10v68á 2388463231

Na stránkách píše, že sklenice je vratná za dvacku. Škoda, že to autor článku opomněl sdělit.

+3/−1
12.3.2013 16:04

J17o91s32e26f 84V70o21m58á73č37k68a 5363364123594

Díky, to je docela podstatná informace. Přesto je 40 Kč pořád docela drahý špás.

+2/0
13.3.2013 13:23

M40i43r59a 22L90o65v75e 3914450138744

Jak za dvacku? ...Sklenice lze opětovně použít pro další zavařování, případně nám vrátit - jako vratné láhve :-), za "třicetikorunu" zpět! ...pise ve svem ceniku

0/0
25.5.2013 23:52

P14e35t33r 66H73r18a95b88á25k 6790737332480

Myslím si, že spousta lidí má raději ty své domácí. Tohle budou kupovat lidi bud ze zvědavosti, z lenosti si udělat své, ze snobství nebo firmy, které potřebuji kvalitní do výroby (např. palačinek). Každopadně velikánský úspěch a držím jí pálce, aby jí to vydrželo. kdyby byl takový každý.

+8/0
10.3.2013 10:39

R14a41d36i48m 74P65o91l78á32š23e53k 9666193269559

On vlastně tento článek ukáže, jestli ta paní prodává nebo neprodává dobře.

Pokud je prodává dobře, tak díky tomu, že ty její výrobky spousta lidí pozná získá dlouhodobé zákazníky a podnikání rozjede.

Pokud prodává špatně, koupí v nejbližší době pár desítek nebo možná pár stovek lidí ty marmelády jednou ze zvědavosti a potom už ne......

Ještě že ta paní, podle diskuze níže, vedle podnikání vlastní i kdesi penzión.  Takže  když jí to podnikání krachne, nespadne s dluhy na dno jako jiní takoví, kterým se to nepovedlo.

+3/0
10.3.2013 7:10

J57i40ř98í 86Š23t20ě66r84b35a 9173632597405

samotná sklenička stojí 60Kč a plnou ji pak prodává cca za 110Kč? :D aby jen obal potraviny tvořil víc než 50% ceny je tedy vskutku neobvyklé..na druhou stranu pokud ji stačí prodávat málo (či nemá další kapacitu), tak proč ne..je to její věc

+7/0
9.3.2013 22:32

O46n85d79ř65e20j 20Š17t59ě39p37á27n78e21k 5949810228789

Pokud je na krabičce od zubní past nanesený zlatý nebo stříbrný foliový tvar, tak ta krabička stojí víc než zubní pasta uvnitř.

+2/0
10.3.2013 0:11

R98a64d91i49m 41P83o80l86á20š37e47k 9556113409209

Něco na tom ,je, ale na druhé straně když těch krabiček tiskárna udělá 100 tisíc v jedné sérii a provedení, cena jde o hodně dolů. A neměl by to být potisk fólií, nýbrž potisk stříbrnou nebo zlatou barvou, takže o moc dražší proti potisku běžnými barvami to nebude. I když to bude prostorový tisk.

Holt to je marketing, takový výrobek je určený pro prostoduché lidi, co preferují zboží s lesklými třpytivými cetkami a neuvědomí si, že při té nízké ceně to je na úkor obsahu.

+1/0
10.3.2013 7:17

K16a60r42e45l 43M87o55k97r19y95k 9283139809177

110 za malou marmeládu8-o

+7/−5
9.3.2013 21:17

J11a25n84a 72N55o17v98á66k89o15v12á 4982776101826

A nebylo už to v nějakém Americkém filmu;-D?

0/−2
9.3.2013 20:43

J68a13n37a 96N16o72v59á61k45o77v90á 4532666821536

Proč mínus? Film se jmenuje Baby Boom.

+1/0
10.3.2013 18:27

M22i80l98a78n 18V21o62t82a54v32a 5214486691362

takže se jedná o klasický marketing. Tedy pokud vynechám tento článek, protože ten sám o sobě výborně pomůže. Lépe jak utrácet za bannery. A ta předražená sklenička je pouze nástroj prodeje. Jako s vínem. Každý vinař a milovník vína ví, že kvalitní vino bývá v obyčejné lahvi bez jakýchkoli pozlátek. Pokud nemáte kvalitní produkt, doháníte do vyšperkovanou lahví. Takže si pak víno konzument laik nekupuje kvůli kvalitě, ale lahvi. Zde je to podobné. V dnešní době stačí kolem víčka zavázat kus pytloviny a už se produkt tváří jak, dnes velmi oblíbený výraz, "farmářský" ( zdravý, domácí atd.). Neříkám, že zrovna tato paní nevyrábí velmi dobré a kvalitní produkty, ale pokud budou tak dobré jak se uvádí, určitě si najdou své místo na trhu bez předražených pozlátek a výmluv, že se nám líbí. Protože pak to také může skončit tak, že to sem tam lidé koupí jako hezký dárek, ale množství prodejů nebude stačit na další rozvoj. Ale jinak držím palce a jen více kvalitních produktů na našem zatím záchodovém trhu..

+8/−2
9.3.2013 19:11

J43a44n 19K55a24n49t 2925899156741

Doufam, ze pani Blanka ma v sortimentu i brusinkovou zavareninu, i kdyz to neni v clanku uvedeno. V opacnem pripade by se jednalo o velky nedostatek, nebot v zemi, kde lide zboznuji hovezi (svickovou) na smetane a casto i zverinu si nedokazi predstavit, ze bych tyto  pokrmy vychutnal bez brusinkoveho dzemu. Ziji ve Francii, casto si pripravuji pro sebe i pro francouzske zname svickovou a zverinu a k tomu si brusinkovou zavareninu pripravuji sam z mrazenych lesnich brusinek svedskeho puvodu. Sklenicka (250 g) me vyjde cca na 35-40 Kc, v obchodnim dome bych za sklenicku brusinek o obsahu 200 g zaplatil v prepoctu cca 140 Kc, coz se mi jevi neunosne. Preji pani Blance hodne uspechu v jejim podnikani, ale jeji ceny by byly prilis vysoke i pro francouzsky trh, natoz pro ceskeho zakaznika. Ve Francii koupim vybornou jahodovou ci malinovou zavareninu za 50-60 Kc (napr. znacka Bonne Maman, 90% ovoce) a navic v pekne sklenicce a s peknou etiketou. Ale jestli pani Blanka najde pro sve predrazene marmelady na Sumave zakazniky, tak proc ne ?

+5/−1
9.3.2013 16:03

M43i50r62a 48L94o63v63e 3414830468914

$25.99 (baleni 6 ks) ...takze jedna sklenicka vyjde v USA na $5 ...a postovne k tomu dalsich $7,25!!

Bonne Maman Strawberry Preserves, 13-Ounce Jars (Pack of 6)

0/0
26.5.2013 0:01
Foto

M30a98t97o90u71š 15F29o82r73m93a34n 5890347126437

Držím palce, víc takových lidí tahle země potřebuje. Rád bych sám tenhle krok udělal a to mi ještě není ani 25, jen musím přijít na to kudy. Nicméně paní obdivuju, fandím Vám ať se daří. Jen mám výhradu k těm skleničkám, marmeládu bych si koupil, ale dávat z ceny 150 kč 60,- za uhrazení nákladů na sklenice mi nepřijde strategické, ale třeba to funguje pak jako nějaká dózička. R^R^R^

+12/−2
9.3.2013 15:14

R81a96d51i42m 60P32o74l34á45š66e57k 9246873909689

Coby. 

Vyzkoušej si, jestli to umíš udělat a potom si propočítej všechny náklady, kolik by tě ta výroba stála plus nějaký zisk a vyjde ti cena. A pokud ta cena bude konkurenceschopná, můžeš se do toho pustit.

+2/0
9.3.2013 15:43

M78i64r33a 44L22o44v20e 3634520448724

Ja to rozhodne vyzkousim, tady na Floride lide doma marmelady stoprocentne nevari. Mohla bych je pak prodavat na zdejsim farmarskem trhu, za poplatek $25/den. Pekne sklenicky jsou tady k mani uz od 42 centu i s vickem na zasroubovani. Divala jsem se kolik by staly stejne, jake pouziva pani Blanka, ale ty jsou i tady drahe. Jedna stoji 3 dolary, pokud jich objednam vic jak 200ks, tak uz jsou tam pak slevy. Ale myslim si, ze kdyz pouziju ty levnejsi sklenicky, tak se nic nestane. Pres vicko naaranzuju nejaky pekny textil a prevazu to stuzkou, lykem, nebo jen nejakym peknym motouzem ...to taky udela paradu. Ale jsou tady k mani i ruzna ozdobna vicka, potisk modro-bila, cerveno-bila kosticka, taky s ruznymi obrazky ovoce.

Ale myslim, ze bude zalezet hlavne na tom co je uvnitr sklenice. Jdu pohledat nejake recepty a napady a pustim se do toho.

0/0
26.5.2013 1:45

M17i41r79a 19L60o38v45e 3614810658894

Akorat me nejde do hlavy, jak to,ze pani Blanka vari povidla celych 50 hodin jak tady pise v jeji nabidce.

nabidka: Švestková povidla se slivovicí, 250g ...175 Kč

celé české švestky, 45ti% slivovice (na 250g sklenici bylo použito 500g švestek) vařeno 50 hodin, obsahuje 100% švestek

Ja jsem je mela hotove asi za 8 hodin.

0/0
26.5.2013 1:59

R50a85d68i55m 74P62o34s23p90ě41c91h15a 2244692650894

Klobouk dolů, držím paní palce a přeji hodně štěstí R^

+7/−2
9.3.2013 14:50

M89i97r71a 43L98o97v86e 3254430538354

R^R^a ja take!!

0/0
26.5.2013 7:25

L15u29k77á36š 19V12a88ň24u47r74a 1665694563383

Držím palce, ale nedokážu si představit, že by jí to uživilo. Pokud je skutečně sklenička za 60Kč, něco stojí ovoce a ostatní příměsi, něco energie, tak bych skoro řekl, že to dotuje. ;-D V tom případě, by ale volba tak předražené skleničky byl hodně špatný podnikatelský záměr. Ale i kdyby měla skleničky i po 10Kč, tak by musela mít velkovýrobu, aby se uživila. Pak je ale otázkou, kolik by toho musela vyrobit aby měla rozumnou hodinovou sazbu. Ono je rozdíl udělat pár kousků a dělat to ve velkém. Držím jí palce, ale obávám se, že buď sleví na kvalitě nebo bude muset rozjet velkovýrobu někde ve městě. Sice díky internetu a této reklamě může mít dost objednávek, ale lidé už jsou více nedůvěřiví a také řeší výši poštovného. Už jsem udělal zkušenost, že je lepší zahrnout poštovné do ceny výrobku a na větší počty kusů v objednávce dávat slevu. Lidé jsou ochotní zaplatit za poštovné 30Kč, ještě skousnou 50Kč, ale víc ne. Mám tetu, vaří marmelády pro celé příbuzenstvo, ale když spočítám všechny náklady, tak jsou větší než uváděné ceny (pokud je tedy sklenička za 60Kč). 8-o

+5/0
9.3.2013 14:23

L38a52d41i25s35l64a48v94a 47S55t62r19n32a89d51o97v53a 3218314361282

navíc pro ovoce jezdí  do Itálie a má  jednoho zaměstnance....

+1/0
9.3.2013 14:27

M92a23r15e82k 13M35a55z27u25c33h 2386253143

A v tom mi hapruje ta kvalita.Nevím,ale takto pěstované a ždímané rostliny na ovoce podle mně nemůžou dávat kvalitní ovoce.Ano budou mít euro velikost,barvu chuť a euro bezkazovost,ale nikdy se takové ovoce nevyrovná tradičnímu pěstování,které samozřejmě nemá takový výnos.Jinak samozřejmě přeju paní ať se ji daří a je to určitě vhodnější varianta než velkovýrobců.

+1/0
9.3.2013 23:25

M69a55r55e10k 18S88l86a20b81i31h72o98u78d97e71k 7498301542473

Paní má ještě penzion v Železné Rudě. Z jeho výnosu se dá taky něco zadotovat.

+1/0
9.3.2013 14:54

V29l20a45s39t36i42m32i39l 92Š76t32e32c34h93e28r 4301956520534

Přeju jí to,ale nevěřím,že se udrží.Doba je zlá a lidi koukají na každou korunu.Navíc není tak těžké si tu marmeládu vyrobit sám.Srazí ji na kolena markety a český stát,který myšleno ironicky miluje lidi,co se snažíněco dělat.

+2/0
9.3.2013 15:04

M12i42l49a18n 21V90o41t82a33v36a 5824776931772

Nejsem kuchař, takže tomu nerozumím. koukám na její stránky a u některých "marmelád" je uvedeno 50% ovoce. co tedy tvoří ten zbytek?

+3/−2
9.3.2013 14:13

M89a94r93e34k 26S29l67a84b58i92h43o59u98d48e15k 7608771752953

Éčka?;-)

0/−3
9.3.2013 14:19

L76a52d15i78s12l33a47v93a 58S98t13r20n97a37d53o44v97a 3338944781322

voda se želatinou ..jinak Marks-spencer - 80% ovoce TESCO finest taky ....

+4/−1
9.3.2013 14:22

L85u26k82á56š 73V61a90ň92u77r71a 1575164803273

Cukr, pektin, voda. Slušné marmelády mají 80 - 90% ovoce.

+5/−2
9.3.2013 14:25

L35a83d25i91s11l77a34v18a 85S55t81r45n31a54d13o16v36a 3818954721902

přesně tak a okolo 65 kaček jí koupím taky když je v akci, bez akce okolo 75

+3/−2
9.3.2013 14:28

R35a32d32i37m 70P55o11l80á36š54e13k 9266203289609

Slušné marmelády mají 120 - 140 % ovoce. Protože část vody se odpaří a marmeláda se tak zahustí.  Většina ovoce je tak řídká, že jenom prosté rozšmelcování a tepelné zpracování ovoce přinese řidkou nepoužitelnou skoro tekutinu.

Takže pokud tam uvádí 80 % ovoce, bude tam mít takových 20 - 40 % náhražek.

+2/−2
9.3.2013 15:42

O82l41g93a 11K97u76t40í36l73k38o40v45á 8882712447751

Marmelády všeho druhu dělám už roky, ale Vámi uváděná procenta mi přijdou hodně divoká. Pokud to děláte standardním způsobem (tj. bez jakéhokoli doplňku), pak se většinou používá poměr 1:1 s cukrem - takže 50% ovoce je naprosto v pořádku. S různými želírovacími prostředky se dosahuje menších poměrů cukru.

Samozřejmě by to asi šlo vařit tak dlouho, aby se odpařila zásadní část vody z ovoce, ale to si raději přidám trochu želírovacího prostředku a vařím to pár minut, než to odvářet několik hodin. Neláká mne představa, co z toho ovoce pak zbývá.

+6/0
9.3.2013 15:57

R20a18d35i10m 60P92o63l39á31š33e37k 9586113789289

No vida, želírovací prostředek = náhražka.

0/−3
9.3.2013 16:07

O20l36g52a 32K94u86t94í74l23k93o94v57á 8972402197211

Náhražka čeho? A i když ho použiju, je to 20g (nebo možná 25g - teď nemám sáček po ruce) na 1 kg hmoty (ovoce+cukr). Navíc paní to nepoužívá, pokud jsem se na stránkách dobře dočetla, jen čistý pektin (10g na 1 kg).

+2/0
9.3.2013 16:23

R18a91d77i92m 18P83o28l98á88š77e64k 9786733499809

Náhražka ovoce, přirozeně.

Pektin je jinak výtažek z nezralých jablek.

Ještě se tam může dávat želatina a to je výtažek z vepřových kližek.

Nejlevnější marmelády v marketech mají uváděn obsah ovocné složky tak 40 % Lepší těch 70 - 80. Naopak pod takových 30 % už to v obchodech není marmeláda, ale ovocná pomazánka či něco takového. Ale třeba zrovna náhodou před cca měsícem jsem se díval na jahodovou marmeládu Hamé v Kauflandu a ta měla obsah ovoce 120 %. Levná švestková tamtéž má 140 % ovoce........

Jinak si myslím, že je podstatné, aby bylo uváděno pravdivé složení.

+1/−1
9.3.2013 17:04

M35i94r20a 29L19o45v48e 3494870248424

R^Vzdyt pani Blanka nabizi take sva svestkova povidla se 100% svestek!!!

0/0
26.5.2013 7:32

E22l15i64š45k64a 97K22u22č28e66r32o84v20á 1366178537439

to není náhražka, to je ztužovadlo, jinak by většina ovoce nedržela "marmeládovitost" a řídce tekla i po vyvaření. tak si musíte vybrat -buď cukr, nebo pektin. osobně volím pektin.

+2/0
9.3.2013 16:55

E26l31i26š11k73a 23K69u61č87e21r10o74v68á 1526888787759

jo, a pektin se dělá z jablečných šlupek, takže výhrady ohledně chemie proti tomu mít nelze.

0/0
9.3.2013 16:57

J71a23n 43K53r22k 1661667613302

a ja vzdycky myslel, ze celkem (v tomhle pripade sklenice marmelady na pulte v obchode) ma vzdy 100% ;-D

0/0
9.3.2013 18:10

R23a12d20i98m 92P12o91l15á32š66e97k 9406483909939

jojo, to je obchodní trik. Když se při výrobě musí kvůli zahuštění odpařit nějaká voda, takže na 100 gramů marmelády je potřeba 120 gramů ovoce, vypadá to na štítku velmi dobře. Źe to je zrovna tak vodnaté ovoce, že těch 120 gramů ovoce udělá třeba jen 40 gramů sušiny a zbytek, 60 gramů je cukr a potom třeba jablka nebo i řepa nebo další šidítka, to už ze štítku tak moc zřejmé není.

0/0
9.3.2013 18:21

J82a76n 86K22r46k 1591247423162

nicmene sklenice je porad 100% a ne 120% nebo 140% :-)

0/0
9.3.2013 18:23

R44a63d93i19m 88P14o64l58á48š52e98k 9676513879279

Souhlas, je 100 %

0/0
9.3.2013 18:28

M96i81r63a 29L32o79v44e 3324310488694

120-140% ovoce? A to se pripravuje jakym zpusobem?8-o8-o

U marmelád je hranice stanovená na 20 g ovoce ve 100 gramech výrobku, a tak třeba pomerančová marmeláda Schwartau je svým složením skutečně marmeládou, obsahuje z ovoce jen pomeranče, ale je jich tam jen 40 gramů na sto gramů výrobku. V extra malinovém džemu stejného výrobce je malin 50 procent.R^

0/0
26.5.2013 7:39

E44l78i54š24k70a 98K68u13č64e38r17o81v25á 1276118487919

no cukr přece ;-D

jak chcete udělat marmošku bez cukru?

naše maminky a babičky vařily marmelády 50:50 - půl váhy ovoce, půl váhy cukru. Na mě je to příliš sladké - sama vařím 70:30.

+1/0
9.3.2013 16:53



Finance.iDNES.cz radí

Víte, že připojení na pult centrální ochrany objektu snižuje cenu pojištění domácnosti?

Další rady k nezaplacení

Dopřejte si vše a přesto utrácejte chytře!

V sekci osobni.finance.idnes.cz naleznete výhodné nabídky finančních produktů, energií a telefonování.

Vstupte do obchodu

Poraďte se s odborníkem

Nevíte si rady s finančními otázkami? Naši odborníci vám vždy poradí v každé životní situaci.

Vstoupit do poradny

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.