Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Na samotě rozjela „retrobyznys“. Vaří a prodává domácí marmelády

Blanka Milfaitová opustila teplé kancelářské místo a dala se do podnikání. Snaží se prosadit s marmeládami z kvalitního ovoce. Teď za ně získala prestižní ocenění v Londýně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V46á96c96l17a33v 61Š89u35b78r56t 9677683338967

Strategie "luxusní" malovýroby je zvolená dobře. Vzhledem k tomu, že má zřejmě malou kapacitu, je správné soustředit se na kvalitu a dodat tomu ještě punc speciální, i když drahé, sklenice. Nejen já ale asi zůstanu u marmelád z Lidlu;-(;-(

+1/0
12.3.2013 11:10

V94ě60r36a 72S78t66o36e75v86o62v80á 3814355666

Jako dárek skvělé, ale jako denní spotřeba je 60,- Kč za prázdnou skleničku holý nesmysl.

+14/−1
10.3.2013 17:04

M68i22r40a 98L52o89v53e 3444910768924

...za prazdnou sklenicku 60; Kc?

0/0
25.5.2013 23:53

K13a91t56k63a 27H53o56š33k28o84v77á 4962932361510

Možná by bylo fajn udělat i řadu v levných sklenicích, kvalita obsahu netrpí a dostupnost pro obyč. lid se zvyšuje. Efektní sklenice by lidé kupovali v případě dárku či zahr. turisté jako suvenýr.

+16/−1
10.3.2013 13:16

J25a20n 30S20l53a51v79í63k 3671190445378

Předpokládám, že nepodnikáte že? Tady nejde jen o obsah, ale o celkově luxusní produkt... Nové Ferrari taky stojí 4+ mil a šlo by udělat levněji... Její cesta je správná...

+5/−2
11.3.2013 15:15

J68o79s16e51f 26V43o95m85á62č43k29a 5333454363344

Jenže to nové Ferrari není věcí každodenní spotřeby, navíc u něj jde o design - tím autem se budete chlubit. Vynikající marmeládou se sice také můžete chlubit, nicméně pokud se budete chlubit skleničkou, asi si lidé budou ťukat na čelo. Třetina až polovina nákladů pouze na obal, i když to není nezbytné pro obsah, je opravdu blbost. Jak píší ostatní: mohu ochutnat, ale pravidelně kupovat nebudu, i když bych se mohl po marmeládě utlouct, protože pořád budu mít v hlavě ty vyhozené peníze za sklenici (při konzumaci 1 marmelády týdně je to 250 Kč měsíčně a to není zrovna málo).

Paní bych doporučil, pokud chce mít tyto skleničky, sklenice zpět vykupovat nebo zavést zálohu - zákazník by investoval jednou a měl by marmeládu pořád v pěkné sklenici.

+4/0
12.3.2013 15:08

L11e47n83k43a 42K14o26m48á37r34k70o66v48á 2608223911

Na stránkách píše, že sklenice je vratná za dvacku. Škoda, že to autor článku opomněl sdělit.

+3/−1
12.3.2013 16:04

J94o18s19e29f 64V48o77m35á80č59k40a 5643614753114

Díky, to je docela podstatná informace. Přesto je 40 Kč pořád docela drahý špás.

+2/0
13.3.2013 13:23

M86i17r25a 54L62o29v34e 3104930638634

Jak za dvacku? ...Sklenice lze opětovně použít pro další zavařování, případně nám vrátit - jako vratné láhve :-), za "třicetikorunu" zpět! ...pise ve svem ceniku

0/0
25.5.2013 23:52

P66e24t91r 72H39r46a12b31á36k 6370377272140

Myslím si, že spousta lidí má raději ty své domácí. Tohle budou kupovat lidi bud ze zvědavosti, z lenosti si udělat své, ze snobství nebo firmy, které potřebuji kvalitní do výroby (např. palačinek). Každopadně velikánský úspěch a držím jí pálce, aby jí to vydrželo. kdyby byl takový každý.

+8/0
10.3.2013 10:39

R46a98d16i18m 61P54o84l82á74š57e69k 9786403459669

On vlastně tento článek ukáže, jestli ta paní prodává nebo neprodává dobře.

Pokud je prodává dobře, tak díky tomu, že ty její výrobky spousta lidí pozná získá dlouhodobé zákazníky a podnikání rozjede.

Pokud prodává špatně, koupí v nejbližší době pár desítek nebo možná pár stovek lidí ty marmelády jednou ze zvědavosti a potom už ne......

Ještě že ta paní, podle diskuze níže, vedle podnikání vlastní i kdesi penzión.  Takže  když jí to podnikání krachne, nespadne s dluhy na dno jako jiní takoví, kterým se to nepovedlo.

+3/0
10.3.2013 7:10

J39i74ř82í 18Š34t10ě83r20b21a 9883852117275

samotná sklenička stojí 60Kč a plnou ji pak prodává cca za 110Kč? :D aby jen obal potraviny tvořil víc než 50% ceny je tedy vskutku neobvyklé..na druhou stranu pokud ji stačí prodávat málo (či nemá další kapacitu), tak proč ne..je to její věc

+7/0
9.3.2013 22:32

O59n54d73ř58e79j 96Š50t25ě29p28á90n42e19k 5779830488439

Pokud je na krabičce od zubní past nanesený zlatý nebo stříbrný foliový tvar, tak ta krabička stojí víc než zubní pasta uvnitř.

+2/0
10.3.2013 0:11

R13a59d15i65m 63P96o62l53á19š79e46k 9256943969729

Něco na tom ,je, ale na druhé straně když těch krabiček tiskárna udělá 100 tisíc v jedné sérii a provedení, cena jde o hodně dolů. A neměl by to být potisk fólií, nýbrž potisk stříbrnou nebo zlatou barvou, takže o moc dražší proti potisku běžnými barvami to nebude. I když to bude prostorový tisk.

Holt to je marketing, takový výrobek je určený pro prostoduché lidi, co preferují zboží s lesklými třpytivými cetkami a neuvědomí si, že při té nízké ceně to je na úkor obsahu.

+1/0
10.3.2013 7:17

K67a83r64e25l 13M95o30k60r48y26k 9243549649267

110 za malou marmeládu8-o

+7/−5
9.3.2013 21:17

J91a90n15a 36N71o54v82á50k22o92v89á 4762956361866

A nebylo už to v nějakém Americkém filmu;-D?

0/−2
9.3.2013 20:43

J70a78n14a 32N93o69v50á93k28o32v40á 4172396541276

Proč mínus? Film se jmenuje Baby Boom.

+1/0
10.3.2013 18:27

M47i82l17a88n 91V87o55t19a68v34a 5274836421522

takže se jedná o klasický marketing. Tedy pokud vynechám tento článek, protože ten sám o sobě výborně pomůže. Lépe jak utrácet za bannery. A ta předražená sklenička je pouze nástroj prodeje. Jako s vínem. Každý vinař a milovník vína ví, že kvalitní vino bývá v obyčejné lahvi bez jakýchkoli pozlátek. Pokud nemáte kvalitní produkt, doháníte do vyšperkovanou lahví. Takže si pak víno konzument laik nekupuje kvůli kvalitě, ale lahvi. Zde je to podobné. V dnešní době stačí kolem víčka zavázat kus pytloviny a už se produkt tváří jak, dnes velmi oblíbený výraz, "farmářský" ( zdravý, domácí atd.). Neříkám, že zrovna tato paní nevyrábí velmi dobré a kvalitní produkty, ale pokud budou tak dobré jak se uvádí, určitě si najdou své místo na trhu bez předražených pozlátek a výmluv, že se nám líbí. Protože pak to také může skončit tak, že to sem tam lidé koupí jako hezký dárek, ale množství prodejů nebude stačit na další rozvoj. Ale jinak držím palce a jen více kvalitních produktů na našem zatím záchodovém trhu..

+8/−2
9.3.2013 19:11

J31a22n 28K33a34n60t 2555449506421

Doufam, ze pani Blanka ma v sortimentu i brusinkovou zavareninu, i kdyz to neni v clanku uvedeno. V opacnem pripade by se jednalo o velky nedostatek, nebot v zemi, kde lide zboznuji hovezi (svickovou) na smetane a casto i zverinu si nedokazi predstavit, ze bych tyto  pokrmy vychutnal bez brusinkoveho dzemu. Ziji ve Francii, casto si pripravuji pro sebe i pro francouzske zname svickovou a zverinu a k tomu si brusinkovou zavareninu pripravuji sam z mrazenych lesnich brusinek svedskeho puvodu. Sklenicka (250 g) me vyjde cca na 35-40 Kc, v obchodnim dome bych za sklenicku brusinek o obsahu 200 g zaplatil v prepoctu cca 140 Kc, coz se mi jevi neunosne. Preji pani Blance hodne uspechu v jejim podnikani, ale jeji ceny by byly prilis vysoke i pro francouzsky trh, natoz pro ceskeho zakaznika. Ve Francii koupim vybornou jahodovou ci malinovou zavareninu za 50-60 Kc (napr. znacka Bonne Maman, 90% ovoce) a navic v pekne sklenicce a s peknou etiketou. Ale jestli pani Blanka najde pro sve predrazene marmelady na Sumave zakazniky, tak proc ne ?

+5/−1
9.3.2013 16:03

M32i31r49a 21L18o49v24e 3754210668754

$25.99 (baleni 6 ks) ...takze jedna sklenicka vyjde v USA na $5 ...a postovne k tomu dalsich $7,25!!

Bonne Maman Strawberry Preserves, 13-Ounce Jars (Pack of 6)

0/0
26.5.2013 0:01
Foto

M52a92t88o46u93š 81F33o94r63m69a51n 5660607746107

Držím palce, víc takových lidí tahle země potřebuje. Rád bych sám tenhle krok udělal a to mi ještě není ani 25, jen musím přijít na to kudy. Nicméně paní obdivuju, fandím Vám ať se daří. Jen mám výhradu k těm skleničkám, marmeládu bych si koupil, ale dávat z ceny 150 kč 60,- za uhrazení nákladů na sklenice mi nepřijde strategické, ale třeba to funguje pak jako nějaká dózička. R^R^R^

+12/−2
9.3.2013 15:14

R27a87d15i30m 65P90o47l66á56š69e65k 9156973599849

Coby. 

Vyzkoušej si, jestli to umíš udělat a potom si propočítej všechny náklady, kolik by tě ta výroba stála plus nějaký zisk a vyjde ti cena. A pokud ta cena bude konkurenceschopná, můžeš se do toho pustit.

+2/0
9.3.2013 15:43

M13i17r31a 84L55o68v34e 3444860668724

Ja to rozhodne vyzkousim, tady na Floride lide doma marmelady stoprocentne nevari. Mohla bych je pak prodavat na zdejsim farmarskem trhu, za poplatek $25/den. Pekne sklenicky jsou tady k mani uz od 42 centu i s vickem na zasroubovani. Divala jsem se kolik by staly stejne, jake pouziva pani Blanka, ale ty jsou i tady drahe. Jedna stoji 3 dolary, pokud jich objednam vic jak 200ks, tak uz jsou tam pak slevy. Ale myslim si, ze kdyz pouziju ty levnejsi sklenicky, tak se nic nestane. Pres vicko naaranzuju nejaky pekny textil a prevazu to stuzkou, lykem, nebo jen nejakym peknym motouzem ...to taky udela paradu. Ale jsou tady k mani i ruzna ozdobna vicka, potisk modro-bila, cerveno-bila kosticka, taky s ruznymi obrazky ovoce.

Ale myslim, ze bude zalezet hlavne na tom co je uvnitr sklenice. Jdu pohledat nejake recepty a napady a pustim se do toho.

0/0
26.5.2013 1:45

M21i55r77a 61L79o82v59e 3434480958874

Akorat me nejde do hlavy, jak to,ze pani Blanka vari povidla celych 50 hodin jak tady pise v jeji nabidce.

nabidka: Švestková povidla se slivovicí, 250g ...175 Kč

celé české švestky, 45ti% slivovice (na 250g sklenici bylo použito 500g švestek) vařeno 50 hodin, obsahuje 100% švestek

Ja jsem je mela hotove asi za 8 hodin.

0/0
26.5.2013 1:59

R16a46d20i60m 55P32o89s34p26ě27c96h13a 2844482580394

Klobouk dolů, držím paní palce a přeji hodně štěstí R^

+7/−2
9.3.2013 14:50

M88i54r58a 62L69o42v98e 3284360218774

R^R^a ja take!!

0/0
26.5.2013 7:25

L17u84k32á47š 26V45a16ň28u24r48a 1445174783223

Držím palce, ale nedokážu si představit, že by jí to uživilo. Pokud je skutečně sklenička za 60Kč, něco stojí ovoce a ostatní příměsi, něco energie, tak bych skoro řekl, že to dotuje. ;-D V tom případě, by ale volba tak předražené skleničky byl hodně špatný podnikatelský záměr. Ale i kdyby měla skleničky i po 10Kč, tak by musela mít velkovýrobu, aby se uživila. Pak je ale otázkou, kolik by toho musela vyrobit aby měla rozumnou hodinovou sazbu. Ono je rozdíl udělat pár kousků a dělat to ve velkém. Držím jí palce, ale obávám se, že buď sleví na kvalitě nebo bude muset rozjet velkovýrobu někde ve městě. Sice díky internetu a této reklamě může mít dost objednávek, ale lidé už jsou více nedůvěřiví a také řeší výši poštovného. Už jsem udělal zkušenost, že je lepší zahrnout poštovné do ceny výrobku a na větší počty kusů v objednávce dávat slevu. Lidé jsou ochotní zaplatit za poštovné 30Kč, ještě skousnou 50Kč, ale víc ne. Mám tetu, vaří marmelády pro celé příbuzenstvo, ale když spočítám všechny náklady, tak jsou větší než uváděné ceny (pokud je tedy sklenička za 60Kč). 8-o

+5/0
9.3.2013 14:23

L95a42d55i92s57l74a76v41a 33S29t53r93n47a35d45o13v21a 3428284211222

navíc pro ovoce jezdí  do Itálie a má  jednoho zaměstnance....

+1/0
9.3.2013 14:27

M26a40r94e58k 85M48a41z39u24c50h 2196503823

A v tom mi hapruje ta kvalita.Nevím,ale takto pěstované a ždímané rostliny na ovoce podle mně nemůžou dávat kvalitní ovoce.Ano budou mít euro velikost,barvu chuť a euro bezkazovost,ale nikdy se takové ovoce nevyrovná tradičnímu pěstování,které samozřejmě nemá takový výnos.Jinak samozřejmě přeju paní ať se ji daří a je to určitě vhodnější varianta než velkovýrobců.

+1/0
9.3.2013 23:25

M57a46r66e72k 42S62l12a39b53i97h27o72u50d68e92k 7788441332743

Paní má ještě penzion v Železné Rudě. Z jeho výnosu se dá taky něco zadotovat.

+1/0
9.3.2013 14:54

V59l11a83s25t24i97m98i88l 38Š98t93e15c13h83e95r 4521866660544

Přeju jí to,ale nevěřím,že se udrží.Doba je zlá a lidi koukají na každou korunu.Navíc není tak těžké si tu marmeládu vyrobit sám.Srazí ji na kolena markety a český stát,který myšleno ironicky miluje lidi,co se snažíněco dělat.

+2/0
9.3.2013 15:04

M69i85l58a19n 85V85o95t41a23v96a 5714466441162

Nejsem kuchař, takže tomu nerozumím. koukám na její stránky a u některých "marmelád" je uvedeno 50% ovoce. co tedy tvoří ten zbytek?

+3/−2
9.3.2013 14:13

M85a75r32e55k 61S50l57a43b62i23h11o53u13d22e68k 7668721502903

Éčka?;-)

0/−3
9.3.2013 14:19

L76a78d15i73s52l73a39v37a 12S67t74r40n37a57d69o96v97a 3308294411152

voda se želatinou ..jinak Marks-spencer - 80% ovoce TESCO finest taky ....

+4/−1
9.3.2013 14:22

L14u21k51á94š 95V83a42ň91u28r53a 1405984943533

Cukr, pektin, voda. Slušné marmelády mají 80 - 90% ovoce.

+5/−2
9.3.2013 14:25

L38a17d69i58s13l87a20v29a 41S94t47r70n26a55d52o71v67a 3518314591712

přesně tak a okolo 65 kaček jí koupím taky když je v akci, bez akce okolo 75

+3/−2
9.3.2013 14:28

R74a92d31i57m 77P55o94l19á48š31e98k 9376613269679

Slušné marmelády mají 120 - 140 % ovoce. Protože část vody se odpaří a marmeláda se tak zahustí.  Většina ovoce je tak řídká, že jenom prosté rozšmelcování a tepelné zpracování ovoce přinese řidkou nepoužitelnou skoro tekutinu.

Takže pokud tam uvádí 80 % ovoce, bude tam mít takových 20 - 40 % náhražek.

+2/−2
9.3.2013 15:42

O90l59g69a 37K26u92t91í20l98k57o23v25á 8462752807721

Marmelády všeho druhu dělám už roky, ale Vámi uváděná procenta mi přijdou hodně divoká. Pokud to děláte standardním způsobem (tj. bez jakéhokoli doplňku), pak se většinou používá poměr 1:1 s cukrem - takže 50% ovoce je naprosto v pořádku. S různými želírovacími prostředky se dosahuje menších poměrů cukru.

Samozřejmě by to asi šlo vařit tak dlouho, aby se odpařila zásadní část vody z ovoce, ale to si raději přidám trochu želírovacího prostředku a vařím to pár minut, než to odvářet několik hodin. Neláká mne představa, co z toho ovoce pak zbývá.

+6/0
9.3.2013 15:57

R56a73d92i66m 41P75o36l55á20š64e33k 9316563269709

No vida, želírovací prostředek = náhražka.

0/−3
9.3.2013 16:07

O87l92g35a 14K75u90t60í32l54k80o11v21á 8572292427791

Náhražka čeho? A i když ho použiju, je to 20g (nebo možná 25g - teď nemám sáček po ruce) na 1 kg hmoty (ovoce+cukr). Navíc paní to nepoužívá, pokud jsem se na stránkách dobře dočetla, jen čistý pektin (10g na 1 kg).

+2/0
9.3.2013 16:23

R72a71d49i36m 79P87o32l11á58š82e42k 9816163389679

Náhražka ovoce, přirozeně.

Pektin je jinak výtažek z nezralých jablek.

Ještě se tam může dávat želatina a to je výtažek z vepřových kližek.

Nejlevnější marmelády v marketech mají uváděn obsah ovocné složky tak 40 % Lepší těch 70 - 80. Naopak pod takových 30 % už to v obchodech není marmeláda, ale ovocná pomazánka či něco takového. Ale třeba zrovna náhodou před cca měsícem jsem se díval na jahodovou marmeládu Hamé v Kauflandu a ta měla obsah ovoce 120 %. Levná švestková tamtéž má 140 % ovoce........

Jinak si myslím, že je podstatné, aby bylo uváděno pravdivé složení.

+1/−1
9.3.2013 17:04

M87i52r40a 51L37o52v50e 3764950658234

R^Vzdyt pani Blanka nabizi take sva svestkova povidla se 100% svestek!!!

0/0
26.5.2013 7:32

E70l21i60š74k25a 96K89u32č53e58r84o76v44á 7179152133133

to není náhražka, to je ztužovadlo, jinak by většina ovoce nedržela "marmeládovitost" a řídce tekla i po vyvaření. tak si musíte vybrat -buď cukr, nebo pektin. osobně volím pektin.

+2/0
9.3.2013 16:55

E27l17i27š49k48a 52K42u33č15e88r89o51v29á 7319712393243

jo, a pektin se dělá z jablečných šlupek, takže výhrady ohledně chemie proti tomu mít nelze.

0/0
9.3.2013 16:57

J73a61n 88K97r18k 1271837253152

a ja vzdycky myslel, ze celkem (v tomhle pripade sklenice marmelady na pulte v obchode) ma vzdy 100% ;-D

0/0
9.3.2013 18:10

R23a38d67i62m 16P29o47l46á73š78e57k 9946303729179

jojo, to je obchodní trik. Když se při výrobě musí kvůli zahuštění odpařit nějaká voda, takže na 100 gramů marmelády je potřeba 120 gramů ovoce, vypadá to na štítku velmi dobře. Źe to je zrovna tak vodnaté ovoce, že těch 120 gramů ovoce udělá třeba jen 40 gramů sušiny a zbytek, 60 gramů je cukr a potom třeba jablka nebo i řepa nebo další šidítka, to už ze štítku tak moc zřejmé není.

0/0
9.3.2013 18:21

J41a91n 90K10r41k 1111387623142

nicmene sklenice je porad 100% a ne 120% nebo 140% :-)

0/0
9.3.2013 18:23

R14a91d40i50m 23P28o98l10á64š32e46k 9296933479359

Souhlas, je 100 %

0/0
9.3.2013 18:28

M83i32r81a 83L97o60v66e 3774410268894

120-140% ovoce? A to se pripravuje jakym zpusobem?8-o8-o

U marmelád je hranice stanovená na 20 g ovoce ve 100 gramech výrobku, a tak třeba pomerančová marmeláda Schwartau je svým složením skutečně marmeládou, obsahuje z ovoce jen pomeranče, ale je jich tam jen 40 gramů na sto gramů výrobku. V extra malinovém džemu stejného výrobce je malin 50 procent.R^

0/0
26.5.2013 7:39

E75l35i91š25k73a 21K98u14č57e11r36o16v95á 7599592573943

no cukr přece ;-D

jak chcete udělat marmošku bez cukru?

naše maminky a babičky vařily marmelády 50:50 - půl váhy ovoce, půl váhy cukru. Na mě je to příliš sladké - sama vařím 70:30.

+1/0
9.3.2013 16:53





Finance.iDNES.cz radí

Víte, že metodiky bank při schvalování úvěrů se značně liší a jeho schválení ze značně individuální?

Další rady k nezaplacení

Dopřejte si vše a přesto utrácejte chytře!

V sekci osobni.finance.idnes.cz naleznete výhodné nabídky finančních produktů, energií a telefonování.

Vstupte do obchodu

Poraďte se s odborníkem

Nevíte si rady s finančními otázkami? Naši odborníci vám vždy poradí v každé životní situaci.

Vstoupit do poradny

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.