Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Na samotě rozjela „retrobyznys“. Vaří a prodává domácí marmelády

Blanka Milfaitová opustila teplé kancelářské místo a dala se do podnikání. Snaží se prosadit s marmeládami z kvalitního ovoce. Teď za ně získala prestižní ocenění v Londýně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V22á95c15l42a37v 71Š42u89b94r12t 9547523858707

Strategie "luxusní" malovýroby je zvolená dobře. Vzhledem k tomu, že má zřejmě malou kapacitu, je správné soustředit se na kvalitu a dodat tomu ještě punc speciální, i když drahé, sklenice. Nejen já ale asi zůstanu u marmelád z Lidlu;-(;-(

+1/0
12.3.2013 11:10

V98ě32r21a 40S30t85o73e68v47o97v78á 3934285866

Jako dárek skvělé, ale jako denní spotřeba je 60,- Kč za prázdnou skleničku holý nesmysl.

+14/−1
10.3.2013 17:04

M68i58r84a 64L89o48v59e 3884450908564

...za prazdnou sklenicku 60; Kc?

0/0
25.5.2013 23:53

K75a33t78k20a 12H51o45š33k55o64v47á 4302782111530

Možná by bylo fajn udělat i řadu v levných sklenicích, kvalita obsahu netrpí a dostupnost pro obyč. lid se zvyšuje. Efektní sklenice by lidé kupovali v případě dárku či zahr. turisté jako suvenýr.

+16/−1
10.3.2013 13:16

J23a53n 58S16l63a42v53í55k 3301460265898

Předpokládám, že nepodnikáte že? Tady nejde jen o obsah, ale o celkově luxusní produkt... Nové Ferrari taky stojí 4+ mil a šlo by udělat levněji... Její cesta je správná...

+5/−2
11.3.2013 15:15

J62o46s21e19f 85V30o83m53á62č93k58a 5443564423694

Jenže to nové Ferrari není věcí každodenní spotřeby, navíc u něj jde o design - tím autem se budete chlubit. Vynikající marmeládou se sice také můžete chlubit, nicméně pokud se budete chlubit skleničkou, asi si lidé budou ťukat na čelo. Třetina až polovina nákladů pouze na obal, i když to není nezbytné pro obsah, je opravdu blbost. Jak píší ostatní: mohu ochutnat, ale pravidelně kupovat nebudu, i když bych se mohl po marmeládě utlouct, protože pořád budu mít v hlavě ty vyhozené peníze za sklenici (při konzumaci 1 marmelády týdně je to 250 Kč měsíčně a to není zrovna málo).

Paní bych doporučil, pokud chce mít tyto skleničky, sklenice zpět vykupovat nebo zavést zálohu - zákazník by investoval jednou a měl by marmeládu pořád v pěkné sklenici.

+4/0
12.3.2013 15:08

L71e31n31k38a 15K62o45m35á15r40k38o36v23á 2328763571

Na stránkách píše, že sklenice je vratná za dvacku. Škoda, že to autor článku opomněl sdělit.

+3/−1
12.3.2013 16:04

J72o84s61e81f 85V44o55m60á98č93k56a 5903284943234

Díky, to je docela podstatná informace. Přesto je 40 Kč pořád docela drahý špás.

+2/0
13.3.2013 13:23

M59i30r71a 80L33o98v18e 3214370278214

Jak za dvacku? ...Sklenice lze opětovně použít pro další zavařování, případně nám vrátit - jako vratné láhve :-), za "třicetikorunu" zpět! ...pise ve svem ceniku

0/0
25.5.2013 23:52

P15e78t57r 92H69r31a84b46á84k 6590947592830

Myslím si, že spousta lidí má raději ty své domácí. Tohle budou kupovat lidi bud ze zvědavosti, z lenosti si udělat své, ze snobství nebo firmy, které potřebuji kvalitní do výroby (např. palačinek). Každopadně velikánský úspěch a držím jí pálce, aby jí to vydrželo. kdyby byl takový každý.

+8/0
10.3.2013 10:39

R37a75d69i38m 20P16o54l16á20š26e78k 9166503509529

On vlastně tento článek ukáže, jestli ta paní prodává nebo neprodává dobře.

Pokud je prodává dobře, tak díky tomu, že ty její výrobky spousta lidí pozná získá dlouhodobé zákazníky a podnikání rozjede.

Pokud prodává špatně, koupí v nejbližší době pár desítek nebo možná pár stovek lidí ty marmelády jednou ze zvědavosti a potom už ne......

Ještě že ta paní, podle diskuze níže, vedle podnikání vlastní i kdesi penzión.  Takže  když jí to podnikání krachne, nespadne s dluhy na dno jako jiní takoví, kterým se to nepovedlo.

+3/0
10.3.2013 7:10

J58i64ř73í 33Š64t74ě38r76b13a 9163342347155

samotná sklenička stojí 60Kč a plnou ji pak prodává cca za 110Kč? :D aby jen obal potraviny tvořil víc než 50% ceny je tedy vskutku neobvyklé..na druhou stranu pokud ji stačí prodávat málo (či nemá další kapacitu), tak proč ne..je to její věc

+7/0
9.3.2013 22:32

O81n19d63ř64e69j 87Š52t57ě38p78á10n30e72k 5149940618779

Pokud je na krabičce od zubní past nanesený zlatý nebo stříbrný foliový tvar, tak ta krabička stojí víc než zubní pasta uvnitř.

+2/0
10.3.2013 0:11

R86a29d80i41m 86P30o84l70á93š18e97k 9986663329859

Něco na tom ,je, ale na druhé straně když těch krabiček tiskárna udělá 100 tisíc v jedné sérii a provedení, cena jde o hodně dolů. A neměl by to být potisk fólií, nýbrž potisk stříbrnou nebo zlatou barvou, takže o moc dražší proti potisku běžnými barvami to nebude. I když to bude prostorový tisk.

Holt to je marketing, takový výrobek je určený pro prostoduché lidi, co preferují zboží s lesklými třpytivými cetkami a neuvědomí si, že při té nízké ceně to je na úkor obsahu.

+1/0
10.3.2013 7:17

K48a34r10e62l 23M45o61k96r94y29k 9843739139917

110 za malou marmeládu8-o

+7/−5
9.3.2013 21:17

J69a43n24a 34N28o14v53á72k93o88v77á 4932746781546

A nebylo už to v nějakém Americkém filmu;-D?

0/−2
9.3.2013 20:43

J58a71n56a 23N48o33v79á93k98o64v51á 4662826461666

Proč mínus? Film se jmenuje Baby Boom.

+1/0
10.3.2013 18:27

M44i21l66a12n 48V63o83t41a13v80a 5374746391212

takže se jedná o klasický marketing. Tedy pokud vynechám tento článek, protože ten sám o sobě výborně pomůže. Lépe jak utrácet za bannery. A ta předražená sklenička je pouze nástroj prodeje. Jako s vínem. Každý vinař a milovník vína ví, že kvalitní vino bývá v obyčejné lahvi bez jakýchkoli pozlátek. Pokud nemáte kvalitní produkt, doháníte do vyšperkovanou lahví. Takže si pak víno konzument laik nekupuje kvůli kvalitě, ale lahvi. Zde je to podobné. V dnešní době stačí kolem víčka zavázat kus pytloviny a už se produkt tváří jak, dnes velmi oblíbený výraz, "farmářský" ( zdravý, domácí atd.). Neříkám, že zrovna tato paní nevyrábí velmi dobré a kvalitní produkty, ale pokud budou tak dobré jak se uvádí, určitě si najdou své místo na trhu bez předražených pozlátek a výmluv, že se nám líbí. Protože pak to také může skončit tak, že to sem tam lidé koupí jako hezký dárek, ale množství prodejů nebude stačit na další rozvoj. Ale jinak držím palce a jen více kvalitních produktů na našem zatím záchodovém trhu..

+8/−2
9.3.2013 19:11

J83a28n 69K82a52n45t 2575379606631

Doufam, ze pani Blanka ma v sortimentu i brusinkovou zavareninu, i kdyz to neni v clanku uvedeno. V opacnem pripade by se jednalo o velky nedostatek, nebot v zemi, kde lide zboznuji hovezi (svickovou) na smetane a casto i zverinu si nedokazi predstavit, ze bych tyto  pokrmy vychutnal bez brusinkoveho dzemu. Ziji ve Francii, casto si pripravuji pro sebe i pro francouzske zname svickovou a zverinu a k tomu si brusinkovou zavareninu pripravuji sam z mrazenych lesnich brusinek svedskeho puvodu. Sklenicka (250 g) me vyjde cca na 35-40 Kc, v obchodnim dome bych za sklenicku brusinek o obsahu 200 g zaplatil v prepoctu cca 140 Kc, coz se mi jevi neunosne. Preji pani Blance hodne uspechu v jejim podnikani, ale jeji ceny by byly prilis vysoke i pro francouzsky trh, natoz pro ceskeho zakaznika. Ve Francii koupim vybornou jahodovou ci malinovou zavareninu za 50-60 Kc (napr. znacka Bonne Maman, 90% ovoce) a navic v pekne sklenicce a s peknou etiketou. Ale jestli pani Blanka najde pro sve predrazene marmelady na Sumave zakazniky, tak proc ne ?

+5/−1
9.3.2013 16:03

M67i88r49a 25L69o75v47e 3694360378534

$25.99 (baleni 6 ks) ...takze jedna sklenicka vyjde v USA na $5 ...a postovne k tomu dalsich $7,25!!

Bonne Maman Strawberry Preserves, 13-Ounce Jars (Pack of 6)

0/0
26.5.2013 0:01
Foto

M66a36t72o40u89š 74F40o52r41m21a58n 5490817246457

Držím palce, víc takových lidí tahle země potřebuje. Rád bych sám tenhle krok udělal a to mi ještě není ani 25, jen musím přijít na to kudy. Nicméně paní obdivuju, fandím Vám ať se daří. Jen mám výhradu k těm skleničkám, marmeládu bych si koupil, ale dávat z ceny 150 kč 60,- za uhrazení nákladů na sklenice mi nepřijde strategické, ale třeba to funguje pak jako nějaká dózička. R^R^R^

+12/−2
9.3.2013 15:14

R81a83d39i10m 19P17o60l13á43š59e24k 9676713379439

Coby. 

Vyzkoušej si, jestli to umíš udělat a potom si propočítej všechny náklady, kolik by tě ta výroba stála plus nějaký zisk a vyjde ti cena. A pokud ta cena bude konkurenceschopná, můžeš se do toho pustit.

+2/0
9.3.2013 15:43

M66i47r12a 66L27o91v95e 3524620708274

Ja to rozhodne vyzkousim, tady na Floride lide doma marmelady stoprocentne nevari. Mohla bych je pak prodavat na zdejsim farmarskem trhu, za poplatek $25/den. Pekne sklenicky jsou tady k mani uz od 42 centu i s vickem na zasroubovani. Divala jsem se kolik by staly stejne, jake pouziva pani Blanka, ale ty jsou i tady drahe. Jedna stoji 3 dolary, pokud jich objednam vic jak 200ks, tak uz jsou tam pak slevy. Ale myslim si, ze kdyz pouziju ty levnejsi sklenicky, tak se nic nestane. Pres vicko naaranzuju nejaky pekny textil a prevazu to stuzkou, lykem, nebo jen nejakym peknym motouzem ...to taky udela paradu. Ale jsou tady k mani i ruzna ozdobna vicka, potisk modro-bila, cerveno-bila kosticka, taky s ruznymi obrazky ovoce.

Ale myslim, ze bude zalezet hlavne na tom co je uvnitr sklenice. Jdu pohledat nejake recepty a napady a pustim se do toho.

0/0
26.5.2013 1:45

M84i28r52a 19L48o66v10e 3334930638404

Akorat me nejde do hlavy, jak to,ze pani Blanka vari povidla celych 50 hodin jak tady pise v jeji nabidce.

nabidka: Švestková povidla se slivovicí, 250g ...175 Kč

celé české švestky, 45ti% slivovice (na 250g sklenici bylo použito 500g švestek) vařeno 50 hodin, obsahuje 100% švestek

Ja jsem je mela hotove asi za 8 hodin.

0/0
26.5.2013 1:59

R35a28d46i16m 33P39o79s74p16ě67c25h97a 2534202470254

Klobouk dolů, držím paní palce a přeji hodně štěstí R^

+7/−2
9.3.2013 14:50

M96i53r84a 41L76o39v91e 3324410608334

R^R^a ja take!!

0/0
26.5.2013 7:25

L20u56k67á47š 42V78a36ň22u82r30a 1215674653713

Držím palce, ale nedokážu si představit, že by jí to uživilo. Pokud je skutečně sklenička za 60Kč, něco stojí ovoce a ostatní příměsi, něco energie, tak bych skoro řekl, že to dotuje. ;-D V tom případě, by ale volba tak předražené skleničky byl hodně špatný podnikatelský záměr. Ale i kdyby měla skleničky i po 10Kč, tak by musela mít velkovýrobu, aby se uživila. Pak je ale otázkou, kolik by toho musela vyrobit aby měla rozumnou hodinovou sazbu. Ono je rozdíl udělat pár kousků a dělat to ve velkém. Držím jí palce, ale obávám se, že buď sleví na kvalitě nebo bude muset rozjet velkovýrobu někde ve městě. Sice díky internetu a této reklamě může mít dost objednávek, ale lidé už jsou více nedůvěřiví a také řeší výši poštovného. Už jsem udělal zkušenost, že je lepší zahrnout poštovné do ceny výrobku a na větší počty kusů v objednávce dávat slevu. Lidé jsou ochotní zaplatit za poštovné 30Kč, ještě skousnou 50Kč, ale víc ne. Mám tetu, vaří marmelády pro celé příbuzenstvo, ale když spočítám všechny náklady, tak jsou větší než uváděné ceny (pokud je tedy sklenička za 60Kč). 8-o

+5/0
9.3.2013 14:23

L86a63d58i68s30l97a97v11a 51S13t79r18n32a62d95o36v24a 3738714151692

navíc pro ovoce jezdí  do Itálie a má  jednoho zaměstnance....

+1/0
9.3.2013 14:27

M28a48r30e82k 28M27a97z63u93c84h 2846283683

A v tom mi hapruje ta kvalita.Nevím,ale takto pěstované a ždímané rostliny na ovoce podle mně nemůžou dávat kvalitní ovoce.Ano budou mít euro velikost,barvu chuť a euro bezkazovost,ale nikdy se takové ovoce nevyrovná tradičnímu pěstování,které samozřejmě nemá takový výnos.Jinak samozřejmě přeju paní ať se ji daří a je to určitě vhodnější varianta než velkovýrobců.

+1/0
9.3.2013 23:25

M88a74r42e62k 20S62l34a19b15i63h67o33u55d72e25k 7568161462953

Paní má ještě penzion v Železné Rudě. Z jeho výnosu se dá taky něco zadotovat.

+1/0
9.3.2013 14:54

V60l11a68s25t38i85m12i80l 10Š46t57e27c93h88e62r 4721306920604

Přeju jí to,ale nevěřím,že se udrží.Doba je zlá a lidi koukají na každou korunu.Navíc není tak těžké si tu marmeládu vyrobit sám.Srazí ji na kolena markety a český stát,který myšleno ironicky miluje lidi,co se snažíněco dělat.

+2/0
9.3.2013 15:04

M62i19l79a60n 22V84o61t58a71v53a 5814176861482

Nejsem kuchař, takže tomu nerozumím. koukám na její stránky a u některých "marmelád" je uvedeno 50% ovoce. co tedy tvoří ten zbytek?

+3/−2
9.3.2013 14:13

M88a67r67e30k 58S14l75a18b81i34h72o57u45d72e43k 7918981942633

Éčka?;-)

0/−3
9.3.2013 14:19

L54a82d85i79s50l55a40v75a 37S39t36r27n38a69d78o15v31a 3948524701872

voda se želatinou ..jinak Marks-spencer - 80% ovoce TESCO finest taky ....

+4/−1
9.3.2013 14:22

L83u54k37á55š 87V64a48ň87u24r79a 1535864533423

Cukr, pektin, voda. Slušné marmelády mají 80 - 90% ovoce.

+5/−2
9.3.2013 14:25

L64a12d87i27s73l28a37v48a 78S54t16r43n86a66d67o22v96a 3568334741692

přesně tak a okolo 65 kaček jí koupím taky když je v akci, bez akce okolo 75

+3/−2
9.3.2013 14:28

R38a57d33i61m 89P91o87l22á59š81e40k 9846363249139

Slušné marmelády mají 120 - 140 % ovoce. Protože část vody se odpaří a marmeláda se tak zahustí.  Většina ovoce je tak řídká, že jenom prosté rozšmelcování a tepelné zpracování ovoce přinese řidkou nepoužitelnou skoro tekutinu.

Takže pokud tam uvádí 80 % ovoce, bude tam mít takových 20 - 40 % náhražek.

+2/−2
9.3.2013 15:42

O42l76g77a 52K60u45t74í82l48k54o76v80á 8302112817961

Marmelády všeho druhu dělám už roky, ale Vámi uváděná procenta mi přijdou hodně divoká. Pokud to děláte standardním způsobem (tj. bez jakéhokoli doplňku), pak se většinou používá poměr 1:1 s cukrem - takže 50% ovoce je naprosto v pořádku. S různými želírovacími prostředky se dosahuje menších poměrů cukru.

Samozřejmě by to asi šlo vařit tak dlouho, aby se odpařila zásadní část vody z ovoce, ale to si raději přidám trochu želírovacího prostředku a vařím to pár minut, než to odvářet několik hodin. Neláká mne představa, co z toho ovoce pak zbývá.

+6/0
9.3.2013 15:57

R63a77d71i35m 53P63o64l82á36š49e35k 9296713749579

No vida, želírovací prostředek = náhražka.

0/−3
9.3.2013 16:07

O59l52g64a 79K29u77t79í24l34k63o74v83á 8172222207661

Náhražka čeho? A i když ho použiju, je to 20g (nebo možná 25g - teď nemám sáček po ruce) na 1 kg hmoty (ovoce+cukr). Navíc paní to nepoužívá, pokud jsem se na stránkách dobře dočetla, jen čistý pektin (10g na 1 kg).

+2/0
9.3.2013 16:23

R21a76d84i76m 17P64o87l58á78š22e93k 9266203199549

Náhražka ovoce, přirozeně.

Pektin je jinak výtažek z nezralých jablek.

Ještě se tam může dávat želatina a to je výtažek z vepřových kližek.

Nejlevnější marmelády v marketech mají uváděn obsah ovocné složky tak 40 % Lepší těch 70 - 80. Naopak pod takových 30 % už to v obchodech není marmeláda, ale ovocná pomazánka či něco takového. Ale třeba zrovna náhodou před cca měsícem jsem se díval na jahodovou marmeládu Hamé v Kauflandu a ta měla obsah ovoce 120 %. Levná švestková tamtéž má 140 % ovoce........

Jinak si myslím, že je podstatné, aby bylo uváděno pravdivé složení.

+1/−1
9.3.2013 17:04

M20i72r96a 27L38o65v31e 3614280828634

R^Vzdyt pani Blanka nabizi take sva svestkova povidla se 100% svestek!!!

0/0
26.5.2013 7:32

E46l71i77š78k56a 69K25u81č24e51r86o97v50á 7949642153103

to není náhražka, to je ztužovadlo, jinak by většina ovoce nedržela "marmeládovitost" a řídce tekla i po vyvaření. tak si musíte vybrat -buď cukr, nebo pektin. osobně volím pektin.

+2/0
9.3.2013 16:55

E17l83i63š13k25a 18K64u21č20e94r81o11v88á 7259662923523

jo, a pektin se dělá z jablečných šlupek, takže výhrady ohledně chemie proti tomu mít nelze.

0/0
9.3.2013 16:57

J27a25n 79K98r64k 1331107373932

a ja vzdycky myslel, ze celkem (v tomhle pripade sklenice marmelady na pulte v obchode) ma vzdy 100% ;-D

0/0
9.3.2013 18:10

R13a32d74i56m 31P73o59l30á54š44e28k 9596313639229

jojo, to je obchodní trik. Když se při výrobě musí kvůli zahuštění odpařit nějaká voda, takže na 100 gramů marmelády je potřeba 120 gramů ovoce, vypadá to na štítku velmi dobře. Źe to je zrovna tak vodnaté ovoce, že těch 120 gramů ovoce udělá třeba jen 40 gramů sušiny a zbytek, 60 gramů je cukr a potom třeba jablka nebo i řepa nebo další šidítka, to už ze štítku tak moc zřejmé není.

0/0
9.3.2013 18:21

J67a46n 74K43r80k 1351367303142

nicmene sklenice je porad 100% a ne 120% nebo 140% :-)

0/0
9.3.2013 18:23

R96a76d48i34m 11P51o59l62á74š31e15k 9426453639739

Souhlas, je 100 %

0/0
9.3.2013 18:28

M17i50r67a 69L32o73v92e 3954600668414

120-140% ovoce? A to se pripravuje jakym zpusobem?8-o8-o

U marmelád je hranice stanovená na 20 g ovoce ve 100 gramech výrobku, a tak třeba pomerančová marmeláda Schwartau je svým složením skutečně marmeládou, obsahuje z ovoce jen pomeranče, ale je jich tam jen 40 gramů na sto gramů výrobku. V extra malinovém džemu stejného výrobce je malin 50 procent.R^

0/0
26.5.2013 7:39

E28l58i65š56k67a 75K12u69č58e53r35o34v29á 7139832643833

no cukr přece ;-D

jak chcete udělat marmošku bez cukru?

naše maminky a babičky vařily marmelády 50:50 - půl váhy ovoce, půl váhy cukru. Na mě je to příliš sladké - sama vařím 70:30.

+1/0
9.3.2013 16:53





Finance.iDNES.cz radí

Víte, že půjčku můžete vyřídit kompletně on-line?

Další rady k nezaplacení

Dopřejte si vše a přesto utrácejte chytře!

V sekci osobni.finance.idnes.cz naleznete výhodné nabídky finančních produktů, energií a telefonování.

Vstupte do obchodu

Poraďte se s odborníkem

Nevíte si rady s finančními otázkami? Naši odborníci vám vždy poradí v každé životní situaci.

Vstoupit do poradny

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.