- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Tuhle restauraci mam velice rada, od te doby, co jsem to poznala, nechodim na obedy nikam jinam. Opravdu vynikajici.
Nevím, kdybych nezaplatil za dodávku piva řidiči avie cash - příští den již nepřijede. Tak to funguje u nás. A se vším, nejen s pivem.
Amade je fajn a pan Šubrt na hosty velmi milý.
Ve světle tohoto rozhovoru by vzhledem k platební morálce a manažerskému přístupu vlastníků restauratérských zařízení spíše měl být veden "spis" na každého z nich.
Hodnocení si můžete vyžádat a zaměstnavatel je povinen ho poskytnout. Podle mě je to ale k ničemu.
Žádný zaměstnavatel takovou povinnost nemá.
Člověk co nechce říct, ani rámcově kolik si může u něj někdo vydělat, se většinou stydí za to, že dává almužnu a moc dobře to ví. Pokud vím, že zaměstnance platím dobře, tak když rozhlásím kolik nabízím, jsem pro případné další zaměstnance dobrý zaměstnavatel, je o mne zájem a mohu si více vybírat.
To potulování se hotovosti v kšeftu, přímo svádí k černým prachům.
Rozhovor je v Ekonomice, titulek Kdybych dlužil dodavetelům, styděl bych se. Ale co zaměstnanci? Říkáte - Zaměstnance platíme průběžně, abychom neměli mezi sebou velká čísla - co si pod tím představit? Předpokládám, že dostanou zálohu a ve výplatním termínu doplatek. Protože jestli dluží zaměstnancům mzdy nebo je vyplácí pozdě a ještě po částech, tak to není nikdo, o kom by stálo za to psát.
Problém je pane Šubrte, že mnoho lidí nemá ani na nájem a jídlo. Těžko si můžou odkládat peníze stranou . V restauracích je standardem peníze těsně nad min. mzdou .
Kolik je podle vás "mnoho" a proč nemají na nájem ani jídlo? Dle údajů ČSÚ má 95 % lidí nad 10 000 Kč a 25 % lidí nad 16 000 Kč měsíčně. A i z minimální mzdy se dá vyžít (tedy zaplatíte bydlení a jídlo), navíc v restauracích jsou poměrně velkou složkou mzdy nedaněné peníze bokem...
V televizní show na mě působil velice nepříjemně a arogantně.