Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Otevřeli malou pekárnu, prosadili se v největších hotelech a na trzích

Majitelé malé pekárny Petite France Boulangerie nabídli českému trhu nejprve francouzské bagety a croissanty. Po třech letech podnikání už mají třicet druhů pečiva a daří se jim. Dodávají do největších pražských hotelů a mají úspěch na farmářských trzích.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J87a87n68a 45P31o63l97á31š48k66o13v42á 5377542488984

Tak to je paráda, přeji mnoho úspěchů:-)

+1/0
25.5.2014 17:12

P91e21t88r 88H70r12a28b33á34k 6950957202200

V Plzni ve francouzské pekárně stejná kvalita za poloviční cenu. Asi jsou v Plzni hlupáci, nebo je to tím, že více myslí na lidi? Každopádně mnamka...

0/0
23.5.2014 0:28

M96a79r68t24i64n 23S44k35á91l95a 8274247188568

Kde přesně? Zajdu se podívat. Zatím nejlepší chleba mají podle mě z pece nad Škodovkou směrem na Novou Hospodu (jméno jsem zapomněl).

0/0
25.5.2014 14:52

P35a86v11e97l 95K80u66c39h35t32a 4656771847684

V Avignonu proti papežově paláci - a to je nějaký prostor - jsem si přímo ve výrobně kupoval super croissanty - veliké, mastné za 25-30 Kč (na naše prachy). A ty byly. Zdá se mi to u nás zase předražené.

0/0
22.5.2014 18:11
Foto

J44a21n 35Č66e86r21m50á85k 4439288715417

jooo, holt, kdo se považuje za OBYČEJNÉHO člověka tak se musí smířit s tím, že bude kupovat OBYČEJNÉ věci, včetně hadrů, bot drogerky i potravin!...  :-P

A žádné remcání ;-O  mu nepomůže, dokud na sebe nezmění úhel pohledu a nezjistí, že OBYČEJNOST je oranžový klam na voliče!!

+2/0
21.5.2014 17:11
Foto

J14a73n 10Č25e70r74m62á54k 4919468335977

každý obyčejný je obyčejným pouze tak dlouho, dokud se obyčejným chce sám vidět...

0/0
21.5.2014 17:12

M98i38l52o67s53l46a58v 85P37o74h89u80n70e60k 3361967159486

Ani to nemúžu vyslovit, jak moc závidím Pražákům, že si můžou koupit, velmi kvaltní francouzké pečivo a nemusí žvýkat ty hrozné rádoby rohlíky, které se nedají požívat ani přímo v prodejné, a vzhledem k jejich kvalitě by je měla kontrola zakázat.8-o8-o

0/0
21.5.2014 13:16
Foto

J53a81n 35Č64e75r92m38á20k 4609898255407

i v regionech se dá vybrat... Např. u nás je družstvo s vlastní sítí prodejen maSA a tam prodávají i další své výrobky, jako je třeba io pečivo... Krom toho je bere i další obchod u nás... 

takže i u nás máme nabídku z tuzemských výrobků, které u nás byly vypěstovány i připraveny...

i cena je slušná (rohlík 2-2,5 Kč)  i když vyšší než v hypermarketech... 

ale v chuti je sakra rozdíl!...

takže výběr je a slušné potraviny se dají koupit, ne že ne!... Jen je muisíte kupovat jinnde než v marketech...

+1/0
21.5.2014 17:06

J76i97ř87í 36H67o58r67á82k 7418957685856

Dobře, taky si zaplatím za dobré uzeniny pokud si chci pochutnat, ale přijde mi na jazyk taková myšlenka, že kdysi to co bylo standard, je dneska výběrové nebo profi, myslím tím všechny produkty....

0/0
20.5.2014 23:53

T14o39m82a29s 54N20o48v65o49t53n92y 3501716448619

V podstatě tak to je.

0/0
21.5.2014 0:13

J59a38n43a 84P68o69l96á97š91k91o43v92á 5777382318174

řemeslo je téměř zaniklé, nikdo ho neumí naučit, nikdo také nechce pracovat rukama-také je to napsáno v článku.

Kéž by se vše pomalu vrátilo, kdy bylo vše kvalitní.

Komunisti vše zpřetrhali, řemeslo, podnikání.

+1/0
25.5.2014 17:15

J56a23r49o60m46í19r 19N65o49v51o59t90n32ý 7149477641324

fuj!

0/−1
20.5.2014 22:23

M95i18r54o96s20l10a25v 17J41o90c36h 3202271693368

Trochu mimo téma. Proč, když se někdo těhle podnikatelů zeptá jak platí své zaměstnance, když mu odvádějí špičkovou práci, tak prostě neřekne částku, nebo alespoň neřekne, že výrazně více než konkurence. Jako by se styděli. Možná to bude tím, že by se museli stydět. :-P

+3/−2
20.5.2014 22:10

P27e45t46r 36M32o83t25y49č29k77a 2442268200169

Výše mzdy se nesděluje u nikoho, většinou (alespoň ve slušných podnicích) si je neříkají ani zaměstnanci mezi sebou. Velmi pravděpodobně tak jejich zaměstnanci neznají ani platy svých kolegů, proto těžko můžete čekat, že je někdo bude říkat do médií.

+5/−4
20.5.2014 22:16

M74i86r54o78s69l80a29v 76J19o45c22h 3342531153288

Tak pokud bud hrdý úspěšný podnikatel prodávající špičkové výrobky, tak nemusím říkat přesné cifry, ale rád se pochlubím, že si mohu dovolit špičkové pracovníky za špičkovou cenu. Tedy mluvím o výrazně nadprůměrném příjmu atd. Takovou jalovinu jako vydělají si víc než jinde v bežné pekárně, prostě říká podnikatel, co moc dobře ví, že platí nic moc za špičkovou práci, a kdyby si honil triko tak by se to obrátilo proti němu. Informace o tom, že výborně platí své špičkové zaměstnance říkají snad jen v zahraničí ;-)

+4/−3
20.5.2014 22:30

P81e54t32r 80F32r72ý85d67e20k 7419481799673

Tak se pochlub sam a nech ostatni, at se rozhoduji podle sveho...

+2/0
21.5.2014 8:13

J35a29r74o83s14l10a65v 13B81r41ü57m87m17e50r 7364103246

Naši podnikatelé nechtějí tak lhát, jako ti zahraniční...

0/0
21.5.2014 10:42

D96a40g20m31a46r 32N22o45v86o42t87n28á 4431460318113

Proč to tak chcete vědět??? Abyste mohl závidět ?

+1/0
21.5.2014 12:22

M60i50r88a 69L38o29v52e 3484240108234

Nevim ktery zahranicni stat mate na mysli, ale v USA tomu tak rozhodne neni.

+1/0
21.5.2014 20:31

P74e91t25r 32H59o67m95o44l17k69a 2465883964625

Hmmm.. Asi by se dalo říkat: hloupý jako Joch...

+1/−1
20.5.2014 22:39

M47i27r67o77s83l47a93v 35J86o55c98h 3472401843778

No Homolko o tobě natočili film, viď. Děláš mu čest. :-P

+1/0
20.5.2014 22:45

M87i70r16o46s19l47a52v 71J19o38c60h 3472121233418

Musil a Krčil umíte dělat taky něco jiného než klikat na mínusy. Jste se hledali až našli, co ;-D

+1/−1
20.5.2014 22:48

M24i61r91o17s89l12a83v 70J40o61c29h 3482141693328

A Hrdlice se přidala ;-D

+1/0
20.5.2014 23:06

I22v36a20n65a 29P97r39ů51š87o25v94á 8551571492

Moc ráda jejich pečivo občas kupuji na Jiřáku. Ano, ceny jsou vysoké i pro mě. No a co, tak si nekoupím 5 croisantů, ale jeden a chleba jen když na něj mám opravdu chuť, jednou za týden. Za ten požitek z výborného pečiva to občas stojí. Firmě fandím a přeju jí, že se na českém trhu udržela, když si jejich výrobky zdaleka ne každý může dovolit.

Ovšem díky radnici Prahy 3 budeme už všichni mít brzy po farmářském trhu i po lahůdkách z Petit France.Rv

+2/0
20.5.2014 21:16

O33l10d90ř22i55c40h 47B54í33l94ý 7748135104756

No jo a nejzdravější je pečivo nejíst ;-D  teda aspoň taková ta klasika pšenice a žito :-P    Nicméně je to trochu na hlavu, protože chleba s máslem a medem, nebo pažitkou je prostě luxusní věc

0/0
20.5.2014 19:35

J84o88s97e47f 11Z86a25j33í36c 8456920426833

Moje dcera se učí pekařskou v Bolce na Karmeli.Dělají jen ruční výrobu,ale to co nosí domů,to v krámě nekoupíte.Tak výborný rohlíky, loupáky,karlovarský rohlíky a chleba třeba ořechovej,to svět neviděl.Škoda,že to prodávají jen ve školním obchodě,protože tam když člověk přijde odpoledne už je všedchno skoupený.V jedenáct když přivezou všechno teplý stojí před krámem fronta jak za komoušů.

+5/0
20.5.2014 19:17

K19a14r90e94l 56V35o31r16e61l 4377351589387

Fronta není rys komunismu pane. Nechápu jak všichni podlehají masáži, že za komunismu bylo všechno špatné, nebylo a stejně tak dnes není zdaleka více dobrého než zlého tak jaképak copak. :-P

0/−5
20.5.2014 23:10

L84i66b13o25r 90H25l97u63b66u97č26e56k 4530700337987

...jistěže nebylo všechno špatné...např. počasí v létě 1982 se docela vydařilo..R^

+2/0
21.5.2014 0:11

J72o55s29e22f 56V37o50s41i98c28k76y 4773687326613

Ja tedy nevim, jak dvojice manazer a majitel restaurace se mohli tak rychle a snadno stat nejvetsimi a nejdrazsimi vyrobci croissantu v CR. Ve Francii je to remeslo, ktere se ucite aspon 5 let.

0/0
20.5.2014 16:50

D71a88n72i11e58l30a 21U54r76b44a29n52o16v74á 2474130645976

Vzhledem k tomu, že k jejich výrobkům to není  (na rozdíl od Francie) v podstatě konkurence mi to připadá celkem pochopitelné, že si místo na trhu našli.

+1/0
20.5.2014 17:50

O17n88d81ř16e45j 80Š57t26ě71p25á72n47e29k 5949430458549

No vzhledem k tomu že oni sami nepekli, ale pekli jejich první dva pekaři s praxí, které vyslali na stáž, tak bych se ani moc neptal

0/0
20.5.2014 18:58

P67e79t68r 74H78o61m10o51l77k36a 2835433664615

Ano, nevíte... Proto jsou oni úspěšní... protože vědí jak...

0/0
20.5.2014 22:42

A24n22n79a 60K43o79l64o53c90o52v41á 9570941813383

Nejlepší je kolínské pečivo... Hankovcovy rohlíky s více než stoletou tradicí a kus za 2,50Kč... no a pak i kváskový chléb ze Zálabí (obří bochník za 30kč)... Každý den je toho plné město i zdejší Billa...Kolikrát chytnu ještě teplé, čerstvě upečené s kurčičkou...Hmmmmm... Pečivo jsem jedla všude možně, ale tomu zdejšímu se nic nevyrovná...V

+4/0
20.5.2014 16:18

J25a34r18o69s30l79a32v 94K33a38d37l80e64c 2663543721825

:-)R^R^R^Tak ve francouzské pekárně jsem kdysi také pracoval, úžasné dobroty. Šátečky s vanilkovým krémem, čokoládovým krémem, tvarohem, šunkový závin, zapečený croissant se šunkou a sýrem, zapečený toustový chléb se šunkou a sýrem, croissant s čokoládou, klasikštrůdl, francouzské koláčky, párek v listovém těstě, mleté maso v županu, cibulový koláč s vejci..........no a tak dál, a tak dál.... nebo třeba původem francouzský - pražský koláč... kdo je šikovný, tak to zvládne i doma upíct, ale pokud je dobrý pekař - rád ho nechám vydělat...:-)

+4/0
20.5.2014 15:45

F15r63a57n35t48i43š10e65k 88L23u87p25í42n30e65k 8281226616112

Na zapad od nas by to stalo ještě jednou tolik, 50 kc za poradnej chleba je při dnesni drahote dobra cena.

+6/−2
20.5.2014 14:47

M75i73c46h80a91l 26B56o32c16k 3977980850460

problém je, že tu většina lidí nemá ani blbých 24 tisíc hrubého a 50 kč za croissant  je prostě hodně a hlavně to není zdravý. Já jím tmavé pečivo a chleba ale chleba mě stojí když jsem v ČR 42 korun a v Moskvě stojí na české koruny 22...

+1/−2
20.5.2014 15:16

O79n58d52ř40e33j 13Š76t90ě18p13á40n65e44k 5789890188709

Problém je v tom, že většina lidí si není ochotna připlatit adekvátní částku za kvalitu.

Levné párky a sálamy masově vyráběné - pak se diví že jí sračky.

Ale svítá na lepši časy, viz český česnek, to by jste koukal kolik těch co nemají ani 24k hrubého, ho kupují v ceně od 150 do 200 korun za kilo.

+3/−1
20.5.2014 19:02

O61l52d14ř52i96c18h 67B81í64l18ý 7908215934676

sorry, ale pokud takhle uvažujete, tak bílé pečivo do pusy nemůžete strčit natož pravidelně požívat

0/0
20.5.2014 19:36

T88o37m51a45s 83N76o34v94o19t84n20y 3671696158259

Co je to adekvátní částka např. za kvalitní klobásky či uzeniny? Rozhodně to není někde 400 - 500 Kč za kilo, jak se snaží předvádět na některých farmářských trzích nebo v rádoby prodejnách. Stejně tak bageta za 50,- je prostě extrém, sám majitel to říká, že koncept je vícméně pro Prahu kvůli koncentraci top hotelů, restaurací a lidí, co jim nevadí zaplatit víc než je nutné.

+1/−1
21.5.2014 0:13

P57e46t66r 23H44o45m56o80l92k81a 2495843584675

No hlavně že mají na cigarety a pivo...

+4/0
20.5.2014 22:45

P93ř84e79m23y45s50l 37H91r42o16m41a45d66a 2424286428391

Tak pro některé lidi je možná dobře, že kvalitu nikdy neochutnají - pak jim není líto, že na kvalitu nemají.

Problém dneska však je spíše s tou předraženou nekvalitou. Chleba, který začne plesnivět už třetí den - to není normální ;-€ Ten by se měl prodávat tak za korunu pro prasata:-P

+9/0
20.5.2014 12:53

F48r62a66n17t71i34š96e58k 31L41u56p57í63n43e91k 8751366256102

Ja zas nemam rad pecivo, na který si netroufne zadna bakterie ani plisen, i když to lezi nekde rok otevreny a i po tom roce to krasne chutna ;-D

0/0
20.5.2014 14:45
Foto

M39i53c33h63a86l 64V13e59č81e98r77k24a 9611593511116

To je zase druhý extrém.

Není nad domácí chleba, peču dvakrát týdně a bohatě to stačí pro 3 lidi.

Cena není zlá a kvalita je znát.

0/0
20.5.2014 15:55

M31a90r59t32i59n 82K64a23r19á80s44e78k 9718483698408

Tak kvalitni chleba z cca 5 prisad bez chemie, udelany spravnym technologickym postupem vydrzi v pohode minimalne tyden.....

+3/0
20.5.2014 15:59

D27a28n12i85e24l97a 78U52r67b73a24n59o52v27á 2934960215426

Kváskový chleba má přirozenou ochranu - kvásek je taky bakterie a chrání si to své tak že se tam normálně při správném skladování jiní příživníci neuchytí a chleba prostě jen časem ztvrdne.

0/0
20.5.2014 17:53

P69e83t75r 92M49o56t87y19č54k15a 2302348870439

Ta bakterie ale musí mít sakra dobrý tuning, když přežije pobyt v rozpálené peci, že? ;-)

+3/0
20.5.2014 22:18

P39e47t95r 43F57r65ý85d33e22k 7179631849683

Predstavujes si to dost romanticky, Danielo.

0/0
21.5.2014 8:40

J15i70t90k86a 46H67o38f78m84a64n34o77v55á 2961147539724

Peču doma chleba, rohlíky, buchty....(vše kváskové). Croissanty jsem zkoušela také a je to celkem fuška:-) A suroviny nejsou zrovna levné. Takže 45,- Kč za super croissant mi příjde celkem v pohodě.

+4/0
20.5.2014 12:27

D32a42n85i80e30l15a 30U60r49b54a56n46o71v67á 2384630875826

Já si taky říkám, že lidi frfňají nad cenou ale kdyby to pekli doma tak  i při ceně hodinovky jako námezní síly se na poloviční ceny, které by chtěli nedostanu. 

Tady to dělají ručně tak že je jasné, že toho nevyrobí tuny aby měli úsporu dík velké výrobě.

0/0
20.5.2014 17:55

E48m62i28l 83P66r58c63h53a82l 5710640128684

Klidne to budou dovazet do regionu, kdyz to regiony zaplati, to je tak tezky to pochopit ?

+1/0
20.5.2014 11:56





Finance.iDNES.cz radí

Víte, že cestovní pojištění vás chrání proti vysokým výlohám na léčení v zahraničí?

Další rady k nezaplacení

Dopřejte si vše a přesto utrácejte chytře!

V sekci osobni.finance.idnes.cz naleznete výhodné nabídky finančních produktů, energií a telefonování.

Vstupte do obchodu

Poraďte se s odborníkem

Nevíte si rady s finančními otázkami? Naši odborníci vám vždy poradí v každé životní situaci.

Vstoupit do poradny

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.