Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Otevřeli malou pekárnu, prosadili se v největších hotelech a na trzích

Majitelé malé pekárny Petite France Boulangerie nabídli českému trhu nejprve francouzské bagety a croissanty. Po třech letech podnikání už mají třicet druhů pečiva a daří se jim. Dodávají do největších pražských hotelů a mají úspěch na farmářských trzích.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J12a68n39a 12P40o83l81á98š70k71o26v47á 5837302338824

Tak to je paráda, přeji mnoho úspěchů:-)

+1/0
25.5.2014 17:12

P66e95t34r 68H40r16a41b52á52k 6830307612150

V Plzni ve francouzské pekárně stejná kvalita za poloviční cenu. Asi jsou v Plzni hlupáci, nebo je to tím, že více myslí na lidi? Každopádně mnamka...

0/0
23.5.2014 0:28

M80a84r28t33i32n 84S21k61á65l95a 8354407198938

Kde přesně? Zajdu se podívat. Zatím nejlepší chleba mají podle mě z pece nad Škodovkou směrem na Novou Hospodu (jméno jsem zapomněl).

0/0
25.5.2014 14:52

P42a53v80e37l 63K85u71c72h91t19a 4346931957374

V Avignonu proti papežově paláci - a to je nějaký prostor - jsem si přímo ve výrobně kupoval super croissanty - veliké, mastné za 25-30 Kč (na naše prachy). A ty byly. Zdá se mi to u nás zase předražené.

0/0
22.5.2014 18:11
Foto

J86a58n 55Č63e29r93m89á85k 4969248615447

jooo, holt, kdo se považuje za OBYČEJNÉHO člověka tak se musí smířit s tím, že bude kupovat OBYČEJNÉ věci, včetně hadrů, bot drogerky i potravin!...  :-P

A žádné remcání ;-O  mu nepomůže, dokud na sebe nezmění úhel pohledu a nezjistí, že OBYČEJNOST je oranžový klam na voliče!!

+2/0
21.5.2014 17:11
Foto

J21a30n 10Č98e98r37m30á21k 4989978705567

každý obyčejný je obyčejným pouze tak dlouho, dokud se obyčejným chce sám vidět...

0/0
21.5.2014 17:12

M65i74l42o18s92l19a97v 38P87o82h73u17n50e71k 3211257149556

Ani to nemúžu vyslovit, jak moc závidím Pražákům, že si můžou koupit, velmi kvaltní francouzké pečivo a nemusí žvýkat ty hrozné rádoby rohlíky, které se nedají požívat ani přímo v prodejné, a vzhledem k jejich kvalitě by je měla kontrola zakázat.8-o8-o

0/0
21.5.2014 13:16
Foto

J55a66n 75Č28e74r50m71á92k 4209958725847

i v regionech se dá vybrat... Např. u nás je družstvo s vlastní sítí prodejen maSA a tam prodávají i další své výrobky, jako je třeba io pečivo... Krom toho je bere i další obchod u nás... 

takže i u nás máme nabídku z tuzemských výrobků, které u nás byly vypěstovány i připraveny...

i cena je slušná (rohlík 2-2,5 Kč)  i když vyšší než v hypermarketech... 

ale v chuti je sakra rozdíl!...

takže výběr je a slušné potraviny se dají koupit, ne že ne!... Jen je muisíte kupovat jinnde než v marketech...

+1/0
21.5.2014 17:06

J38i87ř87í 98H96o53r60á81k 7928877255336

Dobře, taky si zaplatím za dobré uzeniny pokud si chci pochutnat, ale přijde mi na jazyk taková myšlenka, že kdysi to co bylo standard, je dneska výběrové nebo profi, myslím tím všechny produkty....

0/0
20.5.2014 23:53

T56o37m56a92s 58N36o26v15o16t52n52y 3131806478109

V podstatě tak to je.

0/0
21.5.2014 0:13

J90a45n10a 98P12o64l13á54š85k28o51v74á 5667632328614

řemeslo je téměř zaniklé, nikdo ho neumí naučit, nikdo také nechce pracovat rukama-také je to napsáno v článku.

Kéž by se vše pomalu vrátilo, kdy bylo vše kvalitní.

Komunisti vše zpřetrhali, řemeslo, podnikání.

+1/0
25.5.2014 17:15

J67a51r52o71m46í93r 77N43o82v78o66t77n84ý 7459837281584

fuj!

0/−1
20.5.2014 22:23

M53i68r45o92s88l22a67v 53J82o69c73h 3172611593508

Trochu mimo téma. Proč, když se někdo těhle podnikatelů zeptá jak platí své zaměstnance, když mu odvádějí špičkovou práci, tak prostě neřekne částku, nebo alespoň neřekne, že výrazně více než konkurence. Jako by se styděli. Možná to bude tím, že by se museli stydět. :-P

+3/−2
20.5.2014 22:10

P83e90t83r 61M37o75t62y95č66k65a 2252328960349

Výše mzdy se nesděluje u nikoho, většinou (alespoň ve slušných podnicích) si je neříkají ani zaměstnanci mezi sebou. Velmi pravděpodobně tak jejich zaměstnanci neznají ani platy svých kolegů, proto těžko můžete čekat, že je někdo bude říkat do médií.

+5/−4
20.5.2014 22:16

M68i50r44o32s25l22a94v 85J68o78c38h 3832271633348

Tak pokud bud hrdý úspěšný podnikatel prodávající špičkové výrobky, tak nemusím říkat přesné cifry, ale rád se pochlubím, že si mohu dovolit špičkové pracovníky za špičkovou cenu. Tedy mluvím o výrazně nadprůměrném příjmu atd. Takovou jalovinu jako vydělají si víc než jinde v bežné pekárně, prostě říká podnikatel, co moc dobře ví, že platí nic moc za špičkovou práci, a kdyby si honil triko tak by se to obrátilo proti němu. Informace o tom, že výborně platí své špičkové zaměstnance říkají snad jen v zahraničí ;-)

+4/−3
20.5.2014 22:30

P14e36t30r 29F26r92ý93d60e31k 7899821899713

Tak se pochlub sam a nech ostatni, at se rozhoduji podle sveho...

+2/0
21.5.2014 8:13

J77a37r72o89s69l28a23v 29B39r83ü46m46m55e97r 7324153336

Naši podnikatelé nechtějí tak lhát, jako ti zahraniční...

0/0
21.5.2014 10:42

D53a57g98m71a62r 39N94o13v80o41t73n88á 4221420428323

Proč to tak chcete vědět??? Abyste mohl závidět ?

+1/0
21.5.2014 12:22

M32i17r40a 16L47o23v98e 3494140738514

Nevim ktery zahranicni stat mate na mysli, ale v USA tomu tak rozhodne neni.

+1/0
21.5.2014 20:31

P83e81t70r 93H71o55m97o45l34k89a 2985243964775

Hmmm.. Asi by se dalo říkat: hloupý jako Joch...

+1/−1
20.5.2014 22:39

M85i88r85o48s39l26a50v 13J24o32c89h 3902981843398

No Homolko o tobě natočili film, viď. Děláš mu čest. :-P

+1/0
20.5.2014 22:45

M58i58r66o87s86l20a30v 19J46o12c43h 3242951173418

Musil a Krčil umíte dělat taky něco jiného než klikat na mínusy. Jste se hledali až našli, co ;-D

+1/−1
20.5.2014 22:48

M32i91r42o37s61l34a22v 10J73o57c11h 3802671483148

A Hrdlice se přidala ;-D

+1/0
20.5.2014 23:06

I80v55a22n16a 75P41r42ů36š20o66v65á 8781491462

Moc ráda jejich pečivo občas kupuji na Jiřáku. Ano, ceny jsou vysoké i pro mě. No a co, tak si nekoupím 5 croisantů, ale jeden a chleba jen když na něj mám opravdu chuť, jednou za týden. Za ten požitek z výborného pečiva to občas stojí. Firmě fandím a přeju jí, že se na českém trhu udržela, když si jejich výrobky zdaleka ne každý může dovolit.

Ovšem díky radnici Prahy 3 budeme už všichni mít brzy po farmářském trhu i po lahůdkách z Petit France.Rv

+2/0
20.5.2014 21:16

O95l12d53ř94i81c98h 97B57í70l33ý 7158455584916

No jo a nejzdravější je pečivo nejíst ;-D  teda aspoň taková ta klasika pšenice a žito :-P    Nicméně je to trochu na hlavu, protože chleba s máslem a medem, nebo pažitkou je prostě luxusní věc

0/0
20.5.2014 19:35

J40o85s39e61f 70Z42a31j86í11c 8896410106893

Moje dcera se učí pekařskou v Bolce na Karmeli.Dělají jen ruční výrobu,ale to co nosí domů,to v krámě nekoupíte.Tak výborný rohlíky, loupáky,karlovarský rohlíky a chleba třeba ořechovej,to svět neviděl.Škoda,že to prodávají jen ve školním obchodě,protože tam když člověk přijde odpoledne už je všedchno skoupený.V jedenáct když přivezou všechno teplý stojí před krámem fronta jak za komoušů.

+5/0
20.5.2014 19:17

K65a32r69e94l 54V72o63r77e55l 4567841859487

Fronta není rys komunismu pane. Nechápu jak všichni podlehají masáži, že za komunismu bylo všechno špatné, nebylo a stejně tak dnes není zdaleka více dobrého než zlého tak jaképak copak. :-P

0/−5
20.5.2014 23:10

L15i33b84o88r 10H39l82u49b94u34č37e13k 4180160257197

...jistěže nebylo všechno špatné...např. počasí v létě 1982 se docela vydařilo..R^

+2/0
21.5.2014 0:11

J10o63s62e81f 19V41o34s10i37c60k71y 4933247846383

Ja tedy nevim, jak dvojice manazer a majitel restaurace se mohli tak rychle a snadno stat nejvetsimi a nejdrazsimi vyrobci croissantu v CR. Ve Francii je to remeslo, ktere se ucite aspon 5 let.

0/0
20.5.2014 16:50

D54a75n32i36e97l11a 22U88r11b27a50n70o97v42á 2914450665476

Vzhledem k tomu, že k jejich výrobkům to není  (na rozdíl od Francie) v podstatě konkurence mi to připadá celkem pochopitelné, že si místo na trhu našli.

+1/0
20.5.2014 17:50

O68n54d92ř31e14j 38Š73t97ě83p60á49n67e87k 5349200948829

No vzhledem k tomu že oni sami nepekli, ale pekli jejich první dva pekaři s praxí, které vyslali na stáž, tak bych se ani moc neptal

0/0
20.5.2014 18:58

P36e84t78r 27H17o87m73o61l63k68a 2705363674445

Ano, nevíte... Proto jsou oni úspěšní... protože vědí jak...

0/0
20.5.2014 22:42

A24n15n56a 55K39o45l32o71c92o62v98á 9270601483433

Nejlepší je kolínské pečivo... Hankovcovy rohlíky s více než stoletou tradicí a kus za 2,50Kč... no a pak i kváskový chléb ze Zálabí (obří bochník za 30kč)... Každý den je toho plné město i zdejší Billa...Kolikrát chytnu ještě teplé, čerstvě upečené s kurčičkou...Hmmmmm... Pečivo jsem jedla všude možně, ale tomu zdejšímu se nic nevyrovná...V

+4/0
20.5.2014 16:18

J39a25r59o12s58l65a59v 86K30a60d66l28e69c 2493693121705

:-)R^R^R^Tak ve francouzské pekárně jsem kdysi také pracoval, úžasné dobroty. Šátečky s vanilkovým krémem, čokoládovým krémem, tvarohem, šunkový závin, zapečený croissant se šunkou a sýrem, zapečený toustový chléb se šunkou a sýrem, croissant s čokoládou, klasikštrůdl, francouzské koláčky, párek v listovém těstě, mleté maso v županu, cibulový koláč s vejci..........no a tak dál, a tak dál.... nebo třeba původem francouzský - pražský koláč... kdo je šikovný, tak to zvládne i doma upíct, ale pokud je dobrý pekař - rád ho nechám vydělat...:-)

+4/0
20.5.2014 15:45

F26r25a35n61t41i78š79e58k 59L63u91p26í27n89e37k 8341276346522

Na zapad od nas by to stalo ještě jednou tolik, 50 kc za poradnej chleba je při dnesni drahote dobra cena.

+6/−2
20.5.2014 14:47

M20i34c18h78a63l 27B35o93c72k 3277620320330

problém je, že tu většina lidí nemá ani blbých 24 tisíc hrubého a 50 kč za croissant  je prostě hodně a hlavně to není zdravý. Já jím tmavé pečivo a chleba ale chleba mě stojí když jsem v ČR 42 korun a v Moskvě stojí na české koruny 22...

+1/−2
20.5.2014 15:16

O59n38d10ř44e23j 80Š97t46ě79p53á98n11e67k 5709120708389

Problém je v tom, že většina lidí si není ochotna připlatit adekvátní částku za kvalitu.

Levné párky a sálamy masově vyráběné - pak se diví že jí sračky.

Ale svítá na lepši časy, viz český česnek, to by jste koukal kolik těch co nemají ani 24k hrubého, ho kupují v ceně od 150 do 200 korun za kilo.

+3/−1
20.5.2014 19:02

O92l52d24ř27i91c46h 17B46í71l44ý 7158835174416

sorry, ale pokud takhle uvažujete, tak bílé pečivo do pusy nemůžete strčit natož pravidelně požívat

0/0
20.5.2014 19:36

T96o41m67a65s 88N88o92v21o45t36n15y 3401796198779

Co je to adekvátní částka např. za kvalitní klobásky či uzeniny? Rozhodně to není někde 400 - 500 Kč za kilo, jak se snaží předvádět na některých farmářských trzích nebo v rádoby prodejnách. Stejně tak bageta za 50,- je prostě extrém, sám majitel to říká, že koncept je vícméně pro Prahu kvůli koncentraci top hotelů, restaurací a lidí, co jim nevadí zaplatit víc než je nutné.

+1/−1
21.5.2014 0:13

P94e56t33r 33H43o33m20o17l16k67a 2905913964505

No hlavně že mají na cigarety a pivo...

+4/0
20.5.2014 22:45

P46ř91e62m71y21s11l 69H98r14o23m80a45d81a 2164876218601

Tak pro některé lidi je možná dobře, že kvalitu nikdy neochutnají - pak jim není líto, že na kvalitu nemají.

Problém dneska však je spíše s tou předraženou nekvalitou. Chleba, který začne plesnivět už třetí den - to není normální ;-€ Ten by se měl prodávat tak za korunu pro prasata:-P

+9/0
20.5.2014 12:53

F65r97a68n75t86i81š59e72k 17L85u33p61í97n96e96k 8941706976432

Ja zas nemam rad pecivo, na který si netroufne zadna bakterie ani plisen, i když to lezi nekde rok otevreny a i po tom roce to krasne chutna ;-D

0/0
20.5.2014 14:45
Foto

M51i67c68h17a17l 94V51e20č52e97r51k13a 9291933161356

To je zase druhý extrém.

Není nad domácí chleba, peču dvakrát týdně a bohatě to stačí pro 3 lidi.

Cena není zlá a kvalita je znát.

0/0
20.5.2014 15:55

M93a38r73t58i20n 13K98a14r24á46s47e15k 9258823508218

Tak kvalitni chleba z cca 5 prisad bez chemie, udelany spravnym technologickym postupem vydrzi v pohode minimalne tyden.....

+3/0
20.5.2014 15:59

D18a53n68i91e96l89a 60U80r45b71a16n74o64v82á 2134670915716

Kváskový chleba má přirozenou ochranu - kvásek je taky bakterie a chrání si to své tak že se tam normálně při správném skladování jiní příživníci neuchytí a chleba prostě jen časem ztvrdne.

0/0
20.5.2014 17:53

P13e65t95r 48M33o48t68y63č91k70a 2572468930699

Ta bakterie ale musí mít sakra dobrý tuning, když přežije pobyt v rozpálené peci, že? ;-)

+3/0
20.5.2014 22:18

P56e40t94r 75F34r23ý37d13e77k 7929231489963

Predstavujes si to dost romanticky, Danielo.

0/0
21.5.2014 8:40

J33i48t41k42a 78H23o52f79m84a24n68o29v30á 2321427979884

Peču doma chleba, rohlíky, buchty....(vše kváskové). Croissanty jsem zkoušela také a je to celkem fuška:-) A suroviny nejsou zrovna levné. Takže 45,- Kč za super croissant mi příjde celkem v pohodě.

+4/0
20.5.2014 12:27

D32a97n76i46e28l34a 86U37r42b77a43n98o86v13á 2344840515456

Já si taky říkám, že lidi frfňají nad cenou ale kdyby to pekli doma tak  i při ceně hodinovky jako námezní síly se na poloviční ceny, které by chtěli nedostanu. 

Tady to dělají ručně tak že je jasné, že toho nevyrobí tuny aby měli úsporu dík velké výrobě.

0/0
20.5.2014 17:55

E25m60i38l 77P32r50c88h71a25l 5350550148894

Klidne to budou dovazet do regionu, kdyz to regiony zaplati, to je tak tezky to pochopit ?

+1/0
20.5.2014 11:56





Finance.iDNES.cz radí

Víte, že termínovaný vklad je obvykle lépe úročený než spořicí účet?

Další rady k nezaplacení

Dopřejte si vše a přesto utrácejte chytře!

V sekci osobni.finance.idnes.cz naleznete výhodné nabídky finančních produktů, energií a telefonování.

Vstupte do obchodu

Poraďte se s odborníkem

Nevíte si rady s finančními otázkami? Naši odborníci vám vždy poradí v každé životní situaci.

Vstoupit do poradny

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.