Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Otevřeli malou pekárnu, prosadili se v největších hotelech a na trzích

Majitelé malé pekárny Petite France Boulangerie nabídli českému trhu nejprve francouzské bagety a croissanty. Po třech letech podnikání už mají třicet druhů pečiva a daří se jim. Dodávají do největších pražských hotelů a mají úspěch na farmářských trzích.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J41a61n40a 43P97o20l45á82š11k93o20v59á 5877242918454

Tak to je paráda, přeji mnoho úspěchů:-)

+1/0
25.5.2014 17:12

P97e23t44r 91H89r33a55b18á89k 6760827832300

V Plzni ve francouzské pekárně stejná kvalita za poloviční cenu. Asi jsou v Plzni hlupáci, nebo je to tím, že více myslí na lidi? Každopádně mnamka...

0/0
23.5.2014 0:28

M12a39r19t27i76n 32S27k27á60l56a 8234437298458

Kde přesně? Zajdu se podívat. Zatím nejlepší chleba mají podle mě z pece nad Škodovkou směrem na Novou Hospodu (jméno jsem zapomněl).

0/0
25.5.2014 14:52

P24a85v13e21l 36K83u12c49h28t42a 4136581177164

V Avignonu proti papežově paláci - a to je nějaký prostor - jsem si přímo ve výrobně kupoval super croissanty - veliké, mastné za 25-30 Kč (na naše prachy). A ty byly. Zdá se mi to u nás zase předražené.

0/0
22.5.2014 18:11
Foto

J31a53n 30Č36e61r61m98á63k 4109428205907

jooo, holt, kdo se považuje za OBYČEJNÉHO člověka tak se musí smířit s tím, že bude kupovat OBYČEJNÉ věci, včetně hadrů, bot drogerky i potravin!...  :-P

A žádné remcání ;-O  mu nepomůže, dokud na sebe nezmění úhel pohledu a nezjistí, že OBYČEJNOST je oranžový klam na voliče!!

+2/0
21.5.2014 17:11
Foto

J74a27n 47Č66e31r57m69á86k 4409328855647

každý obyčejný je obyčejným pouze tak dlouho, dokud se obyčejným chce sám vidět...

0/0
21.5.2014 17:12

M55i98l28o62s21l75a24v 28P24o20h94u17n35e85k 3801677469606

Ani to nemúžu vyslovit, jak moc závidím Pražákům, že si můžou koupit, velmi kvaltní francouzké pečivo a nemusí žvýkat ty hrozné rádoby rohlíky, které se nedají požívat ani přímo v prodejné, a vzhledem k jejich kvalitě by je měla kontrola zakázat.8-o8-o

0/0
21.5.2014 13:16
Foto

J84a70n 11Č45e19r83m11á60k 4219548885307

i v regionech se dá vybrat... Např. u nás je družstvo s vlastní sítí prodejen maSA a tam prodávají i další své výrobky, jako je třeba io pečivo... Krom toho je bere i další obchod u nás... 

takže i u nás máme nabídku z tuzemských výrobků, které u nás byly vypěstovány i připraveny...

i cena je slušná (rohlík 2-2,5 Kč)  i když vyšší než v hypermarketech... 

ale v chuti je sakra rozdíl!...

takže výběr je a slušné potraviny se dají koupit, ne že ne!... Jen je muisíte kupovat jinnde než v marketech...

+1/0
21.5.2014 17:06

J61i42ř46í 51H33o28r91á75k 7638327405416

Dobře, taky si zaplatím za dobré uzeniny pokud si chci pochutnat, ale přijde mi na jazyk taková myšlenka, že kdysi to co bylo standard, je dneska výběrové nebo profi, myslím tím všechny produkty....

0/0
20.5.2014 23:53

T45o75m11a50s 79N47o25v63o20t89n44y 3601606648689

V podstatě tak to je.

0/0
21.5.2014 0:13

J38a93n45a 95P48o69l14á29š34k10o18v60á 5517182688544

řemeslo je téměř zaniklé, nikdo ho neumí naučit, nikdo také nechce pracovat rukama-také je to napsáno v článku.

Kéž by se vše pomalu vrátilo, kdy bylo vše kvalitní.

Komunisti vše zpřetrhali, řemeslo, podnikání.

+1/0
25.5.2014 17:15

J61a70r28o75m77í86r 79N94o60v51o11t69n70ý 7979847901684

fuj!

0/−1
20.5.2014 22:23

M58i62r81o28s35l90a71v 40J56o76c49h 3702851723548

Trochu mimo téma. Proč, když se někdo těhle podnikatelů zeptá jak platí své zaměstnance, když mu odvádějí špičkovou práci, tak prostě neřekne částku, nebo alespoň neřekne, že výrazně více než konkurence. Jako by se styděli. Možná to bude tím, že by se museli stydět. :-P

+3/−2
20.5.2014 22:10

P51e44t82r 88M41o88t90y51č24k50a 2452968670439

Výše mzdy se nesděluje u nikoho, většinou (alespoň ve slušných podnicích) si je neříkají ani zaměstnanci mezi sebou. Velmi pravděpodobně tak jejich zaměstnanci neznají ani platy svých kolegů, proto těžko můžete čekat, že je někdo bude říkat do médií.

+5/−4
20.5.2014 22:16

M57i36r24o27s91l92a55v 86J36o35c79h 3562441313208

Tak pokud bud hrdý úspěšný podnikatel prodávající špičkové výrobky, tak nemusím říkat přesné cifry, ale rád se pochlubím, že si mohu dovolit špičkové pracovníky za špičkovou cenu. Tedy mluvím o výrazně nadprůměrném příjmu atd. Takovou jalovinu jako vydělají si víc než jinde v bežné pekárně, prostě říká podnikatel, co moc dobře ví, že platí nic moc za špičkovou práci, a kdyby si honil triko tak by se to obrátilo proti němu. Informace o tom, že výborně platí své špičkové zaměstnance říkají snad jen v zahraničí ;-)

+4/−3
20.5.2014 22:30

P39e33t73r 77F55r28ý35d25e94k 7589791679213

Tak se pochlub sam a nech ostatni, at se rozhoduji podle sveho...

+2/0
21.5.2014 8:13

J67a76r89o92s13l95a97v 50B35r53ü93m79m98e64r 7184563196

Naši podnikatelé nechtějí tak lhát, jako ti zahraniční...

0/0
21.5.2014 10:42

D84a53g69m41a83r 26N70o28v22o25t31n20á 4281670218353

Proč to tak chcete vědět??? Abyste mohl závidět ?

+1/0
21.5.2014 12:22

M44i28r58a 45L85o52v48e 3324690138784

Nevim ktery zahranicni stat mate na mysli, ale v USA tomu tak rozhodne neni.

+1/0
21.5.2014 20:31

P79e97t56r 63H27o67m85o73l35k97a 2795823604285

Hmmm.. Asi by se dalo říkat: hloupý jako Joch...

+1/−1
20.5.2014 22:39

M73i90r80o76s39l16a84v 82J54o64c45h 3582211323418

No Homolko o tobě natočili film, viď. Děláš mu čest. :-P

+1/0
20.5.2014 22:45

M15i46r71o79s47l90a30v 65J60o13c52h 3422931843378

Musil a Krčil umíte dělat taky něco jiného než klikat na mínusy. Jste se hledali až našli, co ;-D

+1/−1
20.5.2014 22:48

M64i45r97o26s21l61a67v 54J39o96c93h 3952531913288

A Hrdlice se přidala ;-D

+1/0
20.5.2014 23:06

I68v55a62n41a 30P60r17ů12š22o37v53á 8351291722

Moc ráda jejich pečivo občas kupuji na Jiřáku. Ano, ceny jsou vysoké i pro mě. No a co, tak si nekoupím 5 croisantů, ale jeden a chleba jen když na něj mám opravdu chuť, jednou za týden. Za ten požitek z výborného pečiva to občas stojí. Firmě fandím a přeju jí, že se na českém trhu udržela, když si jejich výrobky zdaleka ne každý může dovolit.

Ovšem díky radnici Prahy 3 budeme už všichni mít brzy po farmářském trhu i po lahůdkách z Petit France.Rv

+2/0
20.5.2014 21:16

O85l73d90ř96i27c98h 10B60í94l20ý 7798465914416

No jo a nejzdravější je pečivo nejíst ;-D  teda aspoň taková ta klasika pšenice a žito :-P    Nicméně je to trochu na hlavu, protože chleba s máslem a medem, nebo pažitkou je prostě luxusní věc

0/0
20.5.2014 19:35

J82o52s93e76f 72Z41a44j95í78c 8616640756563

Moje dcera se učí pekařskou v Bolce na Karmeli.Dělají jen ruční výrobu,ale to co nosí domů,to v krámě nekoupíte.Tak výborný rohlíky, loupáky,karlovarský rohlíky a chleba třeba ořechovej,to svět neviděl.Škoda,že to prodávají jen ve školním obchodě,protože tam když člověk přijde odpoledne už je všedchno skoupený.V jedenáct když přivezou všechno teplý stojí před krámem fronta jak za komoušů.

+5/0
20.5.2014 19:17

K42a84r87e67l 35V47o80r52e32l 4127981369917

Fronta není rys komunismu pane. Nechápu jak všichni podlehají masáži, že za komunismu bylo všechno špatné, nebylo a stejně tak dnes není zdaleka více dobrého než zlého tak jaképak copak. :-P

0/−5
20.5.2014 23:10

L28i17b60o52r 61H82l67u75b29u68č43e76k 4610860387887

...jistěže nebylo všechno špatné...např. počasí v létě 1982 se docela vydařilo..R^

+2/0
21.5.2014 0:11

J94o39s41e50f 52V66o74s16i51c53k98y 4203877606503

Ja tedy nevim, jak dvojice manazer a majitel restaurace se mohli tak rychle a snadno stat nejvetsimi a nejdrazsimi vyrobci croissantu v CR. Ve Francii je to remeslo, ktere se ucite aspon 5 let.

0/0
20.5.2014 16:50

D93a50n80i23e36l45a 35U98r80b17a79n23o25v54á 2904730595526

Vzhledem k tomu, že k jejich výrobkům to není  (na rozdíl od Francie) v podstatě konkurence mi to připadá celkem pochopitelné, že si místo na trhu našli.

+1/0
20.5.2014 17:50

O63n37d72ř67e84j 49Š60t42ě53p10á17n83e57k 5879680288489

No vzhledem k tomu že oni sami nepekli, ale pekli jejich první dva pekaři s praxí, které vyslali na stáž, tak bych se ani moc neptal

0/0
20.5.2014 18:58

P36e79t73r 11H53o68m39o60l42k71a 2535583614605

Ano, nevíte... Proto jsou oni úspěšní... protože vědí jak...

0/0
20.5.2014 22:42

A79n49n66a 34K32o76l36o64c41o61v93á 9910351913963

Nejlepší je kolínské pečivo... Hankovcovy rohlíky s více než stoletou tradicí a kus za 2,50Kč... no a pak i kváskový chléb ze Zálabí (obří bochník za 30kč)... Každý den je toho plné město i zdejší Billa...Kolikrát chytnu ještě teplé, čerstvě upečené s kurčičkou...Hmmmmm... Pečivo jsem jedla všude možně, ale tomu zdejšímu se nic nevyrovná...V

+4/0
20.5.2014 16:18

J15a64r92o84s51l19a67v 43K16a52d76l17e83c 2913493361445

:-)R^R^R^Tak ve francouzské pekárně jsem kdysi také pracoval, úžasné dobroty. Šátečky s vanilkovým krémem, čokoládovým krémem, tvarohem, šunkový závin, zapečený croissant se šunkou a sýrem, zapečený toustový chléb se šunkou a sýrem, croissant s čokoládou, klasikštrůdl, francouzské koláčky, párek v listovém těstě, mleté maso v županu, cibulový koláč s vejci..........no a tak dál, a tak dál.... nebo třeba původem francouzský - pražský koláč... kdo je šikovný, tak to zvládne i doma upíct, ale pokud je dobrý pekař - rád ho nechám vydělat...:-)

+4/0
20.5.2014 15:45

F90r62a45n50t22i70š48e21k 17L61u42p46í63n82e78k 8981616556942

Na zapad od nas by to stalo ještě jednou tolik, 50 kc za poradnej chleba je při dnesni drahote dobra cena.

+6/−2
20.5.2014 14:47

M86i63c24h24a64l 43B29o21c64k 3547200980850

problém je, že tu většina lidí nemá ani blbých 24 tisíc hrubého a 50 kč za croissant  je prostě hodně a hlavně to není zdravý. Já jím tmavé pečivo a chleba ale chleba mě stojí když jsem v ČR 42 korun a v Moskvě stojí na české koruny 22...

+1/−2
20.5.2014 15:16

O64n61d68ř39e18j 55Š92t92ě53p73á44n57e34k 5959520688969

Problém je v tom, že většina lidí si není ochotna připlatit adekvátní částku za kvalitu.

Levné párky a sálamy masově vyráběné - pak se diví že jí sračky.

Ale svítá na lepši časy, viz český česnek, to by jste koukal kolik těch co nemají ani 24k hrubého, ho kupují v ceně od 150 do 200 korun za kilo.

+3/−1
20.5.2014 19:02

O17l31d45ř53i49c80h 75B47í80l17ý 7918585834666

sorry, ale pokud takhle uvažujete, tak bílé pečivo do pusy nemůžete strčit natož pravidelně požívat

0/0
20.5.2014 19:36

T96o61m56a81s 11N24o49v90o15t62n11y 3421896798669

Co je to adekvátní částka např. za kvalitní klobásky či uzeniny? Rozhodně to není někde 400 - 500 Kč za kilo, jak se snaží předvádět na některých farmářských trzích nebo v rádoby prodejnách. Stejně tak bageta za 50,- je prostě extrém, sám majitel to říká, že koncept je vícméně pro Prahu kvůli koncentraci top hotelů, restaurací a lidí, co jim nevadí zaplatit víc než je nutné.

+1/−1
21.5.2014 0:13

P39e47t75r 52H66o47m87o63l41k25a 2805913904375

No hlavně že mají na cigarety a pivo...

+4/0
20.5.2014 22:45

P48ř10e43m69y16s47l 95H77r24o51m54a56d26a 2254826518161

Tak pro některé lidi je možná dobře, že kvalitu nikdy neochutnají - pak jim není líto, že na kvalitu nemají.

Problém dneska však je spíše s tou předraženou nekvalitou. Chleba, který začne plesnivět už třetí den - to není normální ;-€ Ten by se měl prodávat tak za korunu pro prasata:-P

+9/0
20.5.2014 12:53

F90r94a80n51t68i26š16e26k 28L18u96p24í65n29e31k 8581636666612

Ja zas nemam rad pecivo, na který si netroufne zadna bakterie ani plisen, i když to lezi nekde rok otevreny a i po tom roce to krasne chutna ;-D

0/0
20.5.2014 14:45
Foto

M67i72c82h42a70l 60V33e34č97e20r31k71a 9801893191896

To je zase druhý extrém.

Není nad domácí chleba, peču dvakrát týdně a bohatě to stačí pro 3 lidi.

Cena není zlá a kvalita je znát.

0/0
20.5.2014 15:55

M96a19r85t78i83n 37K52a86r38á97s62e57k 9328323968628

Tak kvalitni chleba z cca 5 prisad bez chemie, udelany spravnym technologickym postupem vydrzi v pohode minimalne tyden.....

+3/0
20.5.2014 15:59

D58a30n83i42e17l62a 20U89r45b90a18n16o96v45á 2264340565386

Kváskový chleba má přirozenou ochranu - kvásek je taky bakterie a chrání si to své tak že se tam normálně při správném skladování jiní příživníci neuchytí a chleba prostě jen časem ztvrdne.

0/0
20.5.2014 17:53

P34e49t76r 86M77o39t29y94č13k72a 2972748110749

Ta bakterie ale musí mít sakra dobrý tuning, když přežije pobyt v rozpálené peci, že? ;-)

+3/0
20.5.2014 22:18

P22e68t23r 60F16r75ý81d44e98k 7949421919283

Predstavujes si to dost romanticky, Danielo.

0/0
21.5.2014 8:40

J46i89t91k80a 38H10o92f97m57a84n70o51v53á 2231227589474

Peču doma chleba, rohlíky, buchty....(vše kváskové). Croissanty jsem zkoušela také a je to celkem fuška:-) A suroviny nejsou zrovna levné. Takže 45,- Kč za super croissant mi příjde celkem v pohodě.

+4/0
20.5.2014 12:27

D90a70n89i43e93l38a 32U65r27b80a55n88o49v80á 2544840205826

Já si taky říkám, že lidi frfňají nad cenou ale kdyby to pekli doma tak  i při ceně hodinovky jako námezní síly se na poloviční ceny, které by chtěli nedostanu. 

Tady to dělají ručně tak že je jasné, že toho nevyrobí tuny aby měli úsporu dík velké výrobě.

0/0
20.5.2014 17:55

E15m20i90l 68P73r17c75h63a82l 5520180618624

Klidne to budou dovazet do regionu, kdyz to regiony zaplati, to je tak tezky to pochopit ?

+1/0
20.5.2014 11:56



Finance.iDNES.cz radí

Víte, že správným používáním kreditky můžete značně ušetřit?

Další rady k nezaplacení

Dopřejte si vše a přesto utrácejte chytře!

V sekci osobni.finance.idnes.cz naleznete výhodné nabídky finančních produktů, energií a telefonování.

Vstupte do obchodu

Poraďte se s odborníkem

Nevíte si rady s finančními otázkami? Naši odborníci vám vždy poradí v každé životní situaci.

Vstoupit do poradny

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.