Diskuze

Starý recept dovedli k dokonalosti. Rozjíždějí karamelovnu a mají úspěch

Irena a Václav Kalkušovi si začínají plnit sen. Při hledání, jak žít zdravěji, přišli na nápad začít doma vařit karamel. Dnes s ním sklízejí úspěch, jejich karamel se stal regionálním výrobkem ze Šumavy a jejich malá rodinná firma začíná mít velké plány. Pěsti jim drží přátelé, kteří je do podnikání vyhecovali, i jejich dcera Eva.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Fandím jim, protože je to inspirace pro nás pro ostatní, že to jde. Pokud někdo napíše nějaký nepříznivý komentář - jeho smůla - všichni máme šanci začít podnikat... :-)

3 0
možnosti

Krááása, paráááda!!! pomohli si v neľahkej životnej situácii.....Držím palce, nech sa darí aj naďalej!!!

1 0
možnosti

poctivě jsem přečetl diskusi a musím prohlásit: tolik šikovných a přejících lidí aby člověk pohledal. Prostě kdo nepláče není čech, hop, hop, hop!!!

1 0
možnosti

My děláme pravidelně pampeliškový med: voda z vylouhovaných pampeliškových květů se hodiny a hodiny pomalu nechá zahušťovat na kamnech se spoustou cukru a několika nakrájenými citrony nebo pomeranči. Výsledný výrobek je moc dobrý do čaje, o léčivých účincích si moc iluze nedělám. Jak tak koukám, tak už jsme z toho mohli mít dávno byznys .... :-)

2 0
možnosti

pampeliškový med si pamatuju z dětství od babičky, vím že mi to chutnalo mnohem víc než med klasický.

Tak proč ne já bych si to na farmářském trhu z nostalgie koupila, jděte do toho.;-)

2 0
možnosti

Karamel nekaramel, pěkně mazejte ven. Je tam hezky ;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Já jim to moc přeji. Nechť tady je více takovýchto lidí jako jsou oni.

1 0
možnosti

I73v58o 80Z51r17n28í27k

30. 5. 2014 20:06

Každému kdo chce zachovat takový recept -starou recepturu bych dal metál vždycky je to piplačka a takových lidí moc neníR^

12 0
možnosti

To seš ze všeho tak vyprděnej? 8-o Tohle je normální postup výroby karamele který se učí na všech cukrářských učilištích, postup který musí zvládnout každý kuchař, pekař aj. Doma si ho běžně dělám, tak jako většina lidí kteří nemají kuchyň jen na ozdobu.

3 6
možnosti

Sirup z řepy je velmi starý recept,kupuji si ho od jedné paní,která ho vyrábí.Jako občasný přivýdělek,který ji zaplatí náklady a něco málo vydělá.Rozhodně to není na uživení a už vůbec ne na rozjezd firmy.Ne,že bych byl nepřejícný,ale nemají šanci uspět.Jejich produkt není v ničem originální,co by nikdo nedokázal vyrobit.

2 0
možnosti

Opravdu starý recept, který znaly naše babičky a používá se v kuchyni do dnes, ale nikoho nenapadlo udělat z toho byznys. A´t se jim daří

6 0
možnosti

Zadala jsem tu jednoduchou otázku - ptala jsem se, proč a čím je karamel lepší pro organismus než cukr, jak uvádí paní podnikatelka. Jsem přesvědčená, že článek si oba manželé o sobě přečetli včetně diskuze. Čekala jsem jejich fundovanou odpověď. Buď ji tedy teprve gůglíte nebo fakt nevíte, o čem je řeč? Škoda, mohli jste si udělat ještě zajímavější reklamu, než je samotný článek, pokud byste se do diskuze zapojili.

4 0
možnosti

J49o11s82e51f 49V68a79l33a

30. 5. 2014 17:09

asi takhle : chemicke slozeni cukru by se karamelizaci vubec nezmenilo - kdyby se tam prave kvuli karamelizaci nepridavaly dalsi prisady ( kyselina oictova nebo mlecna nebo fosforova) Cili prvni odpoved - zdravejsi nez repny cukr proste z hlediska chemie byt nemuze, spise naopak. Dodatek - mozna negativniI vliv dlouhodobeho pouzivani karamelu na organizmus jeste nikdo komplexne nezkoumal

0 0
možnosti