- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Děj filmuEditovat
Pan Charles Duchemin (Louis de Funès) hájí největší chloubu Francie – gastronomii. Vydává proslulého knižního gastronomického průvodce a hodnotí kvalitu a vytříbenost jednotlivých restaurací. Má starosti se svým synem, který se nechce stát jeho nástupcem, ale klaunem v cirkusu. Jeho hlavním protihráčem je král motorestů a závodních jídelen podnikatelem Tricatel (Julien Guiomar), který se chystá v ďábelském plánu skoncovat s tradiční francouzskou kuchyní
Zákazník náš pán? Nesmysl. Zeman u Penny Kobylisy minulý týden: prodavačka zákaznici krájela uherák ze zahnědlé staré špičky. Zákaznice protestuje, prodavačka dál krájí a ještě se hádá, že nakrojit čerstvý nemůže, co by s tou špičkou pak dělala, to že nejde. Zákaznice chce vedoucí, přece jí prodavačka nebude klást podmínky a něco vnucovat. Vedoucí přikáže nakrájet z čerstvě rozpůlené šišky, takže to jde! Při kontrole na váze zákaznice zjistí, že pod čerstvými kolečky jsou většinou hnusná hnědá kolečka z té špičky. Znovu protestuje, a prodavačka vztekle: Já obsluhovat nebudu!! a odchází. Vedoucí uherák konečně vymění za všechen čerstvý, prodá, zákaznici se ovšem slovem neomluví! Řeknu vám, byl to boj! Paní musela mít pevné nervy, aby z nich dostala za své peníze jedlé zboží. Byla jsem u toho, prodavačka pak štěkala i na mě. Príma zážitek.
V 90 letech možná. Proože vím, jaké jsou předpisy, teď by ve sklepě rozhodně začít nemohli.
Kdo nezná pravdu, mohl by věřit tomuto článku.
Jejich výrobky jsou zaměřeny na maximalizaci zisku, což je vlastně samozřejmé. Příbramská Masna zašla, protože prodávali oschlé a nečerstvé zboží. U Zemana občas hledám šunku od kosti, mají tam však převážně lisované odpadky ve střevě, které označují za šunku. Takže občas odcházím s nepořízenou.
Šunka od kosti totiž má původní anatomickou strukturu, na jedné straně má tuk a kůži, na druhé straně je znát, odkud byla vykostěna kyčelní kost. Proto ji zahlédnete pouze zřídka a už vůbec u Zemana nebo Procházky. Procházka má ale na rozdíl od Zemana, přijatelnou játrovou paštiku- cihlu. Zemanovu paštiku jsem po ochutnání dal do popelnice. Někomu možná chutná, ale já jsem zhýčkaný z Německa a i tam se ale začíná zboží v diskontech zhoršovat. Kvalita je Vinzenz Murr nebo Brannenburg, ovšem ceny vyšší, než v ČR.
Nechápu co, jako gurmán, hledáte u Zemana anebo Procházky?
Tyto firmy vyrábějí průmyslové potraviny, které budou cenově dostupné a přitom v rámci možností poživatelné - za účelem nasycení žaludků, to je vše.
Pokud si chcete pochutnat a nevíte kam na nákupy, tak doporučuji navštívit webové stránky s touto problematikou.
Když jste začínali s výrobou, inspirovali jste se někdy recepty, které máte po pradědečkovi?
Ne, nešlo to, protože dnes nemáte takové suroviny, jaké měli před více než sto lety. To by mě zajímalo co to bylo v časech pradědečka za speciální suroviny.... Že by maso?
Maso je stále maso a koření je dnes větší výběr než před lety, takže dle mého suroviny jsou když by se chtělo.
Nejvetsi humus co jsem kdy jedl. Jiz nikdy vice!!!
Milý pane, tak to se hodně pletete.
Kdyby jste navštívil, svého času Masokombinát Písnice, kde ráno když začínali dělat párky, a z kutrů skákaly krysy (!), tak to byste teprve mrkal.
Nejezte to když vám to nechutná, ale minimálně standart cenově dostupných potravin, jeho výrobky vždy plnily.
Také mi nechutnají, ale humus vypadá přece jenom jinak.
šnajdr šunkový salám = šnajdr chemická olympiáda..a můžeme pokračovat..
Znám. To je hrobař plzeňských jatek. A také ten, který po německém vzoru zavedl soju a náhražky do uzenin, které ještě drze označil ve své reklamě jako číslo 1 na trhu. "Špičková" kvalita uzenin měla takové renomé, že je raději od jistédoby maskují za značku Zeman.
A zas jeden PR clanok. Zeby chcel v buducnosti na nieco kandidovat?