- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Naše. Firmě žádné nemáme 4 provoz a nabídlo má nárok jen kdo má raní des
dobře a za solidní cenu se člověk nají i od firem, které vaří a rozvážejí obědy a to pořídí i s polévkou levněji než za stovku.
A rovněž i v některých restauracích... Např. v Pardubicích jsem leště loni v létě chodil k Zelenému stromu na meníčko za 80,- Kč. Včetně polévky a pití... A vaří tam fakt dobře!...
V naší firmě žádné stravenky zaměstnanci nedostávají. Vsichni mají možnost koupit si za své peníze plnohodnotný oběd,který je ovšem vyzname dotován firmou.Vybirat si mohou cca ze sedmi druhů obědů (včetně polévek) po celých 24 hodin. Pokud by to dělali všichni zaměstnavatele stravenky by nebylo třeba. To ale někteří zaměstnavatelé nechteji dopustit, protože stravenky používají jako další část platu a mezd.
Tohle může dělat jen naprosto mizivé procento zaměstnavatelů.
Nevím přesně jak autor přišel k těm průměrným cenám, ale budu předpokládat, že jak průměrná cena v roce 2015 a v roce 2016 byli spočítány stejně. Pak rozdíl v cenách není až tak drastický. Je to zhruba 5% což za rok není až tak moc.
V cenách jsou započteny vždy celé útraty, tedy to, kolik lidé v rámci jedné transakce s kartou zaplatí v době oběda za jídlo a pití, případně i za další občerstvení, například kávu či dezert,
Nesmysl. Naprostý. Dokonce v Praze na Václaváku se lze plnohodnotně najíst za 90 korun (a nemyslím fastfood). Jenže to by autor musel při psaní článku trochu pracovat se zdroji informací a rožšířit si obzory...a to bych asi chtěl moc.
Pane Kotlíne zabýval jste se někdy tím,co znamená průměr?
Není to o tom, že by někdo neměl platit daně a odvody ovšem pro všechny tleskače EET a udávacím webům jen jediné: zaplatíme to my všichni. Tomu hodnému pánovi nejde o žádné narovnání, ale zase o větší kus který je možno přerozdělit. A je neuvěřitelné jak nevědomí lidé jsou. Když do jídla opravdu započítáte všechno(suroviny, energie, mzdy, odvody, pojistky, amortizaci vybavení, nájmy, režie, atd.) bude narovnané jídlo za 200.- a pro některé se stane jídlo v restauraci běžně nedostupné.Volte čerta peklem se vám odmění!!!Českým podnikatelům se sebere a zahraničním se dají dotace a úlevy.
Nevím, kde na ty cifry chodíte, ale v našem téměř šedesátitisícovém městě se ceny menu pohybují od 69 do 90 korun. Maximálně jedno dražší jídlo v denní nabídce za 99 korun. Tady zase někdo účelově přehání, aby dodal váhu řečem o zdražování kvůli EET.
A jen tak namátkou jsem se tedy podíval na internetu na nabídky restaurací v několika krajských městech, která jsou zmiňována v tomto článku a ceny jsou všude takřka stejné, jako u nás. Nad stovku jsou jídla naprosto výjimečně, tudíž nám tady někdo záměrně v článku lže.
https://www.menicka.cz/ostrava.html
Jediná obrana je dohodnout se a měsíc nechodit na obědy do hospody.Viděli by jste
kolik je opravdová cena.
Přes 200 za jídlo. A čím méně zákazníků bude chodit, tím dražší to jídlo bude.
Nejvýhodnější by bylo tenhle systém, který cpe peníze pár firmám na tištění pseudopeněz, zrušit. Pak by zbylo víc pro zaměstnance. Ale to se nestane, protože pár lidí se z toho má až příliš dobře.