- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
no já tohle moc neuznávám - souhlasím, že pivo dělá z velké části výčepní, ale ne až tak moc jak ho načepuje, ale jak často vyplachuje potrubí, jak dlouho má naraženo, čím tlakuje...
Nejlíp je to rovnou ze sudu co nejkratším potrubím a pěkně vzduchem tlačené...
Samozřejmě je nutno sud vypít co nejdřív, dva dny už to nevydrží...
Nejvíc dělá ale to potrubí - jsou v Praze hospody s tankovou Plzní a stejně v některé chutná líp a v některé hůř.
Tak holka asi chodila po plzeňských hospodách a viděla tu bídu v čepování. Ano, zlepšuje se to, ale celkově je to bída. Navíc jak uvedl pan REakouš, kdyby přišla do nějaké putiky všelijaké existence, tak skvělé pivo nenačepuje ani dvacátý pokus. Soutěže a školení probíhají za ideálních konstelací. V tomto ohledu využila toho, že existuje soutěž v čepování, naučila se a živí se tim. Tomu se říká využití situace, ač ve výsledku jde jen o pivo.
proto chodíme jen tam kde už to umějí ;)
To je teda blábol. Paní se přihlásí na soutěž. Má minimální zkušenosti a skončí hned druhá. To teda musela být soutěž opravdu na úrovni. Aby bylo pivo dobré tak ho může točit kdo chce, ale musí dodržet pár bodů. Pivo musí být ve sklepě kde je chlad, aby se nechladilo šokově. Pivní trubky musí být správně udržované. Pivo se nesmí tlačit CO2. Sklenice musí být před natočením čisté. V hospodě musí být dobrá výtoč, aby pivo nestálo dlouho v potrubí. Pokud je toto dodrženo tak už hodně záleží na sládkoj co uvařil. Výčepní už nemá možnost to moc ovlivnit pokud to není úplnej blb.
Minimální zkušenosti? proč píšete o někom o kom víte prd?
Základním kritériem ale by mělo zůstat, že bych měl vždy dostat správnou míru a tedy dodržení platného zákona. Tak jak se s tím běžně setkávám v řadě zemí Z. Evropy. U nás je to spíše velkou výjimkou. To ostatní je jen nějaká forma nástavby a marketingu.
Mně více chutná výborné pivo pod míru, než vyvětralé poctivě naměřené
Pozéři zase řeší v diskuzi Plzeň... tak velký mindráček z jednoho plzeňského piva, které vám nechutná... velké překvapení pro vás asi nebude, že velké spoustě lidí pořád chutná bez ohledu na to, že si usurpujete názor na největšího pivního degustátora v zemi.
mícháte dvě věci - dobré pivo a pivo mi chutná... ne vždy a je součástí b ;)
Tak se podle nadpisu těším na článek o pivu a ono je to o Prazdroji. A bohužel to co je normálně v hospodách není pořádný pivo ani náhodou...
Ale za to pri prohlidce pivovaru podle puvodni receptury nefiltrovane-to je lahudka...
Ona čepuje výborné pivo? Ja tam vidím Prazdroj:)
Neměli by se v Plzni spíš učit, jak se má pivo vařit?
další "znalec".. vtip by měl být vtipný
První ženou na stupních vítězů nebyla...