náhledy
Výrobu tekutého karamalu pilovali Kalkušovi delší dobu.
Autor: archiv: Kalkušovi
Inspirací pro výrobu tekutého karamelu pro nás byla informace z knihy Receptář pátera F. Ferdy, kde se píše: Pro Vaše zdraví je nejlepší, jestliže budete řepný cukr užívat ve formě karamelu. Takto připravený cukr se stává zásaditým a z lidského organismu neubírá minerály potřebné pro další zpracování, chráníme tak žaludek před překyselením," říká Irena Kalkušová
Autor: archiv: Kalkušovi
Václav Kalkuš vyladil proces karamelizace tak, že jeho karamely jsou opravdu kulinářské zážitky. Proto má i název Českokrumlovský karamel od Vaška.
Autor: archiv: Kalkušovi
"Karamel jsme původně používali jen na slazení pohárů, palačinek, prostě tam, kam cukr podle nás patřil," říká Irena Kalkušová.
Autor: archiv: Kalkušovi
Tekutý karamel se dá použít i netradičně. Třeba pro získání křupavější kůrky při dopékání masa, do svíčkové, různých polévek i na steak.
Autor: archiv: Kalkušovi
Jejich karamel získal certifikát "Šumava originální produkt".
Autor: archiv: Kalkušovi
Za zavedení tekutého karamelu na náš trh získali letos první místo v jihočeském kole soutěže Rozjezdy roku pro začínající podnikatele.
Autor: archiv: Kalkušovi
"Řekla bych, že je to dost dobrý, že jdeme tak nahoru, ani bych to tak rychle nečekala. Já sama mám karamel moc ráda, proto se ani nedivím, že lidem tak chutná," hodnotí karamelový nápad rodičů jejich 11letá Eva.
Autor: archiv: Kalkušovi