Ať už se odehrává firemní večírek v klasickém prostředí podniku nebo v atraktivních pronajatých prostorách třeba parníku nebo technického muzea, vždycky by to mělo být příjemné setkání, přínosné pro zaměstnance i vedení společnosti. "Firemní večírky měly původně upevňovat pozitivní náladu ve firmě, někde šlo dokonce jen o zdání dobré atmosféry," říká Jana Duffková, socioložka. "Zejména v Japonsku jim přikládali velký význam, protože dobré přátelské vztahy kladně ovlivňují výkonnost a motivaci pracovníků," dodává Jana Duffková. Zaměstnanec od podnikového setkání může očekávat možnost seznámit se s kolegy nejen přes pracovní úkoly, může vytvořit další neformální vazby, což se může hodit i v dalších pracovních kontaktech. Neměl by naopak očekávat, že bude mít příležitost "si to vyřídit s tou čůzou s účtárny," že se zadarmo dobře nají a napije, konečně ukáže šéfům, jaká je hvězda, nebo naplní i ty nejodvážnější erotické sny směřující k sekretářce oddělení. Nadřízení by na večírek neměli přicházet s přáním vyzvídat či dořešit všechny problémy, které nestihli v pracovní době. S pořádáním večírků by se to však podle Jany Duffkové nemělo přehánět - navození přespříliš přátelských vztahů a z nich plynoucí tolerance chyb zaměstnanců firmu spíše poškozují.
Co je v domě, není pro mě
Na firemních večírcích je často velmi uvolněná nálada, navazují se neformální vztahy. "Každý účastník takového večírku by měl mít na paměti, že i na večírku je stále zaměstnancem firmy, a podle toho se chovat," uvádí Jana Duffková. Není příjemné, když si další den ostatní povídají o žluté zimnici nebo o moru a nepamatují si duchaplné promluvy, ale jen jakoby nekončící nevolnost. Firemní večírek by se neměl stát závodem v konzumaci alkoholu a zdrženlivost se vyplatí i ve vztahu ke spolupracovníkům. Po příjemném večeru a sblížení se s kolegy nastávají všední dny a familiární vztahy by mohly být na překážku další spolupráci. Největší umění je odejít z večírku včas. Podniková setkání se často odehrávají v pátek nebo o víkendu také proto, aby byl čas si pročistit hlavu a v následujících dnech už večírek dalekosáhle nepřetřásat.
Mluviti stříbro, mlčeti...
Dobrý společník nevede jen monolog, ale umí naslouchat. Na setkáních obvykle krátce pohovoří někdo z vedení společnosti, je slušné věnovat mu pozornost. Nespolečenské je skákání do řeči a hlasité hlaholení na celý sál. To, co je vtipné ve filmových komediích, může být v realitě společenského večírku naprosto trapné. Účastník večírku by se měl vyvarovat pomlouvání nepřítomných stejně jako přítomných. "Vzpomínám, jak šéf měl skleničku s dvojitým dnem, skoro nepil, ale vždycky čekal, až se ostatní trochu opijí, a pak vyzvídal, co si o něm myslí. Dokonce očekával, že budou donášet na ostatní," připomíná si podnikové večírky z minulosti Jaroslav Novák z Prahy. Setkání není místem, kde by se mělo bojovat o přízeň šéfů proti ostatním kolegům ani pódiem pro uměleckou exhibici, která má v rodinném kruhu vždycky úspěch.
Jak úspěšně přežít firemní večírek
Šéf zůstává šéfem i na firemním večírku
Na to, co slíbí šéf na večírku, je dobré zapomenout ještě dřív, než to udělá on
Vymáhat splnění slibů z večírku nemá cenu
Pomáhat šéfovi na večírku z trapné situace se nevyplácí - pravděpodobně nikdy nezapomene, že jste ho nachytali v "nedbalkách"
Večírek není vhodné prostředí pro vyřizování úředních záležitostí
Dodržovat zásadu - je lepší, aby se o vás nemluvilo vůbec než špatně
Odejít včas