Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Test:

Podnikatelé mají možnost získat peníze zadarmo. Víte, o jaké peníze se jedná? Otestujte se

Evropská unie vám může pomoci s rozjezdem vaší firmy. Minimálně do roku 2013 bude Česko patřit mezi země, které mohou dotace od EU získat. Víte, kdo může čerpat tyto dotace? A jakým způsobem se k dotaci dostat? Odpovězte na naše otázky a v závěrečném hodnocení zjistíte, jaké jsou vaše znalosti v této problematice.

1.Nárok na dotace EU máme z důvodu naší příslušnosti mezi takzvané nedostatečně rozvinuté regiony. Náš hrubý domácí produkt je nižší než průměrný HDP v EU. Zkuste odhadnout, jaký je HDP v Česku:

2.O dotace z EU žádají podnikatelé. Z následujících možností vyberte ty skupiny, kterých se to týká:

3.Pokuste se odhadnout, kolik miliard korun je z Unie určeno na dotace pro podnikatele v Česku:

4.Pokud patříte do skupiny podnikatelů, kteří mohou požádat o dotace z EU, připravte si ještě podnikatelský záměr, který odpovídá podporovaným programům EU. Vyberte ty možnosti, které mezi ně patří:

5.V případě, že jste malý podnikatel a schválí vám dotaci z EU, můžete získat až:

6.V případě, že jste střední podnikatel a schválí vám dotaci z EU, můžete získat až:

7.Na specializovaných internetových stránkách lze zjistit, zda na svůj projekt můžete získat dotaci. Pokud se vám nedaří najít odpovídající dotaci, můžete se obrátit o pomoc na:

8.Operační program většinou spravuje některé ministerstvo, které spolupracuje s agenturou, která za něj s žadateli o dotace vyřizuje administrativu. Pro Ministerstvo průmyslu a obchodu je prostředníkem:

9.Pokud vám schválí dotaci z EU, dostanete ji:

10.V případě, že vám je vyplacena dotace z EU, nemůžete projekt v brzké době zrušit. Jak dlouho podle vás musí projekt fungovat?:

Finance.iDNES.cz radí

Víte, že můžete mít účet bez poplatků s dvěmi embosovanými kartami zdarma?

Další rady k nezaplacení

Směnárenská kalkulačka