Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Test:

Víte, kolik stojí základní dobroty na silvestrovský stůl? Otestujte se

Vánočními nákupy naše útraty na konci roku nekončí. Po vánočních svátcích většina z nás začíná nakupovat dobroty na Silvestra. Protože ceny se různí obchod od obchodu, je dobré si dobře vybrat, abychom neplatili zbytečně víc, než je nutné. Také my jsme se prošli po obchodech a zjišťovali, kolik stojí „základní výbava silvestrovského občerstvení“. Naše ceny jsou čerpané z hypermarketů. A co vy, myslíte si, že víte, jaké jsou ceny u vybraných potravin? Odpovězte na naše otázky a v závěrečném hodnocení zjistíte, jaký máte o cenách přehled.

1.K Silvestru neodmyslitelně patří lahev "šampaňského". Kolik podle vás v průměru stojí "sedmička" klasického českého jakostního šumivého vína?:

2.Jako občerstvení budete připravovat chlebíčky, to znamená, že musíte nakoupit veky. Víte, kolik v průměru stojí jedna balená, krájená veka?:

3.Chlebíček obložíme dobrým salámem, například Křemešníkem. Kolik v průměru zaplatíte za jedno kilo tohoto salámu?:

4.Nesmíme zapomenout na sýr. Výborný je například ementál. Kolik si myslíte, že v průměru zaplatíte za 100 gramů krájeného ementálu?:

5.A co budeme pít? Třeba Cinzano. Kolik za jednu lahev v průměru zaplatíte?:

6.Pánové si jistě dají dobré pivo, např. "dvanáctku plzně". Kolik podle vás stojí jedna lahev?:

7.Nesmíme zapomenout na "nealko", například oblíbenou Coca Colu. Víte, kolik v průměru zaplatíte za jednu dvoulitrovou lahev?:

8.K dobrému pití je příjemné si něčeho zobnout, třeba oříšků. Kolik podle vás stojí jeden pytlík (100 gramů) pražených solených arašídů?:

9.Také olivy jsou výborné, když má člověk na něco malého chuť. Na kolik vás v průměru přijde jedna 350gramová plechovka černých oliv bez pecek?:

10.O půlnoci a na Nový rok by se měla jíst čočka, aby se nás držely peníze. Pokud ji budete kupovat i vy, kolik byste si měli v průměru připravit peněz za jedno půlkilové balení velkozrnné čočky?:

Finance.iDNES.cz radí

Víte, že můžete mít účet bez poplatků s dvěmi embosovanými kartami zdarma?

Další rady k nezaplacení

Směnárenská kalkulačka