Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Test:

Víte, kolik stojí zdraví? Otestujte se

Výdaje na léčbu některých onemocnění nejsou malé, stojí třeba i několik set tisíc korun. Naštěstí tyto náklady hradí zdravotní pojišťovny. Víte, kolik stojí léčka akutního infarktu, cévní mozkové příhody, nebo kolik tisíc korun stojí třeba porod? Otestujte se.

1.Kolik stojí porod bez komplikací?

Jde o klasický fyziologický porod, který probíhá v nemocnici a je bez komplikací. Částka zahrnuje náklady na standardní dobu pobytu v porodnici. Nezahrnuje náklady na péči o novorozence.

2.Kolik stojí porod císařským řezem?

Plánovaný porod císařským řezem, bez komplikací, je samozřejmě dražší než porod klasický, protože mimo jiné zahrnuje i náklady na předoperační vyšetření a anestezii. Do těchto nákladů nejsou zahrnuty náklady na péči o novorozence.

3.Kolik stojí léčba akutního infarktu?

Cena zahrnuje vyšetření, krevní testy, náklady na pobyt v nemocnici atp. Mohla by se ještě zvýšit, pokud by stav pacienta vyžadoval převoz záchrankou a následný lázeňský pobyt.

4.Kolik stojí léčba cévní mozkové příhody?

Částka zahrnuje vyšetření (např. CT hlavy apod.), krevní testy a náklady na pobyt v nemocnici. Nezahrnuje náklady na převoz záchrankou ani na případný lázeňský pobyt.

5.Jaké jsou průměrné roční náklady na léčbu diabetika?

Jde o náklady na léčení chronického diabetika – užívá antidiabetika a další léky, chodí na pravidelná vyšetření, podstupuje různé zákroky. Do těchto nákladů jsou zahrnuty příspěvky na zvláštní výživu a hrazené zdravotnické pomůcky jako glukometr, injekční stříkačky, diabetické pero apod.

6.Kolik stojí operace karpálního tunelu?

Jedná se o operaci, při níž se prořízne příčný vaz v zápěstí, čímž dojde k uvolnění struktur uložených v karpálním tunelu. Řez je dlouhý přibližně 2,5 cm.

7.Kolik stojí transplantace srdce?

Transplantace srdce je chirurgická metoda léčení nemocných, kteří dospěli do konečné fáze srdečního selhání. Jedná se o časově a odborně vysoce náročný zákrok, který se provádí jen v těch nejšpičkovějších pracovištích.

8.Na kolik přijde den pobytu na chirurgické JIP?

Den pobytu na jednotce intenzivní péče (například po operaci) zahrnuje neustálou péči a dohled specializovaných zdravotníků. Nepřetržitě jsou monitorovány životní funkce a zdravotní stav pacienta.

9.Kolik stojí 1 km při převozu záchrankou?

Převoz vozidlem záchranné služby je nutností při stavech ohrožujících život, při akutním ohrožení zdraví nebo může být také službou, která ulehčí dopravu méně pohyblivým pacientům.

10.Jaké jsou náklady na předoperační vyšetření?

Předoperační vyšetření se provádí u každého pacienta před plánovaným, ale i neodkladným operačním výkonem. Zahrnuje komplex vyšetření, která mají zjistit případná rizika související s operačním výkonem.

Finance.iDNES.cz radí

Víte, že správným používáním kreditky můžete značně ušetřit?

Další rady k nezaplacení

Směnárenská kalkulačka