Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Okrádání v restauracích se můžete bránit. Prostě odstupte od smlouvy

Určitě i vás někdy naštvala malá porce jídla, podměrečné pivo nebo třeba víno, které evidentně nebylo v pořádku. V takový moment ovšem nemusíte jen naštvaně odejít z restaurace, ale naopak máte řadu možností, jak se podobnému jednání bránit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

drinda

míra u piva

Co se týče míry piva, měla by být v pořádku již při donesení a ne, že budeme čekat na opadnutí pěny. Tato informace zazněla v Testovinách na ČT...

0/0
11.6.2008 22:58

Občan

Úspěšná reklamace masa

Reklamoval jsem úspěšně porci. Nedávno se mi stalo v často navštěvované restauraci, že mi přinesli jídlo na kulatém talíři, místo obvykle oválného, příloha a vše naházeno halabala. Maso se sýrem bylo jako podrážka. Porce za 120 Kč brutto. Tak jsem to reklamoval, po nějaké dlouhé době donesli stejný talíř se stejně hnusně naházenou přílohou a flákotou masa, nyní již měkčího, ale již si v této restauraci jídlo nedám, protože mne to znechutilo. Já vím, záleží na konkrétním kuchaři, ale konkurence existuje, tak se najím i jinde.

0/0
17.5.2008 8:08

Norton

Spravna pěna

Správná pěna má vydržet...tedy ne na věky,ale alespoň pár minut určitě...proto mě velice pobavila jedna slečna v Praze na Majálesu,když si stěžovala na nádherně natočenou "čepičku",že se jí zdá nějaká divná...tak jsem jí natočil pivo najednou s pěnou,která padne během pár vteřin a byla spokojená.;-D

0/0
4.5.2008 0:37

j.u.s.t.i.c.e

Re: Spravna pěna

no jo, když ta pěna je pak na xichtě a když máš makeup....tak tu holku aj chápu. Ale je fakt, že pivo bez pořádný pěny je naprd.

0/0
6.5.2008 14:39

cxx

...

To je akorat navod pro lidi dobre a levne se nazrat. Obejdnam si jidlo snim ctrvtku pak do neho polozim chciplou mouchu a reknu ze tam byla a odchazim bez placeni o podnik dal - i takovy lidi se najdou. Nebo prijde stul lidi zerou, pijou a pak utecou bez placeni Rv[>-]Rv

0/0
3.5.2008 20:56

petr

Re: ...

Nebo zkuste vyhodit bandu opilejch ouřadů hodinu po zavíračce. Dřina. Velká. Oni taky přetahujou úřední hodiny. Že?

0/0
3.5.2008 21:04

Petr

Něco z druhý strany

Hele páni diskutující, a dámy samozřejmě taky. Jak si stěžovat na hospodskýho to přemýšlíte až se Vám kouří z hlavy. Já tu poráci dělám dlouho. Občas něco ujede, to dá rozum. Když se Vám v hospodě nelíbí, nechutná, jděte jinam. Třeba do herny tam mají pivínko vždycky levný. Zkuste zapřemýšlet kdo z Vás krade půllitry, lžičky, příbory. Kdo z Vás  prokopává dveře na Wc. Já vím Vy né. Máš podmíráka ve frmolu natočenýho a hned voláš ČOI. Neděláš náhodou na úřadě. Co? Ty většinou neuměj ani pozdravit a poděkovat když vlezou do hospody jako do závodky. Vážení a milí zaměťme si před vlastním prahem. Vaše kultura a chování v restauraci také není podle gutajarkovského. Dobrou chuť.

0/0
3.5.2008 14:07

Já, jeho Veličenstvo

Re: Něco z druhý strany

určitě mi někdo vytkne že pracuju v gastronomii.. Byl jsem v Mc Donalds a zažil jsem situaci, kdy zákazník začal křičet že ten sýr nechutná jako čedar a tak hamburger vzal i s krabičkou, položil na stůl, práskl do toho pěstí a prodavačkám to hodil na stůl. Vstal jsem a řekl mu že je obyčejný primitiv. Zákaznící (jedno jestli gastronomie, elektro,......) se často neumějí vůbec chovat a s obsluhujícím jednají jako s nějakým póvlem. Rozčilovat se na prodavačku/obsluhující v Mc Donalds že sýr nechutná jak má, řvát na ní, to mi přijde vyloženě trapné.

Jak jste řekl, zamést by si měl každý před vlastním prahem. A ne svádět to na vnější vlivy. A hlavně by se obě strany měly umět chovat. Což ale zpravidla jeden neumí.

0/0
3.5.2008 14:53

säppho

Re: Re: Něco z druhý strany

Bohužel mírně smradlavý mcdonald, v usa stravovací zařízení pro chudé se nedá považovat za restauraci.  A ještě jsem tam nezažila aby hamburger vypadal jako na letáku:-©

0/0
3.5.2008 20:15

petr

Re: Re: Re: Něco z druhý strany

To je další specifikum českého hosta. McDonald je předraženej nesmysl, bet chuti, bez zápachu. Jen kdybych já ten karboš napálil za 100kč. Tady je to restaurace pro snoby. Ha ha . Dost se tím bavím jak u mě v restauraci rozebírají kvalitu vín a argentinského hovězího. Pak nasedaj do auta se samolepkou McDrive na okně . JoJo. Hurá, že už nemaj bílé ponožky.

0/0
3.5.2008 20:56

Nelde

Re: Re: Re: Re: Něco z druhý strany

Jasně. A proč ne. Nejsem fanoušek maců, ale znám celou řadu lidí, kteří tam chodí protože je to rychlé, čerstvé a nezávadné. A ještě jsem neviděl argentinskou svíčkovou jako drive-in.

To je jako vyčítat člověku s luxusním autem, že jede metrem.

0/0
26.5.2008 10:19

j.u.s.t.i.c.e

Re: Něco z druhý strany

kolik hospodských se chová dle paragrafu 616?

0/0
6.5.2008 14:37

pes filipes

Re: Něco z druhý strany

No je vidět, že nejste číšník, ale pingl!!!!!!! a těch je v našich luzích a hájích jak naseto, obsluha bez kvalifikace, chování řeznického psa, dobrý den, děkuji, prosím a nashledanou jsou slova, která většinou tato lůza nikdy nezaslechla, odporný tlustý špinaví kuchaři s cigárem v kuchyni, hygiena na bodu mrazu. Úroveń personálu ve spoustě případů ubohá, kultura vyjadřování totéž, povalující se personál u baru nebo ve výčepu. Objednávka rovná se zátěž pro obsluhu, nevysypané popelníky, dochucovací prostředky ve stavu, že si člověk raději ani osolit nechce apod., apod.. rád bych podotkl - nehovořím o zaplivaných putykách, nýbrž o rádoby zařízeních, které se honosí ještš názvem "restaurace". 

0/0
23.5.2008 14:31

synek

napoj + led

tak tohle je zrovna typicky pripad u McDonalds, Cola z tretiny jen led...Rv

0/0
3.5.2008 11:29

MB

Re: napoj + led

To jsem si taky myslel,ale ČOI tam dělala kontrolu a míry byly správné bez ledu. Což mě osobně překvapilo!

0/0
3.5.2008 11:36

Hups

Re: Re: napoj + led

Oni na tomhle fakt nejedou. Ty coly tam davaji hromadu a i kdyz se to nezda, tak je tam presne tolik kolik sis objednal a vetsinou i trochu vic. Nemaj to zapotrebi, protoze by se po nich kazdej vozil. Kdyz si das bez ledu, tak dostanes jeste vic coly nez normalne. Takze kdyz si das 0.4 s ledem, tak dostanes 0.4, kdyz si das bez ledu, tak 0.4 + jeste nejaky ten kousek. Oni tu colu "vyrabi" ze sodovky a coloveho extraktu, takze musis rict, ze chces bez ledu, aby tam byl spravny pomer, protoze jinak dostanes jiny pomer sirupu a sodovky.

0/0
3.5.2008 12:29

yahoo hooray

Re: Re: Re: napoj + led

ty jsi vtipny, v Coca-Cole jsem pracoval a tam se take micha ze sodovky a koncentratu, proste se takhle dela. A jakykoliv napoj obsahujici vodu se pridanim ledu redi, to je snad logicke. 8-o

0/0
3.5.2008 14:15

Hups

Re: Re: Re: Re: napoj + led

No a jak jinak by se to vyrabelo, nez smichanim sirupu a sodovky? To prece nebyla ta pointa ;-D;-D;-D

0/0
3.5.2008 15:21

Miki

Včera jsem pro jistotu nezaplatil vůbec

....jsem zvědavý, kolik mi ten gizd výčepní dneska řekne, že jsem jich včera mlasknul

0/0
3.5.2008 10:58

bobo

reklamace

Problem reklamace je v tom, ze pokud budu reklamovat jidlo, tak definitnivne do toho druheho, mozna lepsiho, mi nekdo plivne!!!! nebo v nejlepsim pripade vyuziji 10 dni stareho masa, michaneho kazde rano ve skalici modre, aby melo barvu..... Reklamace v pripade restaurace je tezka. Nejlepsi je jido vratit a nezaplati za nej a odebrat se do jine.... realita, drsna, ale overena..... bohuzel.... :-/

0/0
3.5.2008 9:49

Hups

Re: reklamace

Reklamovat v restauraci v podstate nejde.

0/0
3.5.2008 12:30

Petr

Re: reklamace

 Proč bohužel. Tomu se říká konkurence a je to úplně normálka

0/0
3.5.2008 14:09

Smíchovák

Plzeňská restaurace Anděl na Smíchově

V této nalejvárně je vždycky plno lidí,  ikdyž každé pivo je minimálně o 2 cm pod míru. V tomto bucláčku je to rozdíl mínus jedno deci. Takže platíte 0,5 litru ale vypijete 0,4 litru.  Nikdo neprotestuje a všichni jsou spokojení. Rv?;-O

0/0
3.5.2008 8:46

itexpert

Re: Plzeňská restaurace Anděl na Smíchově

myslis Plzensky dvur? dnes je to prejmenovane na Jihocesky dvur. Nedavno jsem si tam dal kureci cinu, cely tyden jsem potom stravil se salmonelou na WC. ;-€

0/0
3.5.2008 13:29

Petr

Re: Re: Plzeňská restaurace Anděl na Smíchově

To nemohla být salmonela. Byl by jsoi tam dýl.;-O

0/0
3.5.2008 13:59

cufir-mufir

vochmelkove

Vochmelkum je to burt, ze toci podmiry, jsou radi, ze jsou nekde doma, tak tu podmiru snesou. My, co si dame v hospe jedno pivo za tyden, nam nevadi chodit do restauraci, kde sice pivo stoji o neco vic, ale kultura je zcela nekde jinde a casto tam ani neni zahuleno R^

0/0
29.4.2008 7:57

m

Re: vochmelkove

lol. tohle je fakt kvalitni nazor

0/0
29.4.2008 9:44

synek

Re: vochmelkove

ty jsi pako

0/0
3.5.2008 11:34

Radek1979

tak to máme 28 za to pivi

tady máte 25 pane vrchní, zbytek dojde :) Už sem to párkrát zkusil a docela koukali. Většinou neřekli ani slovo a odešli.;-)

0/0
29.4.2008 7:07

Lessfax

Re: tak to máme 28 za to pivi

;-D;-D;-D tak to je mazec

0/0
21.5.2008 12:13

Tyrann

Nejvetší podmíráky v severních Čechách

..má na svědomí ústecká Hnáta. ;-DR^ Je to pajzl, ale legenda a duše celé Klíše... V

0/0
28.4.2008 22:48

Il68

Re: Nejvetší podmíráky v severních Čechách

a největší podmíráky dělal /a možná ještě dělá) ten pingl s knírkem, co vypadal jak Sudeťák, ale má to tam duši, to je fakt... V

0/0
28.4.2008 23:35

jiri.kana

Re: Re: Nejvetší podmíráky v severních Čechách

Jarda, nebo jak se jmenoval... Jarda a Valtr, to bývala akční dvojka!

0/0
29.4.2008 9:13

Denek

Příplatek za pstruha

Nevíte někdo, jak se bránit okrádání personálem, objednám-li si pstruha, v jídelním lístku je napsáno že za každžých 100g navíc je 5 Kč, nakonec jsme podle ceny (nikoliv podle toho co jme skutečně měli na talíři) platili tak za kilového óbrpstruha ??

0/0
28.4.2008 21:50

Míra

Re: Příplatek za pstruha

100g za 5,-  Kč, to je kilo za 50,-. Vydřiduši ;-D

0/0
29.4.2008 7:59

s3icc0

haha

tohle možná funguje v nóbl podnicích, ale tam kde já to znám bych tak maximálně ještě dostal na hubu

jinak jak je to s tím když mám na lístku víc položek než jsem zkonzumoval? Když totiž sedí více lidí např. na pivu a každý si dá tři (čísla pak můžou být až astronomická např. 27kousků:-D) a je tam jedno navíc - v tom  lepším případě. Je to špatně dokazatelné a mě by zajímalo co pak...

0/0
28.4.2008 17:23

wall

Re: haha

stane se no, někdy se prostě splete někdo u stolu (potom už nevíš jestli máš 7 nebo 8) někde to nechaj bejt..... a někde to chtěj tak to rači zaplatim než abych sehádal s nákym pinglem.... tak 20Kč nic neznamená

0/0
28.4.2008 17:33

Lukke-Luk

Re: haha

Do takové hospody bych nikdy nechodil...

0/0
28.4.2008 17:48

Hups

Re: Re: haha

No, to je zrejme asi bohuzel tady normalni ... Jak nema kazdy svuj ucet, ktery ma neustale v ruce, tak to je "vetsinou" tak. Najdou se i svetle vyjimky, to je pravda. Ale uz se nam i stalo, ze jsme sli 3 do hospody, kazdy kofolu, 1 pivo a smazak a na uctu bylo o 5 piv vic ... :-©

0/0
29.4.2008 1:08

komentator-1

Re: Re: Re: haha

nezřídkavé jsou ovšem i případy, kdy ve větší společnosti šidí platící a na poslední toho zbyde moc ne proto, že by šidil personál, ale holt proto, že první odešli lakomci.

0/0
29.4.2008 9:53

C.J.

Re: Re: Re: Re: haha

Stát se to může, ale s takovými lidmi snad nepiju. Stalo se nám, že v jedné restauraci v Peci, každý měl přesně 2 piva, ale na lístku bylo o 2 víc už před placením. Když se pije víc, těžko se to počítá. Proto mám radši, když se za všechno platí hned.

0/0
29.4.2008 14:31

Hups

Re: Re: Re: Re: Re: haha

Jo to je taky pravda. Nekdo zapomene na pivo tuhle, na limcu tamhle a ten posledni toho ma ranec. Proto uz nepiju na spolecny ucet, vzdycky si reknu o vlastni.

0/0
3.5.2008 10:04

redpower

Re: Re: Re: Re: Re: Re: haha

jj chce to bud vlastni ucet, nebo platit prvni ;-D

0/0
3.5.2008 15:43

j.u.s.t.i.c.e

Re: haha

To s přebývajícími pivy řeším tak, že to prostě nezaplatím:). Vždyť ti vrchní nemůže vyrvat peněženku z kapsy a vzít si ty prachy sám. A když moc brblaj, tak jim řeknu, ať zavolají policii, když si myslí, že jsem je okradl. Hotovo šmytec. Někdy se může stát, když se víc pije,že něco přebývá vinou pijáků.Ale když se moc nepije a všichni vědí co měli....nad tím rukou nemávám.

0/0
6.5.2008 14:36

vymrzovac

zajímavé.....

."....měli byste si vyžádat jídelní lístek......"    ještě nedávno se psalo o tom,že je POVINNOSTÍ předložit nebo mít vyvěšený jídelní lístek. V opačném případě že nevznikl smluvní vztah........;-)a teď babo raď!

0/0
28.4.2008 15:20

Alcator

Re: zajímavé.....

jenže tady jde o případy, kdy vejdeš do lokálu a rovnou zahlásíš "dám si smažák!" - pak, když zjistíš, že tady mají smažák jen 75 gramů místo třeba běžných 100 - 120, tak máš smůlu. Zatímc kdyby sis vyžádal lístek, věděl bys to předem a šel jinam.

0/0
28.4.2008 19:00

stoural

Re: Re: zajímavé.....

Blbost. Kdyz zahlasim Smazak a dostanu smazak 75 gramu, ackoliv na listku je napsano 100 gramu, muzu to reklamovat, pochopitelne.

0/0
28.4.2008 22:28

Petr

Re: Re: Re: zajímavé.....

Nemůžeš, Pochopitelně. Poněvaž u sebe nemáš váhu natož ocejchovanou. Trubko. Jak to poznáš?

0/0
3.5.2008 14:11

palok59

zábava

když dostanu očividného podmíráka, potom jej vypiju jen způlky - abych ukázal, že i podmírové pivo mi stačilo, nasypu tam sůl a zaplatím je a chvilku počkám - udělal jsem to třikrát - vždycky se za chvilku někdo ozval že mmu donesli zkažené pivo. Nikdy bych si nenechal pivo odnést a dotočit - to samé u jídla.

0/0
28.4.2008 15:10

Hups

Re: zábava

Jo, nechat to jidlo odnest a nechat si prinest "nove" to bych se bal ...

0/0
29.4.2008 1:07





Finance.iDNES.cz radí

Víte, že půjčku můžete vyřídit kompletně on-line?

Další rady k nezaplacení

Dopřejte si vše a přesto utrácejte chytře!

V sekci osobni.finance.idnes.cz naleznete výhodné nabídky finančních produktů, energií a telefonování.

Vstupte do obchodu

Poraďte se s odborníkem

Nevíte si rady s finančními otázkami? Naši odborníci vám vždy poradí v každé životní situaci.

Vstoupit do poradny

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.