- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Prostě borka. A draho tam mít nebude, když ''nejdrazsi'' je za 80/100g.
Kvalitním dobrým zrajícím sýrům dávám přednost i před masem. O uzeninách nemluvě. Přece jenom se nedají zrající sýry při výrobě tak ošidit a nahrazovat výchozí suroviny něčím jiným a levným. Příkladem je soja, tuk, voda, separát a další bordel v uzeninách. Masa je v nich velice málo - jestli vůbec nějaké. Kvalitní sýry jsou bohužel také o dost dražší. Mezi kvalitní sýry ale nepočítám náš Eidam - ten je při výrobě také nahražován levnější surovinou, proto je tak zázračně levný. Některé současné lahůdkářské pochutiny mi začínají připomínat výrobky z fabriky pana Tricatela z filmu "Křídýlko nebo stehýnko".
největší hlupota je kupovat drahé sýry,není jak si doma vyrobit sýreček,tak jako za dávné doby,zásada kvalitní mlíko od domácí kravky a kvalitní tvaroh je na světě.
než ve Švýcarsku (jak je u nás u mnohých kvalitních dovozových potravin zvykem), tak je to dobrá zpráva.
všech možných typů a ze všech druhů mlék..... kraví, kozí, ovčí.. ale je fakt, že u nás je velice malý výběr, škoda ale olomoucké tvarůžky a romadůr či niva jsou také dobré....
Zrovna ta Niva bývá dost často jeden velký, tuhý, tvarohový průser, ve kterém je cítit leda sůl. Zvlášť ta předem krájená a balená ze supermarketu, to je skoro sázka na jistotu, ale aby taky ne, když to stojí i 150 za kg. Osobně si moc rád připlatím za aromatický plísňák typu Caesar (a ten ani není o moc dražší), který lze vychutnat, a to v menším množství. Člověk toho pak moc nesežere, nekyne, utratí cca stejně a je spokojenější.
mám radši maso. Jen by mně paní novinářko zajímalo, který chyběly "robertci". Já jen, že v Jesenici je i sexshop
Tady jsou komunisti, vemte nohy na ramena a utíkejte co Vám nohy stačí, zpátky na západ. Tady Vás časem bolševici stejně odkráglujou a Vaše děti taky. Tak utíkejte co Vám nohy stačí. Tady je bída a hlad. Kam jednou bolševik vstoupil tam 1000 let tráva nevyroste.
Dobry den,
dovolim si tak uplne nesouhlasit, dost zalezi od jakeho ceskeho vyrobce ten eidam nebo nivu kupujete, znam alespon jednoho, kt. je vynikajici. Od toho, kdo vyrabi PVC nekupujte. Jinak me osobne chutna Niva vice nez roquefort, ten je chutove na me moc vyrazny. A vzdycky kdyz jedu do Svycarska si par kilo Gruyeru privezu.
Reakce na prispevek : Ta paní je velice slušná, co se týká PVC - hmot, zvaný... , akorat se mi ji podarilo vlozit jinam.
Přeji hodně úspěchů, chci se jen zeptat jak je tedy ošetřen prodej sýrů, jejichž výroba odporuje normám "EU".
Jestli máte na mysli výrobu sýrů ze syrového mléka, tak ta není zakázaná v EU! Je to jen otázka, jaký máte stupeň čísla mlékárny a od toho se odvíjí Vaše možnosti prodeje! Dám Vám příklad od nás z Jižního Tirolska. Pokud máte registraci mlékárny na obci, můžete sýry prodávat v celém Jižním Tirolsku, pokud máte registraci z provincie, můžete prodávat v JT a v přilehlých provinciích a pokud máte evropské číslo můžete prodávat v celé EU, ale tohle číslo je jeden veliký problém a je to neskutečně finančně náročný. Podmínky tepelné úpravy mléka zrušila EU svojí směrnicí v roce 2006.
Jdu pohledat, co máme dobrého, nějak jsem dostal při čtení chuť. Nejlepší je napráskat se něčím dobrým takhle na noc