Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Na samotě rozjela „retrobyznys“. Vaří a prodává domácí marmelády

Blanka Milfaitová opustila teplé kancelářské místo a dala se do podnikání. Snaží se prosadit s marmeládami z kvalitního ovoce. Teď za ně získala prestižní ocenění v Londýně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V83á36c58l60a71v 48Š45u35b92r32t 9817553148647

Strategie "luxusní" malovýroby je zvolená dobře. Vzhledem k tomu, že má zřejmě malou kapacitu, je správné soustředit se na kvalitu a dodat tomu ještě punc speciální, i když drahé, sklenice. Nejen já ale asi zůstanu u marmelád z Lidlu;-(;-(

+1/0
12.3.2013 11:10

V28ě53r55a 38S30t79o22e76v94o68v58á 3464155546

Jako dárek skvělé, ale jako denní spotřeba je 60,- Kč za prázdnou skleničku holý nesmysl.

+14/−1
10.3.2013 17:04

M17i67r78a 10L83o41v20e 3954100818904

...za prazdnou sklenicku 60; Kc?

0/0
25.5.2013 23:53

K75a93t94k49a 75H54o35š77k34o71v69á 4502662961480

Možná by bylo fajn udělat i řadu v levných sklenicích, kvalita obsahu netrpí a dostupnost pro obyč. lid se zvyšuje. Efektní sklenice by lidé kupovali v případě dárku či zahr. turisté jako suvenýr.

+16/−1
10.3.2013 13:16

J63a35n 89S52l15a63v80í65k 3341190895708

Předpokládám, že nepodnikáte že? Tady nejde jen o obsah, ale o celkově luxusní produkt... Nové Ferrari taky stojí 4+ mil a šlo by udělat levněji... Její cesta je správná...

+5/−2
11.3.2013 15:15

J58o14s82e37f 77V61o43m79á14č67k50a 5273434853764

Jenže to nové Ferrari není věcí každodenní spotřeby, navíc u něj jde o design - tím autem se budete chlubit. Vynikající marmeládou se sice také můžete chlubit, nicméně pokud se budete chlubit skleničkou, asi si lidé budou ťukat na čelo. Třetina až polovina nákladů pouze na obal, i když to není nezbytné pro obsah, je opravdu blbost. Jak píší ostatní: mohu ochutnat, ale pravidelně kupovat nebudu, i když bych se mohl po marmeládě utlouct, protože pořád budu mít v hlavě ty vyhozené peníze za sklenici (při konzumaci 1 marmelády týdně je to 250 Kč měsíčně a to není zrovna málo).

Paní bych doporučil, pokud chce mít tyto skleničky, sklenice zpět vykupovat nebo zavést zálohu - zákazník by investoval jednou a měl by marmeládu pořád v pěkné sklenici.

+4/0
12.3.2013 15:08

L64e86n20k28a 25K74o93m87á14r42k29o25v65á 2658133331

Na stránkách píše, že sklenice je vratná za dvacku. Škoda, že to autor článku opomněl sdělit.

+3/−1
12.3.2013 16:04

J90o71s71e97f 98V72o38m88á46č98k56a 5303294493224

Díky, to je docela podstatná informace. Přesto je 40 Kč pořád docela drahý špás.

+2/0
13.3.2013 13:23

M87i28r53a 61L50o58v25e 3114660268834

Jak za dvacku? ...Sklenice lze opětovně použít pro další zavařování, případně nám vrátit - jako vratné láhve :-), za "třicetikorunu" zpět! ...pise ve svem ceniku

0/0
25.5.2013 23:52

P66e70t21r 57H19r88a41b95á52k 6280707562870

Myslím si, že spousta lidí má raději ty své domácí. Tohle budou kupovat lidi bud ze zvědavosti, z lenosti si udělat své, ze snobství nebo firmy, které potřebuji kvalitní do výroby (např. palačinek). Každopadně velikánský úspěch a držím jí pálce, aby jí to vydrželo. kdyby byl takový každý.

+8/0
10.3.2013 10:39

R28a87d62i97m 94P35o80l10á85š87e67k 9746163509119

On vlastně tento článek ukáže, jestli ta paní prodává nebo neprodává dobře.

Pokud je prodává dobře, tak díky tomu, že ty její výrobky spousta lidí pozná získá dlouhodobé zákazníky a podnikání rozjede.

Pokud prodává špatně, koupí v nejbližší době pár desítek nebo možná pár stovek lidí ty marmelády jednou ze zvědavosti a potom už ne......

Ještě že ta paní, podle diskuze níže, vedle podnikání vlastní i kdesi penzión.  Takže  když jí to podnikání krachne, nespadne s dluhy na dno jako jiní takoví, kterým se to nepovedlo.

+3/0
10.3.2013 7:10

J66i73ř86í 14Š36t86ě24r28b98a 9143132147125

samotná sklenička stojí 60Kč a plnou ji pak prodává cca za 110Kč? :D aby jen obal potraviny tvořil víc než 50% ceny je tedy vskutku neobvyklé..na druhou stranu pokud ji stačí prodávat málo (či nemá další kapacitu), tak proč ne..je to její věc

+7/0
9.3.2013 22:32

O58n91d34ř69e40j 89Š63t54ě33p44á11n79e37k 5269910638709

Pokud je na krabičce od zubní past nanesený zlatý nebo stříbrný foliový tvar, tak ta krabička stojí víc než zubní pasta uvnitř.

+2/0
10.3.2013 0:11

R55a52d25i54m 90P25o40l55á38š87e23k 9836583949469

Něco na tom ,je, ale na druhé straně když těch krabiček tiskárna udělá 100 tisíc v jedné sérii a provedení, cena jde o hodně dolů. A neměl by to být potisk fólií, nýbrž potisk stříbrnou nebo zlatou barvou, takže o moc dražší proti potisku běžnými barvami to nebude. I když to bude prostorový tisk.

Holt to je marketing, takový výrobek je určený pro prostoduché lidi, co preferují zboží s lesklými třpytivými cetkami a neuvědomí si, že při té nízké ceně to je na úkor obsahu.

+1/0
10.3.2013 7:17

K42a55r39e55l 97M14o29k81r16y98k 9853459699227

110 za malou marmeládu8-o

+7/−5
9.3.2013 21:17

J71a26n68a 75N83o59v22á88k70o12v63á 4462556551406

A nebylo už to v nějakém Americkém filmu;-D?

0/−2
9.3.2013 20:43

J67a18n90a 87N71o34v39á22k71o81v64á 4552656791836

Proč mínus? Film se jmenuje Baby Boom.

+1/0
10.3.2013 18:27

M77i52l24a86n 62V14o63t71a69v34a 5434786191832

takže se jedná o klasický marketing. Tedy pokud vynechám tento článek, protože ten sám o sobě výborně pomůže. Lépe jak utrácet za bannery. A ta předražená sklenička je pouze nástroj prodeje. Jako s vínem. Každý vinař a milovník vína ví, že kvalitní vino bývá v obyčejné lahvi bez jakýchkoli pozlátek. Pokud nemáte kvalitní produkt, doháníte do vyšperkovanou lahví. Takže si pak víno konzument laik nekupuje kvůli kvalitě, ale lahvi. Zde je to podobné. V dnešní době stačí kolem víčka zavázat kus pytloviny a už se produkt tváří jak, dnes velmi oblíbený výraz, "farmářský" ( zdravý, domácí atd.). Neříkám, že zrovna tato paní nevyrábí velmi dobré a kvalitní produkty, ale pokud budou tak dobré jak se uvádí, určitě si najdou své místo na trhu bez předražených pozlátek a výmluv, že se nám líbí. Protože pak to také může skončit tak, že to sem tam lidé koupí jako hezký dárek, ale množství prodejů nebude stačit na další rozvoj. Ale jinak držím palce a jen více kvalitních produktů na našem zatím záchodovém trhu..

+8/−2
9.3.2013 19:11

J10a66n 45K21a90n27t 2375619156571

Doufam, ze pani Blanka ma v sortimentu i brusinkovou zavareninu, i kdyz to neni v clanku uvedeno. V opacnem pripade by se jednalo o velky nedostatek, nebot v zemi, kde lide zboznuji hovezi (svickovou) na smetane a casto i zverinu si nedokazi predstavit, ze bych tyto  pokrmy vychutnal bez brusinkoveho dzemu. Ziji ve Francii, casto si pripravuji pro sebe i pro francouzske zname svickovou a zverinu a k tomu si brusinkovou zavareninu pripravuji sam z mrazenych lesnich brusinek svedskeho puvodu. Sklenicka (250 g) me vyjde cca na 35-40 Kc, v obchodnim dome bych za sklenicku brusinek o obsahu 200 g zaplatil v prepoctu cca 140 Kc, coz se mi jevi neunosne. Preji pani Blance hodne uspechu v jejim podnikani, ale jeji ceny by byly prilis vysoke i pro francouzsky trh, natoz pro ceskeho zakaznika. Ve Francii koupim vybornou jahodovou ci malinovou zavareninu za 50-60 Kc (napr. znacka Bonne Maman, 90% ovoce) a navic v pekne sklenicce a s peknou etiketou. Ale jestli pani Blanka najde pro sve predrazene marmelady na Sumave zakazniky, tak proc ne ?

+5/−1
9.3.2013 16:03

M50i89r61a 22L19o14v74e 3434450568254

$25.99 (baleni 6 ks) ...takze jedna sklenicka vyjde v USA na $5 ...a postovne k tomu dalsich $7,25!!

Bonne Maman Strawberry Preserves, 13-Ounce Jars (Pack of 6)

0/0
26.5.2013 0:01
Foto

M10a42t90o82u70š 42F73o21r78m87a34n 5710757596897

Držím palce, víc takových lidí tahle země potřebuje. Rád bych sám tenhle krok udělal a to mi ještě není ani 25, jen musím přijít na to kudy. Nicméně paní obdivuju, fandím Vám ať se daří. Jen mám výhradu k těm skleničkám, marmeládu bych si koupil, ale dávat z ceny 150 kč 60,- za uhrazení nákladů na sklenice mi nepřijde strategické, ale třeba to funguje pak jako nějaká dózička. R^R^R^

+12/−2
9.3.2013 15:14

R46a28d14i73m 36P37o61l62á74š52e98k 9886373339779

Coby. 

Vyzkoušej si, jestli to umíš udělat a potom si propočítej všechny náklady, kolik by tě ta výroba stála plus nějaký zisk a vyjde ti cena. A pokud ta cena bude konkurenceschopná, můžeš se do toho pustit.

+2/0
9.3.2013 15:43

M28i78r75a 91L26o95v12e 3474790488494

Ja to rozhodne vyzkousim, tady na Floride lide doma marmelady stoprocentne nevari. Mohla bych je pak prodavat na zdejsim farmarskem trhu, za poplatek $25/den. Pekne sklenicky jsou tady k mani uz od 42 centu i s vickem na zasroubovani. Divala jsem se kolik by staly stejne, jake pouziva pani Blanka, ale ty jsou i tady drahe. Jedna stoji 3 dolary, pokud jich objednam vic jak 200ks, tak uz jsou tam pak slevy. Ale myslim si, ze kdyz pouziju ty levnejsi sklenicky, tak se nic nestane. Pres vicko naaranzuju nejaky pekny textil a prevazu to stuzkou, lykem, nebo jen nejakym peknym motouzem ...to taky udela paradu. Ale jsou tady k mani i ruzna ozdobna vicka, potisk modro-bila, cerveno-bila kosticka, taky s ruznymi obrazky ovoce.

Ale myslim, ze bude zalezet hlavne na tom co je uvnitr sklenice. Jdu pohledat nejake recepty a napady a pustim se do toho.

0/0
26.5.2013 1:45

M37i42r80a 89L10o24v92e 3154400488164

Akorat me nejde do hlavy, jak to,ze pani Blanka vari povidla celych 50 hodin jak tady pise v jeji nabidce.

nabidka: Švestková povidla se slivovicí, 250g ...175 Kč

celé české švestky, 45ti% slivovice (na 250g sklenici bylo použito 500g švestek) vařeno 50 hodin, obsahuje 100% švestek

Ja jsem je mela hotove asi za 8 hodin.

0/0
26.5.2013 1:59

R92a50d56i42m 12P55o46s64p55ě42c12h95a 2184752720224

Klobouk dolů, držím paní palce a přeji hodně štěstí R^

+7/−2
9.3.2013 14:50

M19i97r77a 76L40o54v46e 3604470808474

R^R^a ja take!!

0/0
26.5.2013 7:25

L68u50k31á48š 83V76a31ň43u88r70a 1585474903473

Držím palce, ale nedokážu si představit, že by jí to uživilo. Pokud je skutečně sklenička za 60Kč, něco stojí ovoce a ostatní příměsi, něco energie, tak bych skoro řekl, že to dotuje. ;-D V tom případě, by ale volba tak předražené skleničky byl hodně špatný podnikatelský záměr. Ale i kdyby měla skleničky i po 10Kč, tak by musela mít velkovýrobu, aby se uživila. Pak je ale otázkou, kolik by toho musela vyrobit aby měla rozumnou hodinovou sazbu. Ono je rozdíl udělat pár kousků a dělat to ve velkém. Držím jí palce, ale obávám se, že buď sleví na kvalitě nebo bude muset rozjet velkovýrobu někde ve městě. Sice díky internetu a této reklamě může mít dost objednávek, ale lidé už jsou více nedůvěřiví a také řeší výši poštovného. Už jsem udělal zkušenost, že je lepší zahrnout poštovné do ceny výrobku a na větší počty kusů v objednávce dávat slevu. Lidé jsou ochotní zaplatit za poštovné 30Kč, ještě skousnou 50Kč, ale víc ne. Mám tetu, vaří marmelády pro celé příbuzenstvo, ale když spočítám všechny náklady, tak jsou větší než uváděné ceny (pokud je tedy sklenička za 60Kč). 8-o

+5/0
9.3.2013 14:23

L45a53d28i66s17l77a90v26a 24S37t98r92n69a33d55o68v18a 3728614331972

navíc pro ovoce jezdí  do Itálie a má  jednoho zaměstnance....

+1/0
9.3.2013 14:27

M77a21r68e16k 47M27a35z30u71c61h 2346573733

A v tom mi hapruje ta kvalita.Nevím,ale takto pěstované a ždímané rostliny na ovoce podle mně nemůžou dávat kvalitní ovoce.Ano budou mít euro velikost,barvu chuť a euro bezkazovost,ale nikdy se takové ovoce nevyrovná tradičnímu pěstování,které samozřejmě nemá takový výnos.Jinak samozřejmě přeju paní ať se ji daří a je to určitě vhodnější varianta než velkovýrobců.

+1/0
9.3.2013 23:25

M46a68r69e30k 65S19l68a56b61i25h38o18u22d69e37k 7468601662233

Paní má ještě penzion v Železné Rudě. Z jeho výnosu se dá taky něco zadotovat.

+1/0
9.3.2013 14:54

V36l75a46s80t48i81m56i28l 63Š89t79e35c55h11e62r 4341136980134

Přeju jí to,ale nevěřím,že se udrží.Doba je zlá a lidi koukají na každou korunu.Navíc není tak těžké si tu marmeládu vyrobit sám.Srazí ji na kolena markety a český stát,který myšleno ironicky miluje lidi,co se snažíněco dělat.

+2/0
9.3.2013 15:04

M14i71l81a51n 69V97o97t78a10v66a 5684166451852

Nejsem kuchař, takže tomu nerozumím. koukám na její stránky a u některých "marmelád" je uvedeno 50% ovoce. co tedy tvoří ten zbytek?

+3/−2
9.3.2013 14:13

M86a75r34e64k 21S50l66a75b39i43h11o60u61d14e15k 7238661332733

Éčka?;-)

0/−3
9.3.2013 14:19

L77a24d53i37s77l67a79v81a 23S50t82r77n12a14d11o89v88a 3218664361682

voda se želatinou ..jinak Marks-spencer - 80% ovoce TESCO finest taky ....

+4/−1
9.3.2013 14:22

L69u12k21á30š 47V63a84ň40u55r36a 1875544623173

Cukr, pektin, voda. Slušné marmelády mají 80 - 90% ovoce.

+5/−2
9.3.2013 14:25

L17a29d94i52s51l69a67v87a 73S35t41r20n70a49d46o77v53a 3968304621572

přesně tak a okolo 65 kaček jí koupím taky když je v akci, bez akce okolo 75

+3/−2
9.3.2013 14:28

R75a88d52i46m 22P53o92l68á86š74e69k 9826183589489

Slušné marmelády mají 120 - 140 % ovoce. Protože část vody se odpaří a marmeláda se tak zahustí.  Většina ovoce je tak řídká, že jenom prosté rozšmelcování a tepelné zpracování ovoce přinese řidkou nepoužitelnou skoro tekutinu.

Takže pokud tam uvádí 80 % ovoce, bude tam mít takových 20 - 40 % náhražek.

+2/−2
9.3.2013 15:42

O28l53g78a 62K43u37t91í50l79k11o85v40á 8432342727401

Marmelády všeho druhu dělám už roky, ale Vámi uváděná procenta mi přijdou hodně divoká. Pokud to děláte standardním způsobem (tj. bez jakéhokoli doplňku), pak se většinou používá poměr 1:1 s cukrem - takže 50% ovoce je naprosto v pořádku. S různými želírovacími prostředky se dosahuje menších poměrů cukru.

Samozřejmě by to asi šlo vařit tak dlouho, aby se odpařila zásadní část vody z ovoce, ale to si raději přidám trochu želírovacího prostředku a vařím to pár minut, než to odvářet několik hodin. Neláká mne představa, co z toho ovoce pak zbývá.

+6/0
9.3.2013 15:57

R77a72d64i70m 16P50o58l82á82š92e27k 9896263829709

No vida, želírovací prostředek = náhražka.

0/−3
9.3.2013 16:07

O51l95g67a 25K20u68t38í22l76k74o13v21á 8122862807621

Náhražka čeho? A i když ho použiju, je to 20g (nebo možná 25g - teď nemám sáček po ruce) na 1 kg hmoty (ovoce+cukr). Navíc paní to nepoužívá, pokud jsem se na stránkách dobře dočetla, jen čistý pektin (10g na 1 kg).

+2/0
9.3.2013 16:23

R89a24d19i98m 75P66o98l65á45š59e60k 9716263549309

Náhražka ovoce, přirozeně.

Pektin je jinak výtažek z nezralých jablek.

Ještě se tam může dávat želatina a to je výtažek z vepřových kližek.

Nejlevnější marmelády v marketech mají uváděn obsah ovocné složky tak 40 % Lepší těch 70 - 80. Naopak pod takových 30 % už to v obchodech není marmeláda, ale ovocná pomazánka či něco takového. Ale třeba zrovna náhodou před cca měsícem jsem se díval na jahodovou marmeládu Hamé v Kauflandu a ta měla obsah ovoce 120 %. Levná švestková tamtéž má 140 % ovoce........

Jinak si myslím, že je podstatné, aby bylo uváděno pravdivé složení.

+1/−1
9.3.2013 17:04

M97i83r42a 69L30o74v95e 3604620128684

R^Vzdyt pani Blanka nabizi take sva svestkova povidla se 100% svestek!!!

0/0
26.5.2013 7:32

E53l67i29š69k95a 91K67u83č28e24r58o82v15á 7159462173523

to není náhražka, to je ztužovadlo, jinak by většina ovoce nedržela "marmeládovitost" a řídce tekla i po vyvaření. tak si musíte vybrat -buď cukr, nebo pektin. osobně volím pektin.

+2/0
9.3.2013 16:55

E92l23i17š23k92a 41K42u89č36e89r29o98v87á 7549652403563

jo, a pektin se dělá z jablečných šlupek, takže výhrady ohledně chemie proti tomu mít nelze.

0/0
9.3.2013 16:57

J95a13n 73K77r75k 1411567673712

a ja vzdycky myslel, ze celkem (v tomhle pripade sklenice marmelady na pulte v obchode) ma vzdy 100% ;-D

0/0
9.3.2013 18:10

R24a92d47i35m 27P37o61l87á46š68e69k 9356623419389

jojo, to je obchodní trik. Když se při výrobě musí kvůli zahuštění odpařit nějaká voda, takže na 100 gramů marmelády je potřeba 120 gramů ovoce, vypadá to na štítku velmi dobře. Źe to je zrovna tak vodnaté ovoce, že těch 120 gramů ovoce udělá třeba jen 40 gramů sušiny a zbytek, 60 gramů je cukr a potom třeba jablka nebo i řepa nebo další šidítka, to už ze štítku tak moc zřejmé není.

0/0
9.3.2013 18:21

J49a96n 14K22r27k 1861677613792

nicmene sklenice je porad 100% a ne 120% nebo 140% :-)

0/0
9.3.2013 18:23

R41a37d69i74m 94P35o51l91á30š55e16k 9256623749119

Souhlas, je 100 %

0/0
9.3.2013 18:28

M82i39r27a 29L12o98v27e 3554160688644

120-140% ovoce? A to se pripravuje jakym zpusobem?8-o8-o

U marmelád je hranice stanovená na 20 g ovoce ve 100 gramech výrobku, a tak třeba pomerančová marmeláda Schwartau je svým složením skutečně marmeládou, obsahuje z ovoce jen pomeranče, ale je jich tam jen 40 gramů na sto gramů výrobku. V extra malinovém džemu stejného výrobce je malin 50 procent.R^

0/0
26.5.2013 7:39

E57l53i88š15k91a 82K64u76č60e31r12o20v94á 7259232633203

no cukr přece ;-D

jak chcete udělat marmošku bez cukru?

naše maminky a babičky vařily marmelády 50:50 - půl váhy ovoce, půl váhy cukru. Na mě je to příliš sladké - sama vařím 70:30.

+1/0
9.3.2013 16:53





Finance.iDNES.cz radí

Víte, že půjčku můžete vyřídit kompletně on-line?

Další rady k nezaplacení

Dopřejte si vše a přesto utrácejte chytře!

V sekci osobni.finance.idnes.cz naleznete výhodné nabídky finančních produktů, energií a telefonování.

Vstupte do obchodu

Poraďte se s odborníkem

Nevíte si rady s finančními otázkami? Naši odborníci vám vždy poradí v každé životní situaci.

Vstoupit do poradny

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.