Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Otevřeli malou pekárnu, prosadili se v největších hotelech a na trzích

Majitelé malé pekárny Petite France Boulangerie nabídli českému trhu nejprve francouzské bagety a croissanty. Po třech letech podnikání už mají třicet druhů pečiva a daří se jim. Dodávají do největších pražských hotelů a mají úspěch na farmářských trzích.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J76a76n45a 46P68o84l89á13š69k84o65v95á 5357492528304

Tak to je paráda, přeji mnoho úspěchů:-)

+1/0
25.5.2014 17:12

P44e38t42r 82H76r76a67b42á92k 6590407892540

V Plzni ve francouzské pekárně stejná kvalita za poloviční cenu. Asi jsou v Plzni hlupáci, nebo je to tím, že více myslí na lidi? Každopádně mnamka...

0/0
23.5.2014 0:28

M96a37r29t26i97n 68S97k64á12l47a 8364817228378

Kde přesně? Zajdu se podívat. Zatím nejlepší chleba mají podle mě z pece nad Škodovkou směrem na Novou Hospodu (jméno jsem zapomněl).

0/0
25.5.2014 14:52

P24a53v86e17l 96K87u67c33h51t78a 4956241107984

V Avignonu proti papežově paláci - a to je nějaký prostor - jsem si přímo ve výrobně kupoval super croissanty - veliké, mastné za 25-30 Kč (na naše prachy). A ty byly. Zdá se mi to u nás zase předražené.

0/0
22.5.2014 18:11
Foto

J76a14n 74Č35e58r23m25á87k 4379768195517

jooo, holt, kdo se považuje za OBYČEJNÉHO člověka tak se musí smířit s tím, že bude kupovat OBYČEJNÉ věci, včetně hadrů, bot drogerky i potravin!...  :-P

A žádné remcání ;-O  mu nepomůže, dokud na sebe nezmění úhel pohledu a nezjistí, že OBYČEJNOST je oranžový klam na voliče!!

+2/0
21.5.2014 17:11
Foto

J82a32n 79Č35e94r55m93á64k 4409288495727

každý obyčejný je obyčejným pouze tak dlouho, dokud se obyčejným chce sám vidět...

0/0
21.5.2014 17:12

M32i92l65o38s14l77a47v 12P54o97h64u35n43e60k 3561627249986

Ani to nemúžu vyslovit, jak moc závidím Pražákům, že si můžou koupit, velmi kvaltní francouzké pečivo a nemusí žvýkat ty hrozné rádoby rohlíky, které se nedají požívat ani přímo v prodejné, a vzhledem k jejich kvalitě by je měla kontrola zakázat.8-o8-o

0/0
21.5.2014 13:16
Foto

J64a58n 40Č86e46r84m10á71k 4529108675157

i v regionech se dá vybrat... Např. u nás je družstvo s vlastní sítí prodejen maSA a tam prodávají i další své výrobky, jako je třeba io pečivo... Krom toho je bere i další obchod u nás... 

takže i u nás máme nabídku z tuzemských výrobků, které u nás byly vypěstovány i připraveny...

i cena je slušná (rohlík 2-2,5 Kč)  i když vyšší než v hypermarketech... 

ale v chuti je sakra rozdíl!...

takže výběr je a slušné potraviny se dají koupit, ne že ne!... Jen je muisíte kupovat jinnde než v marketech...

+1/0
21.5.2014 17:06

J44i46ř84í 35H61o35r30á58k 7588337985716

Dobře, taky si zaplatím za dobré uzeniny pokud si chci pochutnat, ale přijde mi na jazyk taková myšlenka, že kdysi to co bylo standard, je dneska výběrové nebo profi, myslím tím všechny produkty....

0/0
20.5.2014 23:53

T49o37m33a24s 10N61o93v47o11t26n28y 3831246918159

V podstatě tak to je.

0/0
21.5.2014 0:13

J29a52n13a 16P93o11l86á91š30k87o57v34á 5937362928494

řemeslo je téměř zaniklé, nikdo ho neumí naučit, nikdo také nechce pracovat rukama-také je to napsáno v článku.

Kéž by se vše pomalu vrátilo, kdy bylo vše kvalitní.

Komunisti vše zpřetrhali, řemeslo, podnikání.

+1/0
25.5.2014 17:15

J15a35r41o25m95í56r 75N56o52v48o72t67n42ý 7309667511474

fuj!

0/−1
20.5.2014 22:23

M43i25r39o16s29l92a77v 48J50o41c93h 3212131693528

Trochu mimo téma. Proč, když se někdo těhle podnikatelů zeptá jak platí své zaměstnance, když mu odvádějí špičkovou práci, tak prostě neřekne částku, nebo alespoň neřekne, že výrazně více než konkurence. Jako by se styděli. Možná to bude tím, že by se museli stydět. :-P

+3/−2
20.5.2014 22:10

P74e32t78r 77M88o60t88y32č95k37a 2582508610239

Výše mzdy se nesděluje u nikoho, většinou (alespoň ve slušných podnicích) si je neříkají ani zaměstnanci mezi sebou. Velmi pravděpodobně tak jejich zaměstnanci neznají ani platy svých kolegů, proto těžko můžete čekat, že je někdo bude říkat do médií.

+5/−4
20.5.2014 22:16

M33i87r67o90s81l56a92v 77J19o98c15h 3472471573158

Tak pokud bud hrdý úspěšný podnikatel prodávající špičkové výrobky, tak nemusím říkat přesné cifry, ale rád se pochlubím, že si mohu dovolit špičkové pracovníky za špičkovou cenu. Tedy mluvím o výrazně nadprůměrném příjmu atd. Takovou jalovinu jako vydělají si víc než jinde v bežné pekárně, prostě říká podnikatel, co moc dobře ví, že platí nic moc za špičkovou práci, a kdyby si honil triko tak by se to obrátilo proti němu. Informace o tom, že výborně platí své špičkové zaměstnance říkají snad jen v zahraničí ;-)

+4/−3
20.5.2014 22:30

P44e61t41r 45F13r25ý66d97e87k 7739581829353

Tak se pochlub sam a nech ostatni, at se rozhoduji podle sveho...

+2/0
21.5.2014 8:13

J16a19r91o43s36l86a36v 17B16r52ü22m86m94e80r 7534683776

Naši podnikatelé nechtějí tak lhát, jako ti zahraniční...

0/0
21.5.2014 10:42

D82a22g50m74a89r 91N96o18v26o20t18n30á 4691130188963

Proč to tak chcete vědět??? Abyste mohl závidět ?

+1/0
21.5.2014 12:22

M20i51r12a 89L23o14v21e 3694780378554

Nevim ktery zahranicni stat mate na mysli, ale v USA tomu tak rozhodne neni.

+1/0
21.5.2014 20:31

P87e32t26r 29H85o53m28o94l75k69a 2845413294985

Hmmm.. Asi by se dalo říkat: hloupý jako Joch...

+1/−1
20.5.2014 22:39

M46i27r70o26s97l84a82v 19J77o97c70h 3112651873688

No Homolko o tobě natočili film, viď. Děláš mu čest. :-P

+1/0
20.5.2014 22:45

M18i39r14o21s64l50a30v 92J93o88c44h 3252831223318

Musil a Krčil umíte dělat taky něco jiného než klikat na mínusy. Jste se hledali až našli, co ;-D

+1/−1
20.5.2014 22:48

M49i66r70o69s24l67a92v 98J61o38c70h 3142221473318

A Hrdlice se přidala ;-D

+1/0
20.5.2014 23:06

I25v52a62n17a 16P61r54ů36š17o44v94á 8961761322

Moc ráda jejich pečivo občas kupuji na Jiřáku. Ano, ceny jsou vysoké i pro mě. No a co, tak si nekoupím 5 croisantů, ale jeden a chleba jen když na něj mám opravdu chuť, jednou za týden. Za ten požitek z výborného pečiva to občas stojí. Firmě fandím a přeju jí, že se na českém trhu udržela, když si jejich výrobky zdaleka ne každý může dovolit.

Ovšem díky radnici Prahy 3 budeme už všichni mít brzy po farmářském trhu i po lahůdkách z Petit France.Rv

+2/0
20.5.2014 21:16

O19l50d67ř35i64c75h 30B44í93l27ý 7548495464146

No jo a nejzdravější je pečivo nejíst ;-D  teda aspoň taková ta klasika pšenice a žito :-P    Nicméně je to trochu na hlavu, protože chleba s máslem a medem, nebo pažitkou je prostě luxusní věc

0/0
20.5.2014 19:35

J58o36s79e25f 79Z55a67j29í71c 8316150246863

Moje dcera se učí pekařskou v Bolce na Karmeli.Dělají jen ruční výrobu,ale to co nosí domů,to v krámě nekoupíte.Tak výborný rohlíky, loupáky,karlovarský rohlíky a chleba třeba ořechovej,to svět neviděl.Škoda,že to prodávají jen ve školním obchodě,protože tam když člověk přijde odpoledne už je všedchno skoupený.V jedenáct když přivezou všechno teplý stojí před krámem fronta jak za komoušů.

+5/0
20.5.2014 19:17

K21a43r61e79l 71V94o32r38e29l 4297461869817

Fronta není rys komunismu pane. Nechápu jak všichni podlehají masáži, že za komunismu bylo všechno špatné, nebylo a stejně tak dnes není zdaleka více dobrého než zlého tak jaképak copak. :-P

0/−5
20.5.2014 23:10

L54i93b18o67r 88H61l21u18b31u57č17e24k 4800960767507

...jistěže nebylo všechno špatné...např. počasí v létě 1982 se docela vydařilo..R^

+2/0
21.5.2014 0:11

J31o94s14e59f 60V42o32s60i64c74k77y 4503817306163

Ja tedy nevim, jak dvojice manazer a majitel restaurace se mohli tak rychle a snadno stat nejvetsimi a nejdrazsimi vyrobci croissantu v CR. Ve Francii je to remeslo, ktere se ucite aspon 5 let.

0/0
20.5.2014 16:50

D60a78n91i72e22l34a 63U62r25b62a75n12o21v13á 2714560245346

Vzhledem k tomu, že k jejich výrobkům to není  (na rozdíl od Francie) v podstatě konkurence mi to připadá celkem pochopitelné, že si místo na trhu našli.

+1/0
20.5.2014 17:50

O61n77d97ř50e82j 32Š93t60ě84p17á34n86e43k 5679490378109

No vzhledem k tomu že oni sami nepekli, ale pekli jejich první dva pekaři s praxí, které vyslali na stáž, tak bych se ani moc neptal

0/0
20.5.2014 18:58

P63e12t14r 13H38o95m41o50l44k97a 2665303484605

Ano, nevíte... Proto jsou oni úspěšní... protože vědí jak...

0/0
20.5.2014 22:42

A12n30n36a 57K67o38l61o38c19o50v28á 9730781553903

Nejlepší je kolínské pečivo... Hankovcovy rohlíky s více než stoletou tradicí a kus za 2,50Kč... no a pak i kváskový chléb ze Zálabí (obří bochník za 30kč)... Každý den je toho plné město i zdejší Billa...Kolikrát chytnu ještě teplé, čerstvě upečené s kurčičkou...Hmmmmm... Pečivo jsem jedla všude možně, ale tomu zdejšímu se nic nevyrovná...V

+4/0
20.5.2014 16:18

J74a41r43o71s75l70a92v 22K30a58d49l11e19c 2423863951935

:-)R^R^R^Tak ve francouzské pekárně jsem kdysi také pracoval, úžasné dobroty. Šátečky s vanilkovým krémem, čokoládovým krémem, tvarohem, šunkový závin, zapečený croissant se šunkou a sýrem, zapečený toustový chléb se šunkou a sýrem, croissant s čokoládou, klasikštrůdl, francouzské koláčky, párek v listovém těstě, mleté maso v županu, cibulový koláč s vejci..........no a tak dál, a tak dál.... nebo třeba původem francouzský - pražský koláč... kdo je šikovný, tak to zvládne i doma upíct, ale pokud je dobrý pekař - rád ho nechám vydělat...:-)

+4/0
20.5.2014 15:45

F64r67a72n83t23i41š90e69k 71L11u72p94í61n19e32k 8611946536322

Na zapad od nas by to stalo ještě jednou tolik, 50 kc za poradnej chleba je při dnesni drahote dobra cena.

+6/−2
20.5.2014 14:47

M34i85c75h84a41l 37B24o36c19k 3877600290760

problém je, že tu většina lidí nemá ani blbých 24 tisíc hrubého a 50 kč za croissant  je prostě hodně a hlavně to není zdravý. Já jím tmavé pečivo a chleba ale chleba mě stojí když jsem v ČR 42 korun a v Moskvě stojí na české koruny 22...

+1/−2
20.5.2014 15:16

O62n32d79ř23e86j 27Š90t28ě12p79á16n97e90k 5489350958399

Problém je v tom, že většina lidí si není ochotna připlatit adekvátní částku za kvalitu.

Levné párky a sálamy masově vyráběné - pak se diví že jí sračky.

Ale svítá na lepši časy, viz český česnek, to by jste koukal kolik těch co nemají ani 24k hrubého, ho kupují v ceně od 150 do 200 korun za kilo.

+3/−1
20.5.2014 19:02

O78l56d47ř43i72c68h 78B90í87l51ý 7848275644596

sorry, ale pokud takhle uvažujete, tak bílé pečivo do pusy nemůžete strčit natož pravidelně požívat

0/0
20.5.2014 19:36

T82o50m53a28s 97N86o52v48o17t35n40y 3161836958789

Co je to adekvátní částka např. za kvalitní klobásky či uzeniny? Rozhodně to není někde 400 - 500 Kč za kilo, jak se snaží předvádět na některých farmářských trzích nebo v rádoby prodejnách. Stejně tak bageta za 50,- je prostě extrém, sám majitel to říká, že koncept je vícméně pro Prahu kvůli koncentraci top hotelů, restaurací a lidí, co jim nevadí zaplatit víc než je nutné.

+1/−1
21.5.2014 0:13

P42e46t74r 11H23o58m81o71l39k29a 2585203444955

No hlavně že mají na cigarety a pivo...

+4/0
20.5.2014 22:45

P38ř48e42m83y25s55l 25H49r93o17m96a51d35a 2184396178421

Tak pro některé lidi je možná dobře, že kvalitu nikdy neochutnají - pak jim není líto, že na kvalitu nemají.

Problém dneska však je spíše s tou předraženou nekvalitou. Chleba, který začne plesnivět už třetí den - to není normální ;-€ Ten by se měl prodávat tak za korunu pro prasata:-P

+9/0
20.5.2014 12:53

F62r93a94n19t19i48š51e63k 46L34u68p80í88n78e38k 8411136216952

Ja zas nemam rad pecivo, na který si netroufne zadna bakterie ani plisen, i když to lezi nekde rok otevreny a i po tom roce to krasne chutna ;-D

0/0
20.5.2014 14:45
Foto

M72i98c79h32a27l 95V80e93č25e16r55k63a 9981213261576

To je zase druhý extrém.

Není nad domácí chleba, peču dvakrát týdně a bohatě to stačí pro 3 lidi.

Cena není zlá a kvalita je znát.

0/0
20.5.2014 15:55

M50a10r29t39i93n 41K61a18r90á79s22e27k 9278233938158

Tak kvalitni chleba z cca 5 prisad bez chemie, udelany spravnym technologickym postupem vydrzi v pohode minimalne tyden.....

+3/0
20.5.2014 15:59

D28a21n50i89e94l24a 85U90r51b70a68n31o27v23á 2274880675226

Kváskový chleba má přirozenou ochranu - kvásek je taky bakterie a chrání si to své tak že se tam normálně při správném skladování jiní příživníci neuchytí a chleba prostě jen časem ztvrdne.

0/0
20.5.2014 17:53

P82e62t20r 76M60o77t67y28č23k35a 2262678750969

Ta bakterie ale musí mít sakra dobrý tuning, když přežije pobyt v rozpálené peci, že? ;-)

+3/0
20.5.2014 22:18

P92e60t58r 79F98r74ý67d54e85k 7439481519693

Predstavujes si to dost romanticky, Danielo.

0/0
21.5.2014 8:40

J91i86t73k66a 94H37o58f10m20a51n18o44v88á 2211377949714

Peču doma chleba, rohlíky, buchty....(vše kváskové). Croissanty jsem zkoušela také a je to celkem fuška:-) A suroviny nejsou zrovna levné. Takže 45,- Kč za super croissant mi příjde celkem v pohodě.

+4/0
20.5.2014 12:27

D64a35n13i92e33l33a 61U67r19b67a46n25o17v34á 2424220355966

Já si taky říkám, že lidi frfňají nad cenou ale kdyby to pekli doma tak  i při ceně hodinovky jako námezní síly se na poloviční ceny, které by chtěli nedostanu. 

Tady to dělají ručně tak že je jasné, že toho nevyrobí tuny aby měli úsporu dík velké výrobě.

0/0
20.5.2014 17:55

E36m35i61l 59P71r47c47h91a50l 5160710648854

Klidne to budou dovazet do regionu, kdyz to regiony zaplati, to je tak tezky to pochopit ?

+1/0
20.5.2014 11:56





Finance.iDNES.cz radí

Víte, že připojení na pult centrální ochrany objektu snižuje cenu pojištění domácnosti?

Další rady k nezaplacení

Dopřejte si vše a přesto utrácejte chytře!

V sekci osobni.finance.idnes.cz naleznete výhodné nabídky finančních produktů, energií a telefonování.

Vstupte do obchodu

Poraďte se s odborníkem

Nevíte si rady s finančními otázkami? Naši odborníci vám vždy poradí v každé životní situaci.

Vstoupit do poradny

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.