Diskuze

Starý recept dovedli k dokonalosti. Rozjíždějí karamelovnu a mají úspěch

Irena a Václav Kalkušovi si začínají plnit sen. Při hledání, jak žít zdravěji, přišli na nápad začít doma vařit karamel. Dnes s ním sklízejí úspěch, jejich karamel se stal regionálním výrobkem ze Šumavy a jejich malá rodinná firma začíná mít velké plány. Pěsti jim drží přátelé, kteří je do podnikání vyhecovali, i jejich dcera Eva.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Fandím jim, protože je to inspirace pro nás pro ostatní, že to jde. Pokud někdo napíše nějaký nepříznivý komentář - jeho smůla - všichni máme šanci začít podnikat... :-)

3 0
možnosti
RS

Krááása, paráááda!!! pomohli si v neľahkej životnej situácii.....Držím palce, nech sa darí aj naďalej!!!

1 0
možnosti
JM

poctivě jsem přečetl diskusi a musím prohlásit: tolik šikovných a přejících lidí aby člověk pohledal. Prostě kdo nepláče není čech, hop, hop, hop!!!

1 0
možnosti
AK

My děláme pravidelně pampeliškový med: voda z vylouhovaných pampeliškových květů se hodiny a hodiny pomalu nechá zahušťovat na kamnech se spoustou cukru a několika nakrájenými citrony nebo pomeranči. Výsledný výrobek je moc dobrý do čaje, o léčivých účincích si moc iluze nedělám. Jak tak koukám, tak už jsme z toho mohli mít dávno byznys .... :-)

2 0
možnosti
DU

pampeliškový med si pamatuju z dětství od babičky, vím že mi to chutnalo mnohem víc než med klasický.

Tak proč ne já bych si to na farmářském trhu z nostalgie koupila, jděte do toho.;-)

2 0
možnosti
AV

Karamel nekaramel, pěkně mazejte ven. Je tam hezky ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
LN

Já jim to moc přeji. Nechť tady je více takovýchto lidí jako jsou oni.

1 0
možnosti
IZ

I74v49o 92Z81r92n70í68k

30. 5. 2014 20:06

Každému kdo chce zachovat takový recept -starou recepturu bych dal metál vždycky je to piplačka a takových lidí moc neníR^

12 0
možnosti
RK

To seš ze všeho tak vyprděnej? 8-o Tohle je normální postup výroby karamele který se učí na všech cukrářských učilištích, postup který musí zvládnout každý kuchař, pekař aj. Doma si ho běžně dělám, tak jako většina lidí kteří nemají kuchyň jen na ozdobu.

3 6
možnosti

Sirup z řepy je velmi starý recept,kupuji si ho od jedné paní,která ho vyrábí.Jako občasný přivýdělek,který ji zaplatí náklady a něco málo vydělá.Rozhodně to není na uživení a už vůbec ne na rozjezd firmy.Ne,že bych byl nepřejícný,ale nemají šanci uspět.Jejich produkt není v ničem originální,co by nikdo nedokázal vyrobit.

2 0
možnosti
VB

Opravdu starý recept, který znaly naše babičky a používá se v kuchyni do dnes, ale nikoho nenapadlo udělat z toho byznys. A´t se jim daří

6 0
možnosti
MM

Zadala jsem tu jednoduchou otázku - ptala jsem se, proč a čím je karamel lepší pro organismus než cukr, jak uvádí paní podnikatelka. Jsem přesvědčená, že článek si oba manželé o sobě přečetli včetně diskuze. Čekala jsem jejich fundovanou odpověď. Buď ji tedy teprve gůglíte nebo fakt nevíte, o čem je řeč? Škoda, mohli jste si udělat ještě zajímavější reklamu, než je samotný článek, pokud byste se do diskuze zapojili.

4 0
možnosti
JV

J30o67s43e60f 90V41a92l77a

30. 5. 2014 17:09

asi takhle : chemicke slozeni cukru by se karamelizaci vubec nezmenilo - kdyby se tam prave kvuli karamelizaci nepridavaly dalsi prisady ( kyselina oictova nebo mlecna nebo fosforova) Cili prvni odpoved - zdravejsi nez repny cukr proste z hlediska chemie byt nemuze, spise naopak. Dodatek - mozna negativniI vliv dlouhodobeho pouzivani karamelu na organizmus jeste nikdo komplexne nezkoumal

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Podnikání střídaly chyby i ztráty. V Babicích dnes mají úspěšné České tropy

23. března 2024

Podnikatelský příběh Pavlíny Molkové začal před více než třicet lety ve Švýcarsku. „Všimli jsme si...

Ignoruje vás kolega v práci? Jak poznat pasivního agresora a jak se mu bránit

25. března 2024

Očekáváte a potřebujete od kolegy spolupráci, místo toho se setkáváte jen s tím, že nedodržuje...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Auto nabourané na parkovišti. Kdo uhradí škodu?

29. března 2024

Poškozená vozidla na parkovištích v sídlištích, u obchodních domů, sportovních center či v...

Pravidla pro předčasné splacení hypotéky se mění. K lepšímu, či horšímu?

22. března 2024

Stěhování, rozvod, vážná nemoc nebo jen možnost ušetřit na splátkách, to jsou důvody, proč se...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Akciové trhy i kryptoměny jsou na maximech. Ale vydrží tam?

26. března 2024

Mohlo by se zdát, že globální ekonomika jenom vzkvétá a geopolitická rizika v podobě válek a...

Auto nabourané na parkovišti. Kdo uhradí škodu?

29. března 2024

Poškozená vozidla na parkovištích v sídlištích, u obchodních domů, sportovních center či v...

Nákup stavebního pozemku na úvěr a bez zástavy? Pomůže stavební spořitelna

28. března 2024

Pořízení stavebního pozemku je dobrá investice. Ať už jako startovací pozice pro děti, pro uchování...

Vyjednávací síla mladých na trhu práce roste, říká personální expertka

27. března 2024

Premium Vyhlídky absolventů jsou nadějné, říká v rozhovoru personální odbornice Jaroslava Rezlerová. Komu...

Akciové trhy i kryptoměny jsou na maximech. Ale vydrží tam?

26. března 2024

Mohlo by se zdát, že globální ekonomika jenom vzkvétá a geopolitická rizika v podobě válek a...