- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Paní přeju hodně úspěchů v podnikání, nicméně prosímvás a v čem přesně je jako to datlové cukroví tak zdravé?
Vzdy me zajimalo, jak se na takovou domaci/rucni vyrobu potravin divaji "dobraci" z hygieny a SZPI. Podle mne je totiz clovek zavisly na jejich milosti. Ale treba se pletu a s timhle chapadlem uredni chobotnice to neni tak hrozne.
Musí prostě splnit podmínky. Není to jen o tom, vytřít si v kuchyni a vzít si zástěru.
Nic proti, ale pokud jde o http://www.vyzivahrave.cz, tak tam žádný e-shop není. Doporučuji udělat alespoň objednávkový formulář. Jinak držím palce.
Určitě bych to ochutnal, nic proti, ale co na tom je jako zdravého?
Dôležité je, že si počestila priezvisko (alebo jej ho poslovenčila autorka). V článku uvádzajú jej priezvisko ako Hrebíčková, aj pod fotografiami. Ale na fotke na ceduli má ř aj na webe uvedené:
"Jmenuji se Jana Hřebíčková, jsem ročník 1969.
Pocházím z malé vesnice na Západním Slovensku.
V Čechách žiji od konce roku 2002."
Turek kdekoľvek na svete je Turek, Ír je Ír, Vietnamec je Vietnamec ale Češi, Slováci, Poliaci, Ukrajinci sú okamžite Nemci, Angličania, Američania a neraz ich špecialitka v dnešnej dobe je písať, ako sú oni moderní a my tu zaprdení, žijúci v diere. To len tak, že ešte na začiatku 20. storočia Česi, Slováci, neskôr Čechoslováci hocikde na svete sa snažili zachovať svoju identitu, zakladali národné spolky, teraz sa jej snažia čo najskôr zbaviť.
K datlovým bonbónom. To že sa im darí je super! Len logika kupujúcich. Prečo si kupujú zdravé datlové bonbóny a nekúpia si zdravé datle? Na vyskúšanie fajn, ale robiť to dlhodobo?
K tomu či sú zdravé alebo nie. Je tam množstvo cukru. Aj ten rafinovaný je prírodný, z repy. Ok, vitamíny, minerály, vláknina. Stále je tam obrovské množstvo cukru. Jediný rozdiel bude len v cene. Obyčajné cukríky sú lacné, datlové drahé. Drahších zje človek menej.
Berte to tak, datle mi nikdy nechutili (strašne sladké). Figy mám rád. Nemám rád delenie potravín na zdravé a nezdravé. Hociaká potravina v neprimeranom množstve je škodlivá a cukrík s repným cukrom nie je nezdravý. Nezdravé je množstvo.
V sušených datliach je až 70% cukru.
Popis na obale, že sú vyrobené bez pridania cukru, mi vyznieva smiešne. Datlové bonbóny sú zdravé maximálne tak v malom množstve. Ja by som ich určite nedával deťom ako "zdravú" sladkosť.
Bóže, nějaká "píp" vyrobí překlep a vy v tom hledáte vlastenecký problém.
Zkuste být méně paranoidní a méně nacionalista.
Nechápu o jakém mluvíte zdraví? Je to energetická bomba. Tedy pokud říkáme, že děti nemají sladké, protože cukr, potom tady není rozdílu. Jde o příme cukry. Obezita, hrozba cukrovky atd. V tomto smyslu jsme na tom nejhůře v Evropě. Gratulace k podnikání, ale nemluvme o zdravých bonbónech. To je asi stejná story, jako 1/2 litru freshe a bláboly o zdraví.
Taková datlovice, to je věc.To slivka může jenom závidět.
Ale kapalo jen asi poloviční množství co u nás z ovoce, ale na datlovici nezapomenu.
Klid, však ona ztmavne jak se to připálí...
Datle ani fiky nemusim, ale tyhle bonbony jsem nahodou ochutnala v Orlickych horach a dost mi chutnaly hlavne ty jakoby cokoladove s chilli. Je to docela dobre i jako maly darek, pozornost.
To by mě zajímalo, kde bere na výrobu bonbónů bez konzervačních látek ty datle. Prodávané datle jsou konzervanty prosáklé skrznaskrz.
No jinak by to bylo z té exotiky plný všelijakých berušek, taky kdoví jak to je s plísněmi, co chvíli je něco jak našli plísně v datlích či fíkách atd.