Gabriela Ivanco, daňová poradkyně, Mazars
Autor: archiv: Mazars
Jana Olachová
Autor: Archiv Jany Olachové
Ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová klepe na základní kámen nové opavské továrny na výrobu sušenek.
Autor: MPSV
advokát Jan Kozubek z kanceláře Becker & Poliakoff
Autor: Archiv Jana Kozubka
Anglické křestní jméno Raymond, které mu prozíravě dala do vínku jeho matka, mu v jeho profesi vždy pomáhalo a pomáhá. "V rychlém světě mají lidé problémy zapamatovat si, co dělali včera. Když máte jméno, kterým se odlišujete od jiných a dá se dobře vyslovit, je to vždy velká výhoda," říká Raymond Kopka.
Autor: Milan Bureš, MAFRA
Petr Kostelecký
Autor: Archiv Petra Kosteleckého
Anna Hudáková
Autor: Archv Sanofi group
Radka Wallerová
Autor: MAFRA
Jan Hlaváč
Autor: Archiv Jana Hlaváče
Šéfkuchař Cyril Sauvage a majitelka penzionu Nebespán Simona Kmecová
Autor: Archiv Sabiny Kmecové
šéfkuchař Cyril Sauvage
Autor: Archiv Sabiny Kmecové
Jaroslav Novák
Autor: Archiv Jaroslava Nováka
Radim Bureš z Transparency International
Autor: Archiv Radim Bureš
Poměr platů mužů a žen
Autor: Platy.cz
Sylva Švestková
Autor: Archiv Sylvy Švěstkové
"Abychom se nehádali, kdo to udělal líp, je každý rolbař odpovědný za jednu trať," říká Simon Ulliscases, rolbař z Kronplatzu.
Autor: Petr Tůma
Nejlépe se pracuje s čerstvým prašanem, nejtěžší je to s hrudkovatým, přemrzlým sněhem.
Autor: Petr Tůma
V kanceláři by sedět nemohl, práce venku rolbaře baví. Na Kronplatzu pracuje celoročně.
Autor: Petr Tůma
"Někdo doma luští křížovky, já si v práci tvořím do noci nové kolekce a sedím nad čísly," říká podnikatelka.
Autor: Jan Schejbal
Expensa tým, zleva Martin Prokeš, Martin Prunner, Patrik Tjokorda (v podřepu), Blanka Rumplíková, Adam Blecha (investor), Michal Diviš (v podřepu), Jan Urban (investor)
Autor: Archiv Patrika Tjokordy
Při přebírání ocenění MasterCard za nejlepší komerční produkt 2013, zleva: Miroslav Lukeš (MasterCard Europe), moderátor, a Expensa tým – Martin Prokeš, Patrik Tjokorda, Martin Prunner, Adam Blecha, Blanka Rumplíková, Michal Diviš, Jan Urban.
Autor: Archiv Patrika Tjokordy
"Vždycky jsem říkala, že závidím maminkám, které se doma na mateřské nudí. Já se nenudím," říká ředitelka obecně prospěšné společnosti Kroužky.
Autor: archiv Marie Růžičkové
V 18 letech založila Marie Růžičková agenturu Kroužky a začala v Praze organizovat zájmové kroužky pro děti základních a mateřských škol.
Autor: archiv Marie Růžičkové
Marie Růžičková se svými dětmi - Eliškou, Markem a nejmladší Marií.
Autor: archiv Marie Růžičkové
"Školství je malý rybník, kde se všichni znají. Pokud bychom měli nějaký průšvih, třeba dlužili za nájem, nedodrželi to, co máme, nebo měli lektora, který bude hrubý na děti, ono se to neutají. V naší branži je základem dobré jméno," říká Marie Růžičková.
Autor: Petr Topič, MAFRA
Spolumajitel společnosti Expensa Patrik Tjokorda přešel ze zábanvího průmyslu do finančního. Společně s Michalem Divišem vyvinuli produkt, za který společnost získala cenu za nejlepší firemní bankovnictví.
Autor: Petr Topič, MAFRA
Základní sýry připravují pro firmu Degust farmáři z okolí Brixenu. Manželé Baumgartnerovi je pak dochutí.
Autor: Archiv Hans Baumgartner
Sýry dozrávají ve starém vojenském bunkru, je tam pro ně dobré klima.
Autor: Archiv Hans Baumgartner
Původně to byl pro manžele Baumgartnerovy jen koníček, ale před deseti lety se sýrárně začali věnovat naplno.
Autor: Archiv Hans Baumgartner
V Degustu koupíte i sýry s čokoládou. Například Chocobert je kozí sýr se 70procentní čokoládou uvnitř, CaRuBlú je zase modrý plísňový sýr s čokoládovými boby z Venezuely a Ekvádoru smíchané s pětiletým rumem.
Autor: Archiv Hans Baumgartner
Manželé Baumgartnerovi vyrábějí až 200 druhů sýrů a inspirují se i v letitých knihách.
Autor: Archiv Hans Baumgartner
"Na světě jsou desítky tisíc stolních her, a každý rok přibude mnoho set dalších. Dnes už mi nestačí, aby má hra byla dobrá. Potřebuji, aby něčím novým a zajímavým stávající nabídku obohatila, a to je čím dál těžší," říká Vlaada.
Autor: boardgamegeek.com
"Vlastně si nepamatuji, kdy jsem hry nevymýšlel," říká herní designér Vladimír Chvátil.
Autor: Archiv Vladimíra Chvátila
V Chocolandu dělají tzv. privátní značky – ty, které pak najdete v obchodním řetězci s jeho logem. Výrobce tam není vůbec uveden.
Autor: Lenka Sládková
V kolínském Chocolandu vyrobí nejvíce adventních kalendářů v Česku.
Autor: Lenka Sládková
Pracovní doba kancelářských profesí se stále více prodlužuje.
Autor: Zdroj: truconneXion
Ve Val Gardeně se řezbáři po staletí věnují především sakrálnímu umění. Vytvářejí tu ale i masky ďáblů. Známý je tu jistý starý farmář Hermann Reichegger, který o sobě říká, že se sám s ďáblem setkal, a od té doby patří právě jeho masky k nejděsivější.
Autor: archiv Südtirol
Kateřina Mihoková, o3v
Autor: Lukáš Procházka, MF DNES
Kateřina Mihoková, o3v
Autor: Lukáš Procházka, MF DNES
Mzdy
Autor: MF DNES, Grafton Recruitment
Mzdy
Autor: MF DNES, Grafton Recruitment
Mzdy
Autor: MF DNES, Grafton Recruitment
Mzdy
Autor: MF DNES, Grafton Recruitment
Mzdy
Autor: MF DNES, Grafton Recruitment
Mzdy
Autor: MF DNES, Grafton Recruitment
Mzdy
Autor: MF DNES, Grafton Recruitment
Eva Brabcová
Autor: Archiv Evy Brabcové
Je libo buchty tvarohové, makové nebo s povidly?
Autor: Archiv Evy Brabcové
Příprava slaného štrůdlu.
Autor: Archv Evy Brabcové
Eva Brabcová nabízí ve svém obchodě v centru Benešova až 18 druhů štrůdlů.
Autor: Archiv Evy Brabcové