náhledy
Jiří Koláček chtěl ochutnat žitný chleba, který znal ze svého dětství. Zkoušel ho upéct sám. Teď v tomto oboru podniká spolu s dcerou Michaelou.
Autor: František Vlček, MAFRA
Za své výrobky získali Koláčkovi řadu ocenění.
Autor: František Vlček, MAFRA
Jejich chleba je vyhlášený nejen v Praze, ale Koláčkova řemeslná pekárna ho rozváží i do dalších měst napříč republikou a dokonce i do Německa.
Autor: František Vlček, MAFRA
"Když jsem chleba pekl pro sebe, dotvářel jsem si ho a dolaďoval. Chtěl jsem mít všechno nejlepší a nejdokonalejší," říká Jiří Koláček.
Autor: zdroj: Koláčkova pekárna
Za bezlepkový chléb získala Koláčkova pekárna cenu Potravinářské komory ČR za nejlepší inovativní výrobek roku 2016.
Autor: zdroj: Koláčkova pekárna
Koláčkovi kladou důraz i na etikety svých výrobků.
Autor: zdroj: Koláčkova pekárna
"Recept na žitný chleba najdete na internetu ve sto různých podobách. Skvělý chleba si doma peče hodně lidí. Ale je strašně těžké přenést to nadšení dělat chleba pro sebe do větší pekárny, aby byl každý kousek stejně dobrý a kvalitní jako ten domácí," říká Jiří Koláček.
Autor: zdroj: Koláčkova pekárna
Jejich žitný chleba znají i v Německu.
Autor: zdroj: Koláčkova pekárna
Jiří a Michaela Koláčkovi o podnikání a své pekárně
Koláčkovi
Autor: František Vlček, MAFRA