Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Lístky na oběd

  10:00aktualizováno  10:00
Zaměstnavatel nám nedává lístky na oběd, neboli stravenky. V některých jiných podnicích je však zaměstnanci dostávají. Můžete mi poradit, jak to tedy s těmi lístky na oběd vlastně je? Musí nám je zaměstnavatel dávat, nebo ne? A může si odečíst náklady na stravenky z daní? P. Kostková, Ostrava

Podle zákoníku práce je zaměstnavatel povinen umožnit zaměstnanci stravování, a to zaměstnancům pracujícím ve všech směnách.

Není však povinen stravování zaměstnanci zajišťovat ani na něj přispívat. Když se zaměstnavatel rozhodne přispívat svým zaměstnancům na stravování, nejčastěji se tak děje formou "závodního" stravování.

Tedy stravování zajišťovaného zaměstnavatelem většinou v místě výkonu práce nebo formou poskytování stravenek. To v případě, že se zaměstnanec stravuje mimo pracoviště nebo zaměstnavatel nemá možnost zřízení závodního stravování.

Podle zákona o dani z příjmů si zaměstnavatel může do daňově uznatelných nákladů započítat maximálně 55 procent z hodnoty stravenky nebo ceny hlavního jídla.

Penzijní připojištění ve víru změn.
Do starobní penze nejdříve v 60 letech. Více ZDE.

Praxe tedy většinou funguje tak, že těchto 55 procent hradí zaměstnanci jako příspěvek na stravu zaměstnavatel, zbylých 45 procent si zaměstnanec hradí sám. Zaměstnavatel mu většinou tuto částku strhává ze mzdy či platu.

Ale jak již bylo řečeno na začátku, zaměstnavatel není povinen zaměstnancům přispívat na stravu, pouze zaměstnancům stravování umožnit.

Autor:


Nejčtenější

Rodiny začínají počítat jinak. Podívejte se, na co Čechům schází peníze

Ilustrační snímek

Finanční situace českých domácností se vylepšuje. Jako dobrou ji vnímají čtyři pětiny rodin. Přesto osmdesát procent...

Jak poznat, komu se nedá věřit. Šest signálů snížené důvěryhodnosti

Ilustrační snímek

Nejspíš se vám už někdy stalo, že jste někomu věřili, ale pak se ukázalo, že jde o člověka, který myslí jen na sebe....



První obchodní počin byl fiaskem, dnes jeho firma funguje už 26 let

Mít vlastní obchod byl vždycky jeho sen.

Jeho otec byl vášnivý zahradník. Zdeněk Adam mu musel od malička pomáhat a nenáviděl to. Přesto se dnes zahradničením...

Propustit zaměstnance je v Česku dost obtížné a drahé, říká studie

Ilustrační snímek

V České republice jsou pravidla pro propuštění zaměstnance jedna z nejpřísnějších v Evropě. Je nemožné se rozloučit se...

Pět tipů, jak během veder nenaštvat kolegy v práci

Ilustrační snímek

Parné léto nekončí, s vysokými teplotami stoupá i nervozita na pracovištích. Předmětem sporů může být klimatizace i...

Další z rubriky

Pět kroků ke změně: kouč radí, jak začít uskutečňovat cíle

Ilustrační snímek

Změna je život, říká se. Ve skutečnosti je změna velkým náporem na mozek, který dává přednost stabilitě a co nejmenšímu...

Schichtové: Jak jejich slavné mýdlo s jelenem proslavilo Ústí v Evropě

Dobové reklamní panely kosmetické značky Elida z ústecké společnosti Schicht

Vybudovali obrovský podnik, zaměstnávali tisíce lidí. Chtěli konkurovat Škodě a Tatře. Jenže podobně jako u jiných...

Pět tipů, jak během veder nenaštvat kolegy v práci

Ilustrační snímek

Parné léto nekončí, s vysokými teplotami stoupá i nervozita na pracovištích. Předmětem sporů může být klimatizace i...

Fundament kryptoměn krvácí, můžeme čekat změnu?

Fundament kryptoměn krvácí, můžeme čekat změnu?

Kurzy.cz Obchodování kryptoměn je brzdou mainstreamového přijetí blockchainové technologie. Shodli se na tom jednomyslně účastní...

Najdete na iDNES.cz