Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Firmy už surfování zaměstnanců na internetu netrápí, teď řeší motivaci

aktualizováno 
Není to tak dávno, kdy firmy u svých zaměstnanců řešily především surfování na internetu a pozdní příchody do práce. Nyní je situace jiná. Čeští zaměstnavatelé pochopili, co je pro jejich firmu skutečně důležité. Spokojení a motivovaní zaměstnanci.
Jen pětina českých firem řeší surfování svých zaměstnanců na internetu. Ilustrační snímek

Jen pětina českých firem řeší surfování svých zaměstnanců na internetu. Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

"Doba zásadně změnila pohled zaměstnavatelů na to, co je pro zdraví firmy opravdu důležité. Na prvních místech jsou klíčové tři věci – dát zaměstnancům vědět, že si jich váží, správně je namotivovat a zároveň hledat možné rezervy v produktivitě práce," upřesňuje Magdaléna Pořízková, expertka na motivaci společnosti Sodexo.

Společnost Sodexo ve svém projektu Řešení pro motivaci zmapovala názory a postřehy 947 manažerů firem, především jejich majitelů či personálních ředitelů.

Může se hodit

Shánite novou práci? Na jobDNES.cz si určitě vyberete.

Výsledky ukázaly i to, že firmy si chtějí schopné zaměstnance udržet jak jejich dalším vzděláváním, tak posílením firemní kultury či zvýšením jejich loajality.

Co bylo dříve téměř nemyslitelné - brouzdání po internetu v pracovní době -netrápí dnes čtyři pětiny firem. "Surfování po internetu v pracovní době může být v některých firmách vážný problém, ale spousta zaměstnavatelů si uvědomuje, že zaměstnanci často pracují pod tlakem a že krátké odreagování prospěje jejich výkonu," doplňuje Magdaléna Pořízková.

Co nyní firmy nejčastěji řeší
Dát zaměstnancům vědět, že si jich vážíme88 procent
Motivace86 procent
Zvýšení produktivity práce85 procent
Vzdělávání75 procent
Posílení firemní kultury a firemních hodnot74 procent
Zvýšení loajality zaměstnanců72 procent
Využití daňových výhod54 procent
Snížení administrativní náročnosti49 procent
Nábor nových zaměstnanců46 procent
Řízení talentů45 procent
Snížení nemocnosti zaměstnanců37 procent
Fluktuace zaměstnanců34 procent
Pozdní příchody24 procent
Surfování na internetu v pracovní době22 procent
Zdroj: Sodexo

Výzkum ukázal ještě jednu zajímavou skutečnost - pouze čtvrtina firem řeší pozdní příchody svých zaměstnanců do práce. Výsledek je daný současným trendem, kdy stále více firem přechází na pružnou pracovní dobu a dávají tak svým zaměstnancům více volnosti. Pomalu ale jistě ustupují od striktního dodržování pevně daného času příchodu do práce.

Autor:



Nejčtenější

Některé profese si výrazně polepšily, berou o deset i patnáct tisíc víc

Ilustrační snímek

Tisíce nových příležitostí a často skokový nárůst mezd ve většině oborů. Někteří si polepšili i o 20 procent. Tak...

Daňové přiznání za rok 2017: využijte chytré interaktivní formuláře

Ilustrační snímek

Přiznat daně z příjmu musí každoročně statisíce Čechů. Daňové přiznání, které budete letos, tedy v roce 2018 vyplňovat,...



Smí lyžařské areály zablokovat přeprodaný skipas? U soudu by nejspíš narazily

Na libereckých sjezdovkách varují lyžaře před příliš rychlou jízdou zábrany i...

Přivstanou si, lyžují pár hodin a před polednem skipas prodají nově příchozím. Tito návštěvníci jsou trnem v oku...

KOMENTÁŘ: Hypotéka pod tři procenta? Zapomeňte

Martin Mašát

Hypotéky se sazbou pod dvě procenta jsou nejspíš minulostí. V roce 2018 se sazby s největší pravděpodobností vyhoupnou...

Sedm pravidel, jak změnit myšlení a stát se chytřejším

Ilustrační snímek

Myšlení se věnujeme téměř každý den, a to po většinu života. Měli bychom proto v myšlení vynikat. Mezi myšlením a...

Další z rubriky

Tajemství slavných rodin: Zátkovy lidé milovali, komunisté nenáviděli

Růžena a Dobroslav Zátkovi v roce 1934

Když vyslovíte jméno tohoto rodu, vybaví se všem těstoviny. Zátkové ale byli u většiny významných jihočeských událostí,...

Překonat Baťu je na dlouho, říká muž, jehož výrobky jsou v každé kuchyni

Petr Chmela, zakladatel českého výrobce kuchyňských potřeb Tescoma

Ovar mnozí z nás uvaří v „jeho“ hrnci, nakrájíme ho „jeho“ nožem, chlebíčky dáme na „jeho“ mísy, pít budeme z „jeho“...

Příběh jako z pohádky: jak se chudý chlapec jménem Pupp stal boháčem

Bratři (zleva) Anton, Heinrich a Julius Puppové se ve druhé polovině 19....

Šest generací rodiny Puppů dovedlo karlovarský Grandhotel Pupp ke světové slávě. Přitom na začátku byl jeden mladý,...

Víkendář: Francie a Německo přichází s nečekaným plánem na reformu eurozóny

Víkendář: Francie a Německo přichází s nečekaným plánem na reformu eurozóny

Kurzy.cz Evropské vlády rády hovoří o nutné reformě eurozóny, ke konkrétní dohodě se ale nemají. Francie a Německo se tuto situa...

Najdete na iDNES.cz