Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Procvičte si na internetu své znalosti angličtiny

  9:17aktualizováno  9:17
Vyzkoušejte si, třeba jen v naší ukázce testu pro pokročilé, jak zdatní jste v anglickém jazyce.
1. Which doctor is working

a) The doctor noticed me
b) The doctor observed me
c) The doctor saw me
d) The doctor watched me
e) The doctor examined me

2. Which word does not go with all the others

a) an escalator
b) to rise
c) to sit
d) a staircase
e) to stand

3. If a piece of work is unavoidable, it must be done sooner or

a) at last
b) eventually
c) later
d) finally
e) in the long run

4. Wise is to unwise as visible is to

a) unvisible
b) nonvisible
c) imvisible
d) invisible
e) disvisible

5. Which of these is wrong

a) In my opinion, you are right.
b) In my view, you are right.
c) To my thought, you are right.
d) I have an idea that you are right.
e) My belief is that you are right.

6. If a friend says he can put you up, he means he can

a) lift you
b) give you a lift
c) give you an air ticket
d) lend you a ladder
e) offer you somewhere to sleep

7. All these are colours, but which is also the name of a flower

a) purple
b) violet
c) orange
d) grey
e) scarlet

8. Which man is often called a skipper

a) a train driver
b) a chauffeur
c) a ship's captain
d) a controller
e) a guide

9. We talk about a range of

a) rivers
b) fields
c) mountains
d) forests
e) lakes

10. Your instep is part of

a) your hand
b) your arm
c) your body
d) your leg
e) your foot

11. Which of these houses has no
upstairs

a) a bungalow
b) a detached house
c) a semi-detached house
d) a terraced house
e) a mansion

12. Daybreak means

a) a day's holiday
b) a midday snack
c) dawn
d) sunset
e) the day you retire from work

13. The life hereafter means

a) the future
b) the life after death
c) destiny
d) the next generation
e) tomorrow

14. Which does a man stand to give a sermon

a) on the street corner
b) in a lecture room
c) in a pulpit
d) on a soap-box
e) on a stage

15. Which word does not go with all the others

a) dictionary
b) words
c) to look up
d) to look down
e) alphabetical

Správné odpovědi: 1. e; 2. c; 3. c; 4. d; 5. c; 6. e; 7. b;8. c; 9. c; 10. e; 11. a; 12. c; 13. b;14. c; 15. d

Další testy v různých stupních obtížnosti najdete na www.pavlatova.cz/testy



Nejčtenější

KOMENTÁŘ: Uplynulo deset let od krize, připravme se na tu příští

Václav Pech, investiční analytik společnosti Broker Trust

Každá krize přináší finanční pády i nové investiční příležitosti. Krize před deseti lety, která vyvrcholila pádem banky...

Rozpoutá nová regulace národní banky od října hypoteční šílenství?

Ilustrační snímek

Česká národní banka zaznamenala nárůst objemu poskytnutých hypotečních úvěrů. Za mírným růstem stojí zřejmě i takzvané...



Ekonomka Lipovská: Délku pracovní doby a výši mezd by měl určit trh

Hana Lipovská je autorkou knihy „Kdo chce naše peníze? - Ekonomie bez politické...

Průměrná mzda v Česku roste, ve 2. čtvrtletí se vyhoupla na 31 851 korun. Platy ve veřejném sektoru však stoupají...

Jak být dobrým šéfem? Přiznávám, že jsem jen člověk, říká manažerka

Diana Rádl Rogerová

Jsou šéfové a pak ti druzí, co strhnou kolegy tak, že se do projektů pouštějí po hlavě a srdcem. Jedním z těch druhých...

Krize na trhu práce z nás dělá lepší zaměstnavatele, říká manažerka GSK

Pavla Bučilová

Farmaceutická firma GSK se v Česku chlubí několika oceněními. Je odpovědnou firmou, loňským zaměstnavatelem roku a...

Další z rubriky

Jak být dobrým šéfem? Přiznávám, že jsem jen člověk, říká manažerka

Diana Rádl Rogerová

Jsou šéfové a pak ti druzí, co strhnou kolegy tak, že se do projektů pouštějí po hlavě a srdcem. Jedním z těch druhých...

Krize na trhu práce z nás dělá lepší zaměstnavatele, říká manažerka GSK

Pavla Bučilová

Farmaceutická firma GSK se v Česku chlubí několika oceněními. Je odpovědnou firmou, loňským zaměstnavatelem roku a...

Najít práci pro šedesátníka je stále problém. I když pomáhá ekonomice

Ilustrační snímek

Jak umí země využívat ekonomický potenciál starších pracovníků? To zjišťovala studie Golden Age Index poradenské...

ČNB příští týden zvýší sazby. Korunu tak vůči euru zdraží na nejvyšší úroveň od ...

ČNB příští týden zvýší sazby. Korunu tak vůči euru zdraží na nejvyšší úroveň od ...

Kurzy.cz Česká národní banka na svém měnověpolitickém zasedání ve středu příští týden zvýší svoji základní úrokovou sazbu. Půjde...



Najdete na iDNES.cz