Prohlášení Martina Zacha v souvislosti s FINNEX Group

V souvislosti s aktuálním vývojem společnosti FINNEX Group, a. s., vydávám jako bývalý akcionář následující tiskové prohlášení:

Jak jsem již uvedl ve svém předchozím prohlášení pro tisk ze dne 7. června 2001, byl jsem akcionářem společnosti FINNEX Group, a. s., do 4. listopadu 1999. Toho dne jsem své akcie prodal. Součástí dohody při uzavření obchodu bylo mé formální setrvání ve funkci člena představenstva firmy. Byl jsem zbaven rozhodovacích i řídících pravomocí a do budoucna i práva podepisovat jménem FINNEX Group jakékoliv listiny.

Ke změně podpisového řádu došlo formálně na valné hromadě dne 9. února 2000, kdy jsem byl podpisového práva zcela zbaven. Vzhledem k tomu, že jsem po 4. listopadu 1999 již žádné dokumenty jménem firmy nepodepsal, rozhodnutí valné hromady pouze potvrdilo dosavadní stav.

Abych zabránil jakýmkoliv pochybnostem v souvislosti s mým působením ve FINNEX Group, požádal jsem renomovaného znalce z oboru ekonomika, jmenovaného rozhodnutím ministra spravedlnosti České republiky, aby odborně posoudil hodnotu FINNEX Group, a. s., ke dni 9. února 2000. Připomínám, že v tento den jsem byl formálně i fakticky zbaven podpisových práv za tuto firmu. Ze závěrů znaleckého posudku jednoznačně vyplývá, že hodnota společnosti byla dostatečná k uspokojení veškerých závazků vůči všem klientům a smluvním partnerům. Závěry tohoto posudku jsou na požádání k dispozici na níže uvedené adrese.

Prohlašuji, že nenesu zodpovědnost za současný stav společnosti FINNEX Group, a. s. Aktuální problémy jednoznačně vznikly v době, kdy jsem již akcionářem společnosti nebyl a jakýmikoliv rozhodovacími či podpisovými pravomocemi jsem nedisponoval.

Dále bych rád informoval, že jsem při nedávném setkání s některými investory, jejichž pohledávky pravděpodobně není společnost FINNEX Group, a. s. (dnes působící pod názvem BOHEMIA INWEST GROUP, a. s.), schopna plnit, nahlédl do smluv uzavřených po 4. říjnu 1999. Zjistil jsem, že jsou podepsány mým jménem. Prohlašuji, že veškeré podpisy Martina Zacha za společnost FINNEX Group učiněné po tomto dni nejsou mými podpisy a vznikly zcela bez mého vědomí.

Proč vznikly, kdo a na čí příkaz je vytvořil, by měl vysvětlit další tehdejší člen představenstva FINNEX Group, pan Jiří Langer. Prostřednictvím svého právního zástupce jsem již pana Langera o vysvětlení požádal.

Věřím, že toto prohlášení přispěje k úplnému vyjasnění mé účasti v bývalé společnosti FINNEX Group, a. s.

V Praze dne 21. srpna 2001

Martin Zach

ředitel VENTURE GROUP S. A.
V Celnici 10
Praha 1
Telefon 02 - 21 03 36 36

Jste připraveni najít si novou práci? Otestujte se

Nezaměstnanost je na nejnižší úrovni za posledních devatenáct let a zvyšuje se poptávka po odbornících. Možná je tedy dobré poohlédnout se po novém místě. Jste...  celý článek

Peníze od státu: Na co máte nárok a kolik dostanete, když dítě onemocní

Začala škola a už máte děti nemocné? Poradíme, co vám musí zaměstnavatel umožnit a na jakou finanční kompenzaci máte při pracovní absenci kvůli ošetřování...  celý článek

V ideálním případě byste se měli připravovat na důchodový věk během celého...
I drobní podnikatelé mohou mít slušný důchod. Poradíme, jak na to

Průměrná výše starobního důchodu činí necelých dvanáct tisíc korun. Pro většinu z nás bude důchod jistě značným propadem v příjmech. Ještě citelněji tento...  celý článek

Výsledky voleb a preferenční hlasy. Koho voliči dostali do sněmovny?

Hvězdou letošních voleb je teprve jednadvacetiletý Dominik Feri, který se z posledního místa na pražské kandidátce TOP ... celý článek