náhledy
Radek Koňárek se svou partnerkou Barborou Jurkovou, oba jsou ve firmě společníky i jednateli. "Zapojení rodiny do šnečího farmaření tak nějak vyplynulo ze situace," říká podnikatel
Autor: Michal Šula, MAFRA
Šneci patří mezi tradiční české postní jídlo. Hojně se na ně chodilo již za první republiky na Štědrý den.
Autor: Michal Šula, MAFRA
"Samotný chov je sice relativně jednoduchý, ale jako ve všem, výsledek vždy odpovídá práci a péči," říká Radek Koňárek.
Autor: archiv Radka Koňárka
„Přemýšleli jsme, co s nakladenými vajíčky, žena pátrala na internetu, a tam narazila na šnečí kaviár vyráběný z vajíček šneků afrických. No a bylo rozhodnuto, do týdne jsme si domů přivezli náš první chov tohoto druhu hlemýždě a vznikla šnečí farma,“ říká majitel šnečí farmy.
Autor: archiv Radka Koňárka
"K přežití šnekům stačí opravdu jen tráva a voda. Ale pokud chcete mít efektivní chov, tak to chce každodenní péči, šneky musíte dokrmovat a kontrolovat reprodukci," říká podnikatel.
Autor: archiv Radka Koňárka
Radek Koňárek se vyučil kuchařem a recepty ze šneků jsou dnes i jeho vlastní.
Autor: Michal Šula, MAFRA
Produkty šnečí farmy představuje Radek Koňárek na farmářských trzích.
Autor: Michal Šula, MAFRA
Šnečí maso není považováno za klasické maso, a proto jej bylo možné konzumovat i v době půstu.
Autor: Michal Šula, MAFRA
"Investovali jsme do takzvaných šnekárií, což jsou ohrazené prostory pro chov šneků," říká Radek Koňárek.
Autor: archiv Radka Koňárka