- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
biltong je trochu jiný způsob sušení a ochucení masa než jerky.
Mně osobně biltong nechutná, cítím z něj ocet.
hoši,jukněte na FB,tam j ezaložená skupina těch,co suší maso doma a nic proti Vám, někteří ho mají mnohem chutnější.....
Ahoj kluci. Držím vám také palce, mj. za odvahu srovnávat se s J Links Jerky firmou. Ještě sice nevyrábíte tolik sušeného masa jako české Indiana Jerky ale třebas jednou budete. Ale Indiana Steak Bar Pepper vyrábíte a Indiana s.r.o. jej dodává do Norské armády, to je pravda.
Sušené maso je známo tisíce let.
Jenže voják potřebuje hlavně vodu a munici.
To kdyby se podařilo vyřešit, aby nebyly tak těžké, to by bylo něco
Kupuji, vyborne na lyze.
Žádné KPD, ale KDP (konzervovaná dávka potravin), zvané kádéčko.
Autorka nebyla na vojně
Autorka spíš zná PKD, tak to celé popletla
V Jizni Africe se susene maso bezne prodava jako Biltong. Je prirodne susene bez chemikalii, jen trochu soli a koreni, zvlaste koriandr. Susene hovezi, pstrosi z ruznych antilop.
Sůl (NaCl) je taky chemikálie. Byť přírodní.
pamatují armádní stravu z osmdesátých let, čtyři zatavené konzervy v zelené fólii, vepřové ve vlastní šťávě, lančmít, játrová paštika , ale tu čtvrtou už nevím, a půlka chleba :-D
Např.. Hovězí na kmíně., to s dvěma masovým a bylo pro,, boj. Linii,,, jinak Bučková pomazánka, nebo moučník, rybičky v oleji...
To je fakt geniální sušení, že se u toho neztrácí tuk ani minerály :-).
v článkou je zmíněno, že se tím jejich sušením neztrácejí minerály a bílkoviny. O tuku nebyla řeč.... Ono v kýtě ho ani moc není že?
Ano naucit svet mlsat jerky je opravdu nesnadny ukol,protoze svet uz ho zna nekolik desitek let...no. Ale i tak hodne zdaru chlapci!
Nedělali to indiáni už před pár stovkami let?