Tisková zpráva: Winterthur se specializuje, Kooperativa pře-vezme neživotní pojištění

Praha, 16. července 2001 – V souvislosti se záměrem pojišťovny Winterthur specializovat se od druhého pololetí na českém trhu výhradně na životní a úrazové pojištění, uzavřely pojišťovny Winterthur a Kooperativa dohodu o spolupráci. Podle ní Kooperativa převezme správu pojistných smluv, které uzavřela pojišťovna Winterthur v oblasti neživotního pojištění. Dohoda se týká převodu přibližně 80 000 stávajících smluv včetně eventuálních závazků ze smluv již ukončených. Převod pojistného kmene mezi oběma pojišťovnami podléhá schválení Ministerstva financí ČR. Dohoda obou pojišťovacích ústavů je součástí žádosti o schválení. Obchodní síť pojišťovny Winterthur bude současně zajišťovat prodej produktů neživotního pojištění Kooperativy.

„S ohledem na sociální a demografický vývoj na českém trhu považujeme naši strategickou orientaci na životní pojištění a pojištění osob za krok správným směrem. V kombinaci s penzijními fondy Winterthur tak naši zákazníci získají výhodnou příležitost k cílevědomému zajištění svých dlouhodobých potřeb pod jednou střechou skupiny Winterthur, která patří do rodiny Credit Suisse Group“, uvedl Zdeněk Lustig, předseda představenstva a generální ředitel akciové společnosti Winterthur pojišťovna. „Pojišťovna Kooperativa patří na českém trhu k nejvýznamnějším a bude našim klientům i naší pojišťovně v oblasti neživotního pojištění spolehlivým partnerem,“ dodal Lustig.

„Velmi nás těší, že renomovaná pojišťovna jako je Winterthur vyjádřila důvěru právě Kooperativě a hodlá na nás převést svůj kmen neživotního pojištění. Je to další důkaz kvality naší firmy a jsme pevně přesvědčeni, že spokojeni budou i klienti,“ uvedl předseda představenstva a generální ředitel Kooperativy Vladimír Mráz. „Ostatně Kooperativa jako jediná na tuzemském trhu za své pojišťovací služby v oblasti pojištění majetku občanů získala ocenění kvality Czech Made, je druhou největší pojišťovnou v České republice a patří k nejvýznamnějším pojistitelům v pojištění majetku,“ shrnul s tím, že podíl Kooperativy na českém trhu se pohybuje kolem 18 procent a loňský rok zakončila předepsaným pojistným ve výši bezmála 12 miliard korun.

Kontakt:

Winterthur pojišťovna, a.s.
Ing. Martina Lapáčková
GSM: 0603/529999
Fax.: 02/22127249
martina.lapackova@winterthur.cz

Kooperativa, pojišťovna, a.s.
Ing. Martin Diviš
ředitel odboru firemní komunikace
GSM: 0602/221140
Fax: 02/21000177
mdivis@koop.cz

Častý omyl Čechů: evidenční list důchodového pojištění je k ničemu

Ne každý doklad patří do koše. Pokud jste zaměstnaní a vyhodíte evidenční list důchodového pojištění, který vám vystaví každý rok váš zaměstnavatel, děláte...  celý článek

Když se sport stane neúmyslným viníkem. Situace, které stojí peníze

K nehodě dojde snadno. Stačí se vrhnout na sport a aktivity, na které je čas jen o dovolené či o víkendu. Škodu pak můžete způsobit nejen sobě, ale i jiným...  celý článek

Co je dobré vědět o pojištění dětí. Dvanáct konkrétních dotazů čtenářů

Děti chvilku neposedí, může se jim kdykoli něco stát, potřebují pojištění, říkají si mnozí rodiče. A tak ho uzavřou. Ale často vůbec nevědí, co od něho čekat a...  celý článek

Výsledky voleb a preferenční hlasy. Koho voliči dostali do sněmovny?

Hvězdou letošních voleb je teprve jednadvacetiletý Dominik Feri, který se z posledního místa na pražské kandidátce TOP ... celý článek