Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Test:

Umíte se z dovolené vrátit fit?

Pojem dovolená zákoník práce nijak nedefinuje, podle výkladu je to dlouhodobá doba odpočinku poskytovaná zaměstnancům k regeneraci jejich pracovní síly. Jak jste na tom vy? Umíte si užit dovolenou tak, abyste se do práce vrátili fit? Vyzkoušejte si náš letní oddychový test.

1.O trávení dovolené v horském středisku má každý člen rodiny jiné představy. Někdo chce odpočívat ve wellness, číst si, jiný lézt po horách, děti chtějí na nedaleké atrakce. Jak se nepohádat?

2.V luxusním hotelu se nevyspíte. Z jedné strany hlučně chrápající sousedé, z druhé strany vášniví milenci. Jak řešit situaci, kdy není možnost přestěhovat se do jiného pokoje?

3.Na dovolenou máte omezený rozpočet. V polovině dovolené je potřeba „utáhnout opasky“. Jak si i tak užít zbytek pobytu?

4.Na dovolenou máte omezený rozpočet. V polovině dovolené je potřeba „utáhnout opasky“, jak si i tak užít zbytek pobytu?

5.Hlava rodiny zarezervovala přívěsy v nejlevnějším kempu. Trvá na co nejúspornějších opatřeních, vařit se bude v ešusech, na výlety se namažou chleby a pít se bude kohoutková.

6.Těšíte se na rodinnou dovolenou. Manžel(ka) však přijde s překvapením, že se k vám připojí ještě dvě rodiny kolegů a dopřejete si společné výlety a večery.

7.Na chalupě vás nečekaně navštíví kolega s rodinou, který tráví prázdniny nedaleko:

8.Během dovolené vám onemocní dítě, dostane virózu.

9.Na vodu jedete s partou kolegů, která to přehání s konzumací alkoholu, jsou hluční a vulgární.

10.Cestovní kancelář nesplnila standard ubytování, které jste doma společně vybrali. V koupelně je plíseň, vedle hotelu staveniště a přestěhovat se nelze.

11.Cyklovýlet jste naplánovali podle fyzické zdatnosti vašich ratolestí. Dohodli jste se na odpočinkových místech během trasy a těšíte se na společné zážitky. Váš partner je však velmi zdatný cyklista.

Finance.iDNES.cz radí

Víte, že správným používáním kreditky můžete značně ušetřit?

Další rady k nezaplacení

Směnárenská kalkulačka