náhledy
Zdeněk Carbol začal podnikat hned po revoluci. Do řeznického řemesla ho zasvětil jeho otec Florian.
Autor: Marie Stypková, iDNES.cz
Zdeněk a Věra Carbolovi z Dobré na Frýdecko-Místecku dělají řeznické řemeslo poctivě a s láskou. I proto je o jejich uzeniny nebývalý zájem.
Autor: Marie Stypková, iDNES.cz
Za uzeninami Carbolů jezdí lidé i stovky kilometrů.
Autor: Marie Stypková, iDNES.cz
„Receptury vymyslel převážně můj otec a já. Některé z nich se používaly odjakživa a byly ověřeny časem, některé se upravily podle požadavku zákazníků,“ říká podnikatel.
Autor: Marie Stypková, iDNES.cz
Duší firmy je Věra Carbolová, která je ve výrobně od rána do večera.
Autor: Marie Stypková, iDNES.cz
„Zakládáme si na kvalitních surovinách a ruční práci. Nemáme automatické stroje ani linky,“ konstatuje Carbol.
Autor: Marie Stypková, iDNES.cz
„Zakládáme si na kvalitních surovinách a ruční práci. Nemáme automatické stroje ani linky,“ konstatuje Carbol.
Autor: Marie Stypková, iDNES.cz
„Podařilo se nám uhájit uzení nad ohněm z tvrdého dřeva starým způsobem, ne v plynových udírnách s náhražkou kouře,“ říká Zdeněk Carbol.
Autor: Marie Stypková, iDNES.cz
Firmu pomohl rozjet malý bankovní úvěr, a potom šel veškerý zisk do nových strojů a větších výrobních prostor. Bylo potřeba vybudovat chladírny, sklady, šatny a sociální zařízení.
Autor: Marie Stypková, iDNES.cz
„Vyrábíme asi třicet druhů výrobků, například klobásy, párky, tlačenku, šunku, salámy, uzená masa, svíčkové a bůčkové rolády a mnoho dalších.“
Autor: Marie Stypková, iDNES.cz
Začínali jako rodinná firma, nyní mají patnáct zaměstnanců. V obchodě se střídají čtyři prodavačky.
Autor: Marie Stypková, iDNES.cz
Začínali jako rodinná firma, nyní mají patnáct zaměstnanců. V obchodě se střídají čtyři prodavačky.
Autor: Marie Stypková, iDNES.cz